Den här Julen, jag Ger Mina Barn en Gåva Av Närvaro

Semestern kommer. Detta är första gången i mitt barn " - historia som jag inte kommer att kunna köpa sig lycka.

I mitt tidigare liv, jag var en sex-figur inkomsttagare i en karriär som tog mycket av min tid—som skulle ha varit acceptabel förutom att jag inte älskar det, så när jag var tillgängliga, var det med en dränerad själ. För att kompensera för min del-tid, andligen frånvarande mothering, jag köpte mina barns trivsel och underhållning. Varje helg, en resa till Målet gav nya smycken. De lärde sig om organiska från gångarna i Hela Livsmedel som $10 finger dockor, handvävda av infödda i någonstans, kastades in i vagnen för ökad trovärdighet. De var lös i staden upptäckt museer och uber-lekplatser så jag kunde psykiskt tupplur. Julen var en spännande möjlighet att göra dem nästan medvetslös med glee: jag lyste med stolthet på högar av leksaker, kläder, och förpackad intellektuell stimuli som jag kunde ge i stället av min tid.

Då blev livet anti-Jul. För tre år i rad, jag gav dem varsin komfort: en flytt till ett främmande land, en skilsmässa, min cancer och tre operationer (som de flesta av mina besparingar gick). Deras pappa även bidragit till ett inifrån-ut-strumpa-stuffer: en ny, gravid (tvillingar!) bor i flickvän inom bara månader av min flytta-ut. Jag hade långsamt arbetat en pojkvän in i bilden. Min dotter fruktade att han var med mig undan, min son hakade på och kunde inte förstå varför han inte vill vara med sin steg-pappa. För dessa och andra skäl, sade pojkvän långsamt avmaskas sin väg tillbaka ut ur bilden.

Och den sista "Och att alla en god natt!": Min nya spirande företag misslyckades.

Förra Julen, av skuld för det kaos som jag hade givit dem, jag snattade botten av mitt sparande till en massa presenter. Och så var det slut på det. Jag hade ingenting kvar att distrahera dem från vår nya verklighet. Det var bara för oss att börja från noll.

Med hål i våra underställ och hemlines stiger över mina barn' vrister, de kommande månaderna erbjuds den bästa möjligheten för våra liv: att lära sig vad vi göra med något annat än oss själva.

Jag fick panik när man står med hur man "vara" med mina barn—som passerar dagar utan att på något sätt köpa en upplevelse eller distraktion. Folket sade, "oroa dig inte. De vill bara ha din uppmärksamhet!" Jag kunde inte förstå det. Jag blev deprimerad och bitter. Jag hade förlorat mina verktyg och visste inte var jag ska börja.

Vi lever i ett land där fattigdomen är stor. Ja, det är brottslighet och ilska. Men överväldigande, jag ser familjer att skapa stunder av lätthet och glädje. Mödrar och systrar sitta på unga flickor på sina varv på framsidan verandor och fläta sitt hår. Pojkarna spela fånga och göra skämt. På stranden, de gör dropp slott och bada i deras kläder om de inte har råd med badkläder. Måltider av soppa och bröd finns att avnjutas. Det finns ett förtroende för de barn som överglänser sina gamla kläder och smutsiga ansikten.

Även om jag kunde se denna skönhet, är det fortfarande verkade i en värld helt skild från min tills en dag, sitter på stranden och tittar på mina barn driva igenom en svag energi och tristess för att leka i vattnet, något slog mig. I slutet av dagen, när allt faller isär, alla har vi en sak: vår själv . Som vår enda sanna besittning, skulle vi bättre hand om det och göra det bästa av det möjliga.

Och jag gör lite nytta för mig.

Jag steg upp. När jag gick till vattnet, sina ansikten exploderade i samklang med leenden och squeals av "Mamma!" De båda tag i en hand och drog mig i. Vi fyllde plast båt med så många sand spelmän som vi kunde hitta, begravd delar av kroppen i sanden, och gjorde fantastiska halsband från alger. Min 6-åring såg mig i ögonen och sade: "Detta är den bästa dagen någonsin !"

Det var sant. De gjorde verkligen bara vill mig . Alla dessa verktyg som jag trodde jag förlorat? Jag hade den enda jag behövde hela tiden.

Sedan dess har vi blivit konstnärer: Vi dekorera våra träd med mobiler gjorda av målade stenar och tråd. Våra väggar är putsade med teckningar av imaginära varelser i den vildaste färger. Måltider och snacks behandlas som en behandling, som ges med kärlek och tacksamhet. Vi pratar en hel del mer under middagen. Medan de tittar på TV, jag gör en punkt att sitta med dem, ge dem lite fotmassage eller lägga huvudet i mitt knä.

Jag har varit öppen och tydlig om skälen för vår tillfälliga ekonomiska omständigheter. Ja, de klagar fortfarande när jag inte kommer att köpa dem en leksak. Men de verkar för att skaka bort det och bara starta en konversation om något annat. De verkar glada .

Men vad händer om den magiska Santa? Den här Julen, förklarade jag, Jultomten har extra arbete att göra för barn i andra länder som drabbats av krig (han kan inte ens kunna hitta en del av dem som lämnar sina länder i år), och för barn runt om här (som de kan se) som drabbats av svåra tider. Han älskar oss och känner att vi är trygga och glada, så han kommer på besök med några små saker (saker som folk behöver är temat detta år) och hjälpa mamma med en kupong för en kul dag, men han kommer att fokusera mer detta året på barn som har det svårare än vi är.

Gissa vad? De vill göra något för att skicka barn till krig, och de sa att det är bra om Santa sparar vissa saker för nästa år.

Så vad kommer denna Jul till en bröt, checkmark-nästa-till-nästan-varje-life-utmaning ensamstående mamma och två barn? En lugn och mysig tid av musik, kreativitet, matlagning, pratar och skrattar med vänner.

Färre presenter. Mer närvaro.

ADVERT

Lägg till din kommentar