7 Saker Du Bör Veta Om Att Höja Trillingar

När jag först upptäckte att jag hade förväntat mig, jag var upphetsad att ansluta sig till raden av moderskapet som en spirande medlem. Men snart lärde jag mig att jag inte var med en söt bunt av glädje. Jag hade tre . Så välsignade vi är att få bli en familj av fem så snabbt, fann jag att ha trillingar mig verkar nästan fn-relatable att andra mammor.

Här är några saker du bör veta om att höja trillingar:

1. Jag undrar ofta hur livet med ett barn är. Inte för att jag önskar att jag hade ett barn. Jag är besatt av alla tre av mina barn. Men du vet att smaskiga ögonblick när ett nyfött barn som slutar äta och lockar upp somna i din famn? För mig, som nu alltid tänkt att det var dags att sätta barnet i en krubba och gå till nästa barn. Jag brukade drömma om hur det skulle vara att hålla mitt barn när jag kände för det så länge som jag ville. Jag kan fortfarande föreställa mig hur det skulle kännas att gå till affären med ett barn och inte har folk som stirrar, kommentar, eller viska om min familj. Jag avundas din normalitet.

2. Alla finner min situation fascinerande—utom för mig. Att ha en familj som skiljer sig från normen inbjuder till en hel del nyfikenhet och utforskande linjer i förhör–ofta olämpligt i naturen. När folk ser trillingar, de tror att det ger dem en licens för att diskutera en familj är väldigt privata företag av befruktningen. Några försök att vara dold genom att ställa frågor som "Gör tvillingarna i din familj?" eller "Var det en överraskning?" Andra går för jugular och frågar: "Är de naturliga?" eller "Visste du att göra Fertilitet?" Även om jag inte är särskilt privat om vår familjs resa med infertilitet och våra kommande IVF mirakel, fielding dessa frågor från människor som jag inte har någon anslutning till känns så kränkande. I tillägg till den störtflod av frågor från främlingar kurvtagning mig i affären, jag får också högt kommentarer, viskningar och blickar från förbipasserande. En gång, jag beställde en latte på Starbucks när jag hade mina barn med mig och den äldre damen i det register som skrek tillbaka till de andra baristor, "Hon får inte vara amning, hon beställde koffein!" Jisses. Tack lady. Och, naturligtvis, finns det bilar i närheten sakta till en förskjutning som jag driver på min trippel barnvagn längs trottoaren. Det är rubbernecking och viskar medan jag står i kön till Mål. Högljudda kommentarer som mina barn spela på parken. Jag är inte en ödmjuk person av naturen, men jag är inte heller förtjust i att vara i centrum för uppmärksamheten. Dessa upprepade händelser har gjort mig krypa in i mitt skal och undvika ögonkontakt varje gång jag går ut . Jag försöker inte att vara oförskämd, jag har bara vant sig vid att agera på detta sätt.

3. Vår normala skiljer sig från din normala. Inte bättre. Inte värre. Bara annorlunda. Med tre spädbarn är logistiskt besvärligt. Dagligen har vi att lösa problem som andra aldrig behövde fundera på. Vad bilbarnstolar är tunn nog att passa tre över? Kan en trippel barnvagn passar på baksidan av bilen eller genom en dörröppning eller på en hiss? Hur gör du för att ge flaskor till alla tre när de är hungriga på samma gång? Hur kommer vi att evakuera hus om det är en brand? Kommer läkaren tillåter oss att få tre barn på samma gång? Vad är det för förälder-barn-förhållande i denna mamma-och-mig-klass? Gör denna restaurang har tre barnstolar? Dessa frågor är exakt de som kan göra vår familj verkar så fn-relatable. I slutändan vill vi alla börja att lösa problem i det ögonblick vi komma hem med en nyfödd, vi har bara lite olika problem att lösa.

4. Jag kommer aldrig att minimera din kamp. Ofta, du kommer att säga saker till mig, "jag antar att jag inte borde klaga när jag bara har ett barn." Vänligen klaga. Vent. Få mig att känna mig mänsklig. Att vara ansvarig för välbefinnandet av en liten livet är stressigt och ingen av oss riktigt vet vad vi gör. Vi är på samma lag. Vi är mammor. Vår kamp kommer inte att vara identiska, men de kommer att vara verklig.

5. På sätt och vis, jag har det lättare än vad du gör. Med tre barn på en gång är inte nödvändigtvis lätt men det finns några sätt är lättare än en. Till exempel, när jag sätter mina barn i sängen, det går bra att sova utan någon uppmuntran. Faktum är, att de aldrig förväntar sig individualiserad uppmärksamhet för något. Det gör mitt jobb lättare på många sätt. När de blir äldre, de börjar att spela tillsammans. En hel del. Detta ger mig lite frihet för att få lite andra saker gjorda. Jag kan inte tänka mig att ha till vara barnets enda underhållning hela dagen för att det måste vara helt utmattande.

6. Jag är INTE en Supermamma. Jag hatar det uttrycket. Om du hade tre barn på en gång, vet du vad du skulle göra? Du skulle uppfostra dem. Precis som jag gör. Ärligt talat, skulle du förmodligen göra det bättre.

7. Jag behöver dig. Med multiplar kan vara ensam och isolera. Folk antar att jag är för upptagen eller för överväldigad för att göra något annat. Eller att de bara vill ha enkelhet i att gå ut en-mot-en med en vän och hennes barn istället för att ta på de utmaningar som kommer med hela min besättning. Jag kan inte klandra dem för att känna på detta sätt, men du vet att jag inte kan göra detta i ett vakuum. Jag behöver någon att bolla idéer och för att dela historier med. När jag fastnar i det kaos, jag vill att du ska kunna använda dig som ett ankare. Och jag hoppas att du använder mig också.

Relaterade inlägg: Att Höja Ett Barn Är En Bit Av Kakan

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar