5 Saker Kvinnor Med Lockigt Hår Förstå

Jag ärvt många egenskaper från min far: min brist på en poker ansikte när jag är irriterad, oförmåga att hålla tyst när jag hör dumhet, och en total avsaknad av medkänsla för alla som anländer sent. Jag ärvt sin kluvna hakan, hans kärlek till Kinesisk mat, och en djup, varaktig kärlek till historisk fiction-romaner.

Och jag har ärvt hans lockiga hår.

Samtidigt som jag har fått höra hela mitt liv att kvinnor betala enorma summor pengar för att få sina flätor formas till kurvor som min, jag har en smygande misstanke om att kvinnor slutade som vill ha lockigt hår så snart som 80-talet slutade och kapade till Jesus hår var inte längre en sak .

Som ett barn, mitt lockiga hår resulterade i en ganska besvärlig skolan foton med tanke på avsaknaden av hår produkter som kan hantera frizz. Och om jag lärde mig så småningom hur man ska hantera mina lockiga lockar och gjord i ett stycke med det faktum att oavsett hur hårt jag försökte, jag skulle aldrig se ut som Meg Ryan med hennes söta mappe frisyr, Jag har alltid varit avundsjuk på kvinnor med rakt hår .

Lockigt hår som kräver planering människor. När du har en headful av lockar, det finns produkter och relaxers och locktänger inblandade bara för att komma ut genom dörren. Det finns ingen "wash and go" för en lockig tjej, och samtidigt som jag har kommit att älska mina lockar och vet att de är en del av min personlighet, jag skulle ljuga om jag sa att jag inte hade tänkt mer än en gång för att bara rakning mitt huvud.

Och när jag blev mamma, mitt lockiga hår blev ett problem, eftersom let ' s face it: Nej curly girl har tid att ordentligt stil hon kinkig hår när du har ett barn krävande att bajsa och ett spädbarn som hänger utanför din boob.

Det räcker med att säga, jag har använt en hel del kepsar sedan jag blev mamma. Och om du har lockigt hår, är jag höja min flaska inpackning till dig eftersom jag vet att du förstår.

1. Morsan bedhead är epic med lockigt hår.

För det första året av min sons liv, jag växlade mellan att titta som Bride of Frankenstein och ungen från Weird Science de flesta dagar. Jag kunde knappt se rakt, och de dagar jag lyckades få en dusch, det blev ofta sent på kvällen. Att gå till sängs med vått hår är en katastrof för en tjej med lockar. När jag vaknade upp en morgon och min man sa, "Vad är det, George Washington?" Jag visste att jag hade ett hår problem.

2. Kort morsan-håret är inte ett alternativ.

Det där med lockigt hår är att det är mest en barometer för luftfuktighet. Mer fuktigt det är, desto större blir ditt hår får. Och när det är långt, det är lättare att hantera eftersom du har hästsvans eller bulle alternativ. Så när du vill hacka ditt hår ut i ett desperat försök att hitta fem minuter extra på morgonen kan du snabbt att inse att kort hår är ett stort misstag.

3. Blöjor är dyra, och hår produkter är den första att gå.

Jag träffade min frisör för 17 år sedan, och det finns en anledning till att hon är på mina julkort lista. Hon har slagit mina lockar till underkastelse, men inte utan en rejäl prislapp — som var lättare att svälja då jag inte har barn. Men när du börjar köpa blöjor, de dyra hår produkter för att hålla dina lockar från att gå över styr är de första att få passeras av listan. Och du hamnar att gå runt och se ut som en rufsig röra samtidigt som ditt barn tar skit i de blöjor som ska vara din älskade fuktighetsbevarande gel.

4. Vädret är inte en curly girl ' s vän.

Moms spendera en hel del tid utanför. Oavsett om det är att sitta i gassande sol, under en fotbollsträning, rusa till affären i hällande regn, eller få vindpinade under en playdate på en park, mammor med lockigt hår har evig dålig hår dagar för oändligheten. Jag är ganska säker på att Moder Natur har rakt hår. Jag vet mammor med lockigt hår som har burit en keps för tre år raka snarare än att ta itu med effekterna av fukt.

5. Dina barn ärver dina lockar, och det gör bad tid och hår borsta helvete.

Visst, detangling spray har kommit längs vägen, och jag är mer än lite avundsjuk på den smärtfria borstar på marknaden dessa dagar, men ingen mängd av produkten lätthet förändringar skrikande och ylande av en 3-åring med trassliga lockar. Sorry, grabben. Jag har ingen sympati för dig. Håller fortfarande.

Ja, mitt lockiga hår är en smärta i röven de flesta dagar, och jag allvarligt avundas alla med hår som ser samma sak hela dagen eller som kan rulla ur sängen ser bra. Men vid de sällsynta dagar då luftfuktigheten är helt rätt, jag har haft tre extra minuter att snygga upp sig, och mina lockar besluta om att samarbeta, Jag älskar att mina lockar ge mig lite extra spring i mina steg . Och eftersom min pappa gick bort, mina lockar påminna mig om honom och får mig att le.

Men allvarligt, mammor med rakt hår: nästa och en av er som säger till mig att du skulle döda för mina lockar kommer att få en kärlek knacka på från min platt järn.

ADVERT

Lägg till din kommentar