5 Saker Du inte Säga Att Ensamstående Mammor

Jag är en ensamstående mamma med två bor i New York City. Även om mina barn delta i en mångkulturell grundskola, jag fortfarande sticker ut som en öm tumme. När jag går på playdates, hälften av den tid de mammor försöker att ställa mig upp med någon "de vet." Den andra hälften av den tid som de är och frågar mig hur svårt det är att vara ensamstående mamma.

Jag vet att det är svårt eftersom, hej, jag är en ensamstående förälder. Jag behöver inte bli påmind om detta. Den passiv-aggressiva kommentarer om att vara en ensamstående förälder är häpnadsväckande.

Jag har sammanställt en lista på fem saker som jag är trött på att höra:

1. Det måste vara så svårt!

Egentligen? Ingen skit. Inte visste jag att föräldraskap var svårt. Varför inte du varna mig? Föräldraskap är svårt oavsett om du är en ensamstående förälder eller om du har all hjälp i världen. Du gör en generalisering när du säger att det är svårt för en ensamstående förälder. Lägg inte ord om de svårigheter en enda förälder om du inte är villig att hjälpa till. Jag behöver definitivt inte din sympati.

2. Jag har en riktigt söt vän jag kan ställa dig upp med.

Jag är ensamstående med val. Nej tack! Sedan när blev att vara singel = något för att korrigera det? Jag är förvirrad om detta. Jag har ett gott liv. Jag och barnen gå på äventyr till parken och bygga fästningar i huset. Det är inget sorgligt om mitt liv — andra än det faktum att du tycker det är tråkigt.

3. Har du någonsin få tid till dig själv?

Inte mycket. Tack för att du påminner mig. Jag skulle älska att ta ett bad utan att mina barn tidsstraff i det, eller läsa en hel bok, eller ens gå till en film, men jag kan inte komma ihåg senaste gången det hände. Jag vet att det verkar som att jag är en konstig sociologiska experiment till dig, men jag skulle uppmuntra dig att sluta ställa dessa frågor (igen) om du har konstruktiv feedback eller sätt som du kan hjälpa till.

4. Är du lycklig?

Jag vet inte var jag ska börja med denna. Hur är det med dig? Är du lycklig? Detta är den mest påträngande frågan någonsin.

Nej, jag är inte glad eftersom du frågade mig om jag var. Därför, nu är jag grinig för att du ifrågasatt kvaliteten av mitt humör.

Åh, vänta... jag tror att det du frågar är om jag är nöjd med mitt liv valet av att vara en ensamstående förälder. Ja, det är ingen av ditt företag. Men eftersom du frågade, jag känner mig glad att jag är i ett förhållande med mig själv — eftersom jag förstår och älskar mig. Också, for the record, jag vet en hel del av förtvivlade människor som är gifta. Bara för att man gifter sig betyder inte automatisk lycka.

5. (Besvärliga frågan om hur du har separerad/skild fråga/hur kunde detta hända.)

Denna fråga är vanligtvis inte frågade direkt, men alla vill veta svaret. De vill veta om du har artificiellt insemineras eller om du har en misslyckad relation och därför slutade utan en partner. Orsakerna bakom mig för att vara en ensamstående förälder är irrelevant, och jag kommer att berätta för dig om och när jag känner mig bekväm att göra så.

Tack, och detta har varit en samhällsinformation från varje ensamstående mamma som någonsin blev ombedd att olämpliga fråga.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Ravishly .

ADVERT

Lägg till din kommentar