12 Saker Du Bör Veta Om Särskilda Behov Föräldrar

Som ett speciellt behov förälder får jag ofta höra fraser som "Du är så stark" "Jag vet inte hur du gör det," och "Endast speciella människor skickas särskilda barn." Jag känner att jag alltid berättar för människor att jag är starkare, inte är mer kapabla än de är. Faktum är att jag ofta känner att jag är mindre kapabla. Jag var inte begåvad med speciella förmågor när jag blev ett särskilt behov förälder. Jag är en mamma, som alla andra mamma kämpar tillsammans med begränsade resurser, att försöka ge mina barn en bra l ife — samma saker som de flesta mammor gör. Jag vill inte heller att tona ner de utmaningar som kan komma med föräldraskap till barn med särskilda behov. Det är extra utmaningar. Men vi försöker alla att göra samma saker. Och ingen av oss kan göra det ensam.

I den andan, här är en lista på saker jag vill att folk ska veta om liv särskilda behov föräldrar :

1. Vi älskar våra barn.

Vi älskar våra barn precis som du älskar din. Vi vill att våra barn ska lyckas. En av de saker som bra föräldrar försöker göra är att ge sina barn verktyg för att lyckas i livet. Vi vill att våra barn ska vara lyckliga.

2. Vi firar milstolpar.

Barnets första leende, första tanden, rullande över för första gången, och de första stegen är stora stunder i både föräldrarnas och barnens liv.

3. Som varje förälder, ibland gör vi misstag.

Föräldraskap är tufft. Jag vet inte en enda förälder som inte har gjort något de önskar att de kunde ta tillbaka eller ändra.

4. Vi behöver en stam.

Jag tror fullt ut att föräldraskap är inte tänkt att göras enbart, eller ens bara som ett par. Det kan kännas ensamt ibland, och med människor som vi kan be om råd eller ventilera våra frustrationer är så viktigt.

5. Vi behöver en paus ibland.

Vi älskar alla våra barn. Och vi alla ibland behöver en paus som inte innebär badrum.

6. Vi har styrkor och svagheter.

Jag är inte en bra hushållerska. Jag är inte bra på att underhålla mina barn. Men jag är en anständig laga mat, och jag älskar att utforska nya idéer med mina barn. Jag har utomordentligt organiserade vänner som inte koka. Jag har vänner som gör det mesta Pinterest-värdig luncher jag någonsin sett. Vi har alla som har en vän vars hus är alltid obefläckade. Kanske är det du! Alla gör något bra. Ingen gör allt perfekt.

7. Milstolpar kan också vara olika när du har ett barn med särskilda behov.

Vi firar milstolpar för, men ibland kan det ta lite längre tid för oss att komma dit. När de är nått, det är en stor affären!

8. Vi lär oss snabbt att vi inte har tid och energi att göra allt som vi brukade göra.

De kan ersättas av möten, kost begränsningar, funktionsfel hos utrustning, plocka upp recept, beställa material, ringa läkare, matning, och medicinska förfaranden.

9. Det kan vara svårt att hitta föräldrar som förstår vad vi talar om när vi diskuterar trachs och G-rör, tillgänglighet eller brist på sådan, och så vidare.

Vi speciella behov som föräldrar har ofta vårt eget språk, som kan kräva översättning så att vi kan kommunicera med andra föräldrar runt omkring oss. Alltid förklara är svårt, men vad som är svårare är att vara på åskådarplats i en grupp och att vara plågsamt medveten om att ingen i gruppen förstår jargong som beskriver din dag till dag liv.

10. Alla föräldrar upplever trötthet. Många särskilda behov föräldrar lever med det varje dag.

Vi är inte övermänsklig. Vi har inte plötsligt blivit Energizer Bunny när våra barn fick en liv-ändra diagnos. Och eftersom det ofta är mer utmanande att få hjälp med våra barn, vi kan ha färre möjligheter att ta hand om oss själva.

11. Vi lever med en ständig oro om våra barns hälsa och välbefinnande.

Vi vet att vår dag, och ibland hela vårt liv kan vändas upp och ner när som helst. Men när behandlingsmetoder fungerar, när framsteg görs, den känslan som kommer med det är otroligt! De glädjen i att hjälpa ditt barn att uppleva något som ingen var säker på att de är fantastiska! Obeskrivlig, verkligen.

12. Särskilda behov föräldrar har en hel del av samma utmaningar, förhoppningar och önskningar som andra föräldrar. Vi gör bara vad alla andra gör under olika omständigheter.

Vi tar våra barn till läkare när de behöver det, även om de kan gå till doktorn mer sällan än andra barn. Vi matar dem, men vi kan mata dem på olika sätt. Vi ser till att de får en bra utbildning även om det kan innebära möten och telefonsamtal och e-post. Som alla föräldrar, vi älskar våra barn. Vi firar sina segrar. Vi får sliten. Vi håller att gå ändå. Vi vill alla ha samma saker för våra barn.

Att människor som säger, "Du är så stark" eller "jag vet inte hur du gör det," du skulle göra det också. Du skulle bli stark. Du skulle bli precis som oss.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar