Tre Viktiga Ord Att Säga Till Våra Tonåringar

Vid en viss punkt, att vi alla måste verkligen titta på de ungdomar som vi har älskat och uppvuxen med tankeväckande engagemang. Vi kommer att ha att le och säga, "Klipp ut din skit."

Dessa tre ord inte bara hjälpa våra barn att bli bättre vuxna, men även bidra till att göra världen till en bättre plats.

Mina föräldrar talade aldrig med mig eller mina syskon på detta sätt. Som tur var träffade jag en fin kille när jag var 18 år gammal och blev kär. Efter två datum och cirka 30 telefonsamtal, han tittade på mig under middagen en kväll och ingen tvekan om att sätta ord på vad många tidigare hade bara tänkt. Han sa det med kärlek och humor, men han menade det. Jag var påfluget och yrar om något som jag trodde att han skulle ha gjort. Kanske jag kritiserade hans rösta vanor.

"Klipp ut din skit", sade han.

Så det gjorde jag. Vi har varit tillsammans sedan dess, gå på 27 år nu, och detta direktiv för länge sedan hjälpte mig att bli en snällare, mer anständig människa. Jag slutade med alla de outtalade förväntningar. Jag inte längre trodde jag var alltid rätt. Min mening var inte konsekvent giltiga och värda uttryck. Jag lyssnade till andras synvinklar för en förändring, och när man går genom en öppen dörr, jag började hålla öppet för människor bakom mig.

Det är de små saker som att lägga upp i livet. Ganska snart, vi är antingen rimlig eller om vi är idioter. Min utveckling till "rimliga" inte händer allt på en gång. Marc hade att säga det till mig några fler gånger, men jag så småningom gjorde ett medvetet beslut att gå förbi utan bestämmande, självupptagen tjej i min ungdom.

I motsats, mina syskon aldrig träffat någon som berättade för dem att klippa det. Som ett resultat, min syster fortfarande tror alla på en semester med familjen ska följa med sina önskemål, även om det innehåller en tre-timmars opera med ingen potta raster. Min bror gifte sig med någon som bara ler och nickar, så han anser att det är helt ok att kräva en $45 tårta (eftersom de riktigt dyra desserter inga konserveringsmedel).

Egentligen. Det är tårta .

Som tidigare tonåringar, och nu föräldrar till tonåringar, vi vet att detta är den ålder då sådana orimliga beteende börjar. Mellan 14 och 18, som tidigare bedårande barn bestämmer dig för hela världen kretsar runt dem. De tror att det är för evigt om vi låter dem.

Övergången smög sig på mig; jag var för upptagen med multitasking att uppmärksamma. Mina söner gick till sängs med en kram och en puss och vaknade upp med finnar och grinar, att tro att det i själva verket är hela världen nu kretsade kring dem. De behövde min hjälp med att knäppa av det. Jag sa till dem att minska deras skit.

Det är inte lätt, men inte heller fanns det barn år när vi ville sätta dem framför tecknad film hela dagen. Karl mammor och pappor, vi kan göra detta. Här är några vanliga tonårs uttalanden i vårt hus som krävde en mjuk men fast verkligheten in direkt:

"Jag är vuxen!"

"Jag tänker inte prata om det."

"Vad som helst."

"Bobby' s pappa sa att vi kunde."

"Njuta av ditt vin för mycket?"

"Spelet har bara tre minuter kvar, då ska jag gå med dig på middag."

"Du kan berätta att det är inget spannmål vänster, bara skaka rutor".

"Som planerat Moster Martha' s begravning under slutspelet?"

"Jag var inte talar papperskorgen på basketplanen, Pappa. Jag talade sanningen. Jag är verkligen föra värmen."

"Jag behöver dig för att köra tillbaka till skolan och ta med mig min grå mapp. Eller föredrar ni att jag misslyckas?"

"Medan du är, kan du ge mig ketchup, en servett, mer pommes frites och fjärrkontrollen?"

"Jag vill avsluta min tanke innan du läxa upp mig."

Låt oss göra detta tillsammans, kolleger och föräldrar. Vi har ingen annan att skylla på om våra barn växa upp och bli jackasses. Det är dags nu att stå rakt upp och säga, fast men inte utan ömhet, "Klipp ut din skit."

Vi säger det med kärlek och humor och känner mig fantastiskt om det, och så kommer en tacksam planet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar