Detta Är Den Verkliga Anledningen Till Att Jag Volontär På Mina Barns Skola

Jag lämnade min dotter elementary school häromdagen när en mamma jag vet ropade till mig.

"Är du alltid så här?" Hon rullade ner henne i fönstret och lutade sig över den främre sätet för sin van.

Hon hade rätt. Jag är på min dotters skola en hel del. Jag tar mig tid att gå henne till klass varje dag. Jag volontär i hennes klass en gång i veckan. Jag är för närvarande en ledare för en efter-skolan-program. Jag deltar i eller medföljare som många av skolans område resor jag kan. Jag visar upp så många av de föräldrar inbjudna skolprogram mitt schema tillåter. Och jag har gjort det till mitt jobb för att få veta skolans rektor, min dotter är kärnan lärare, och hennes kamrater.

Min första väghyvel gick framför mig, och jag petade i mitt huvud genom passagerarfönster av min vän är van. "Det känns som att det", sade jag till henne.

Hon berömde mig för mitt tålamod med barnen och min vilja att ge upp så mycket av min tid, vilket var skönt att höra. Men samtidigt som jag älskar att jobba med barnen och lära känna min gemenskapen, lät jag henne på en liten hemlighet, min riktiga motivationen för att registrera dig och visa upp alla saker:

"Någon har att visa dessa barn vad queer ser ut som," jag berättade för henne.

Hon skrattade och nickade sedan. Hon förstod. Jag har turen att bo i en ganska öppen och tillåtande plats, men bland sina klasskamrater, mina barn är fortfarande de enda som har två mammor. Och ingen av de mammor som ser ut som jag gör. Jag är mamma som är misstas för pappan i familjen. Jag är den mamma som inte ser ut som någon av de mammor eller kvinnor i barnens böcker eller tv-serier eller filmer. Jag är män kläder att bära, kort frisyr styling, kön avvikande kvinna som förvirrar barnen vid en första anblick. Men jag bryr mig inte.

Eftersom det för varje barn som berättar för mig att de trodde att jag var min dotters far, för varje barn jag hör viska till en vän att de är ganska säker på att jag är en flicka, och för varje barn som frågar mig om jag verkligen är en flicka eller en pojke, jag får möjlighet att ha en konversation. Jag presenteras med möjlighet att undervisa utanför heteronormativ och HBTQ-begränsad eller exklusiva läroplanen.

Jag kan bekräfta vad dessa barn är att tänka: jag ser inte ut som de kvinnor som de är vana att se. Jag berättar för dem att jag gillar hur jag ser ut. Jag påminner dem om att det finns inget rätt eller fel sätt att uttrycka ditt kön. Det viktiga är att respektera vad är det som gör att människor mår bra. Bara genom att vara närvarande och mig själv, jag är komponerats vad dessa barn uppfattar som normala. Inte bara för att det känns normalt och rutin för mig att hjälpa till med deras skrivuppgifter varje vecka, men jag är normaliserande våra queer familj och mina maskulina utseende till dessa barn. Jag är normalisering att vara annorlunda.

Jag visar även upp för barn som antingen lever med eller har fördomsfulla vuxna i deras liv. Jag visar upp för pojken med pappa idrottsliga hans NRA hat och Alla Liv Roll T-shirt. Jag säger inte att dessa föräldrar är mindre den förälder jag är. Jag säger inte att en pappa stolt att fördöma den Svarta Liv Roll rörelse med hans kläder inte älskar sitt barn med samma häftighet jag älskar mina, men jag säger att han kan vara trångsynt.

Denna förälder var på samma efter skolan program som jag var, och jag beundrar att han var där för sitt barn. Men baserat på den sida ögat gav han, han var inte där för mig. Han tittade på mig länge och hårt. Jag kunde berätta att han inte godkänner min regnbåge beanie mössa. Jag visste att han var döma min mäns jeans och min något-men-damig utseende. Så mycket som han var sannolikt harmas över min närvaro, jag dömde och terar sitt också.

Jag log och vinkade på honom precis den samma. Men internt påminde jag mig själv varför jag lägger så mycket tid på frivilligarbete på mitt barns skola: jag är den representation som jag inte har som barn. Jag är representation av queer kultur, familj, och människor som jag vill se mer av i den här världen.

Det finns barn som tagits upp i hem som inte gillar människor som gillar mig, eller åtminstone ogillar min "livsstil." Det är barn som en dag kommer att komma ut och vara som mig. Oavsett om jag dyker upp eller inte, det är redan elever på min dotters skola som väntar på att komma ut och identifiera sig med en eller flera bokstäver i LGBTQI+ regnbåge av möjligheter. Jag är mycket medveten om att jag kan vara den enda representation av mångfald och öppenhet att några av dessa barn upplever.

Jag är också mycket känslig för det faktum att jag kan erbjuda hopp och styrka för vissa garderobsbögen barn som inte har någon annanstans för att hitta den. Visst, jag vill att barnen ska kunna string några sammanhängande meningar tillsammans, men det är mer viktigt för mig att hjälpa barnen att hitta ett sätt att älska sig själv och att acceptera och älska skillnader i andra.

Jag inte har någonstans att leta efter dessa saker när jag var liten. Allt jag såg var trångsynthet och skäl att hålla sig gömd. Jag hittade till slut min väg ut ur garderoben och ut av rädsla för att bli bög — men jag önskar att jag skulle ha lärt sig från tidig ålder att det fanns människor som mig. Jag önskar att jag hade sett den sidan av mångfald visar jag min dotters klasskamrater.

Ibland behöver du vara representation som du vill se i världen. Så jag visar upp.

Jag är alltid här.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar