Detta Är inte Hur Det Var Tänkt Att Vara

Om du tog ett fotografi av mitt liv, det verkar vara ett idylliskt. Två glada, friska barn. En hårt arbetande, hängiven make. En mamma som jonglerar arbete, ta hand om hus och barn och är alltid ett leende på bilpool.

Men under det hela, jag håller på med en tråd.

Så hårt som min make fungerar, varje dollar av sin lön går till hälso-försäkringar, lån och räkningar. Hela min lön går till att föda två växande, aktiva barn och enstaka nya skor till sina ständigt växande fötter.

Hårt som vi försöker, vi kan aldrig, någonsin verkar för att komma framåt. Jag låg vaken på natten och undrar vad som kommer att hända när min son frågar om han kan spela fotboll och jag har inte råd dubbarna och benskydd skulle han behöver, eller min dotter undrar varför hon inte kan ta danslektioner med alla hennes vänner.

Hur förklarar du för dina barn att även om du tränar din rumpa bort, du knappt göra ändar uppfylla? Att kreditkort räkningar som hopar sig och båda bilarna har över 150.000 km på dem? Att anledningen till att vi äter ägg och pasta fyra dagar i veckan eftersom det är allt vi har råd med?

Jag är väl medveten om att vi har tur som har ett hem, två bilar och friska barn. Jag är tacksam för varje dag. Men känslan av undergång jag får varje månad en vecka innan löning när jag har $50 i mitt lönekonto och ingen mjölk i mitt hus är obeskrivlig.

Detta är inte hur jag trodde mitt liv. Det är inget ljus i slutet av tunneln. Bara mer räkningar, mer stress och mina hård beslutsamhet att hålla mina barn från att någonsin känna den press jag känner varje dag.

Om du har varit i en liknande situation, det är svårt att föreställa sig den rädsla som dag till dag finansiell osäkerhet kan skapa. Ibland känner jag mig som jag inte kan ta ett djupt andetag. Ibland känner jag mig som om en mer oväntad sak händer, den fina fasaden jag har skapat kommer att rivas och jag kommer aldrig att reparera det. Ibland känner jag mig som att bränna den idylliska bilden av min familj ser alla och skriker "hjälp oss, rädda oss."

I slutet, jag hålla igång eftersom alternativet inte existerar. Eftersom mina barn förtjänar bättre. Eftersom det inte finns något att rädda oss. För oavsett hur illa det blir, det finns alltid någon som har det sämre än oss.

Och eftersom jag säger till mig själv att en dag kommer allt det här att vara ett minne blott. Den dagen, den idylliska bilden av min familj som alla ser på utsidan kommer att återspegla vem vi verkligen är.

Hoppas jag.

Relaterade inlägg: Dessa Människor

ADVERT

Lägg till din kommentar