Verkligheten Av 3 Under 3 (Ja, Jag Har Händerna Fulla)

Jag visste inte ens göra det till garaget efter reda på att jag var gravid med tvillingar innan du hör frasen som skulle följa mig under de närmaste två åren av mitt liv: "Wow," den ultraljud tekniker sa medan utforskande min mage, " Tre under 3 . Du kommer att ha händerna fulla." Ja. "Yes, ma 'am", sa jag, torka hela röret är värt smörjmedel från toppen av min rumpa där det hade poolade. Ja, jag säkerligen kommer att ha händerna fulla.

När vi bröt nyheten att familjen, vi har hört att vissa överlämnandet av denna från alla grenar av släktträdet: "Men du som bor i ett hus med två sovrum. Två sovrum. Fem personer. Du behöver inte ens ha ett garage." Jag är inte säker på vem de trodde att vi var på väg att stuva undan i garaget, men ja, de var korrekta. Som var deras nästa, när de tittade i fönstret i mitt lilla silver halvkombi och frågade, "Hur kommer du att passa tre bilbarnstolar plus en dubbel barnvagn i det?" Hur, verkligen?

Och jag ville inte göra det från bb efter att de har levererat dessa tvillingar utan amning konsult dimensionering mig upp och säga, "det kommer Att vara åtta utfodringar per dag två gånger för dig," som om hon kontrollräkna upp en middag fliken. Och då hon lutade sig i närheten, som svävar över mitt vänstra bröst, som om hon talade till ett i synnerhet, och sa, "det är 16...om du har tur." Det var vi inte. Jag slog mig in på ett genomsnitt av 20 eller så en dag de första månaderna, mina glupska ungar.

När vi tog vår första tur till Kvantum för att köpa massa av blöjor som skulle vara vår standard vecka inköp, kassörskan tittade ner på min äldsta, som har cerebral pares och kommer att vara i blöjor för överskådlig framtid och på tvillingar fastspänd på bröstet och sade, "Tre i blöjor, va? Det kommer att kosta dig en vacker slant." Vi båda tittade på den totala grönt på skärmen. Hon hade rätt.

När min mammaledighet tog slut, mänskliga resurser var snäll nog att göra denna math för mig: för att sätta mina tre barn i dagis på jobbet, ens med en generös 50% rabatt, min lön skulle, i själva verket förvandlas till en proposition. Vi hade hamnat i negativa tal. Det var billigare att sluta. De nya matte, fem personer på en inkomst, var en rolig en att jonglera. Och även om det gjorde att spara oss pengar, det gjorde inte så mycket för mitt psyke. När människor såg min husvagn närmar sig, jag skulle få armen klappar och snabba kramar och detta över sorlet av en eller tre barnen skriker: "Det finns bara 24 timmar i en dag. Du kan inte göra allt." Men om jag inte Jag ville fråga. Som kommer att ?

På den första dagen i förskolan för tvillingarna Jag tog sin äldre bror med mig för att släppa dem. Deras nya lärare frågade sin ålder. När jag berättade för henne, hon satte händerna mot hennes kinder, en medelålders Munchs skriet. "Åh kära," sade hon, "tre högskola tuitions på en gång. Min godhet." Jag gick hem och googlade Gerber fonder college och hälso-och besparingsprogram.

Allteftersom tiden har gått och några av de ekvationer som har kommit och gått, den vanligaste avstå har kvar samma. Detta är något jag tror alla mammor få i någon form eller mode från föräldrar i alla åldrar. Du vet den jag menar, den som bör vara skrivna i kursiv och förmodligen redan är den ett Kännetecken kort: "De dagar är lång, men i år är kort." Eftersom jag fortfarande är i det långa öknen dagar av potträning och snorkråkor torka, jag kan inte bekräfta detta lite matte, men jag misstänker att det är sant. En dag kommer jag titta tillbaka och sucka över hastigheten på det hela.

Jag var alltid ganska bra på matte. Jag var inte Stephen Hawking, men jag kunde hålla mitt eget. Så, inget av detta kom som en överraskning — dessa uttalanden av de uppenbara under mina tidiga graviditeter. Men för det mesta, jag tog dem för vad de var, en liten bekräftelse på hur svårt det var för oss ett tag och som någon tog en minut att göra anmärkning om det. Ändå, jag tror att nästa gång jag ser en mamma till tre enligt 3, jag ska bara få henne en Starbuck ' s presentkort och hålla matte för mig själv.

ADVERT

Lägg till din kommentar