7 Saker Att Uppskatta Om Att Vara För Avancerad Moderns Ålder

Jag var från början fick label för fyra år sedan när gravid med min första son: Avancerad Moderns Ålder.

Det är en medicinsk term som beskriver en gravid kvinna som är över 35 år, som myntades av läkare för att avskilja henne från kvinnor som är "normalt" moderns ålder som inte står inför samma risker för mödravård eller fetala komplikationer . Med andra ord, lite gammal för att ha en baby.

Föga visste jag att termen skulle hålla sig till mig som baby mekonium. Men det gjorde det—genom två efterföljande graviditeter och även nu när jag uppfostrar mina barn.

Till en början störde mig. Denna föreställning om att jag var en ranglig gammal kvinna, nästan för orkeslös för att bli gravid, födelse, och håll upp med ett barn. Men sedan började det växa på mig. Jag började se det guldkant förutom min egen silver hår. Och det dröjde inte länge innan jag började uppskatta glädjen av att vara en gammal mamma.

1. Jag hade tid för att uppleva en hel del innan barnen.

Jag känner mig inte som om jag har missat något genom att ha barn. Under hela mitt 20-talet och mycket av min 30-talet, jag hade ingen att oroa sig utanför mig själv och—senare—min man. Otaliga supig nätter på hip-hotspots? Kolla. Resa till exotiska platser över hela världen? Japp. Ändlösa timmar och nätter för att bygga min karriär och professionella nätverk? Gjort. Och alla med disponibel inkomst att spendera på mig själv och I. Nu är jag på plats i mitt liv där jag är redo och vill fokusera fullt ut på min familj—ingen ånger eller undrar över vad jag kunde ha gjort istället.

2. Jag är mer stabil.

Med så mycket tid att vara självisk innan ha barn, jag kunde bygga en starkare grund för föräldraskap framgång. Många av de bekymmer som jag hade som yngre kvinna har löst över tid. Jag är mer ekonomiskt trygga och har möjlighet att tillhandahålla det material som behövs för barn. Jag har fått lite visdom genom olika erfarenheter i livet som hjälper mig att hantera svåra situationer. Och jag är mer bekväm i min egen hud, gör det möjligt för mig att oroa sig mindre om mig själv och fokusera mer på andra. Kort sagt, min mentala plattan har i stort sett rensats från andra bördor för att bättre tillgodose den allomfattande oro i samband med att uppfostra barn.

3. Jag fick vit handske behandling under graviditet.

Som en kvinna av avancerad moderns ålder, varje aspekt av mitt graviditeter var övervakas. I stället för en enda läkare, jag hade ett team av sjukvårdspersonal spåra varje steg på min resa. Min belöning för så många möten? Otaliga ultraljud under mina graviditeter—att använda avancerade maskiner att fånga otroligt små detaljer. Mina arkivskåp är överfyllda med ultraljud bilder, Dvd: er och medicinska rapporter från mina tre graviditeter. För någon som mig, som längtar varje bit information som möjligt, detta var en match made in heaven.

4. Jag har lärt mig att tålamod är en dygd.

Den yngre versionen av mig själv ville allt nu . Jag var en övermodig kid chomping på lite av livet och blev orimligt irriterad när godtyckliga tidsgränserna inte uppfylls. Med åldern, jag har mognat ut. Jag har lärt mig att loppet inte har något slut och som rosor längs vägen är vad saken. Detta gör mig till en mer medveten och närvarande förälder. Jag är medveten om att det stunder med mina barn kommer att flyga för fort och så försöker jag svårare att blöta dem i. Jag är bättre kunna se mina barn mindre hinder som saktar ner mig och mer som minnen i vardande.

5. Min kropp har blivit mer än en estetisk.

Som en yngre kvinna, jag har spenderat alldeles för mycket tid att tänka på kalorier, fett, och siffror på en skala. Varje näring och verksamheten blev en del av en ekvation beräknas. Som jag har mognat, min perspektivet har skiftat som jag har insett att min kropp är en extra resurs, att motion serverar en mycket större syfte än att passa in i skinny jeans. Denna uppskattning tillåter mig att till fullo omfamna mirakel att min kropp har uppnåtts (tre gånger!) med mina barn. Bristningar, bredare höfter, och ammande bröst är nu badges of honor istället för brister.

6. Jag har inte längre svett små saker.

Jag ska erkänna att jag brukade ha en perfektionism problem. Denna tendens ofta höll mig från att gå framåt då jag istället bortkastad tid idisslande över meningslösa detaljer. Lyckligtvis ålder har sakta tämjas detta drag som jag har insett att det mesta av det helt enkelt inte spelar någon roll—att tillräckligt bra är bra nog. Detta bådar gott för mitt föräldraskap stil, så jag kan släppa lite saker. Barn byxor är på insidan ut? Eh, ingen biggie. Diaper rash cream utsmetad över möbler och en helt ny matta? Jaja, de är bara materiella ägodelar. Det gör livet lättare.

7. Människor har slutat att ge mig oombedd råd.

Jag antar att när du är en äldre mamma, människor antar att du vet vad du gör. Det, eller att de tror att det är för svårt att lära en gammal hund nya trick. Oavsett anledning, var jag befinner mig långt mindre utsatt för oönskat föräldraskap råd än mina yngre vänner. I stället för äldre vänner eller släktingar talar om för mig vad jag ska göra, jag får ofta höra, "Åh, du vet vad du gör." Vare sig jag gör eller inte, det är skönt att ha förtroende.

Att ha barnen nära till medelåldern har gett mig det bästa av två världar: livet för en enda skuldfria vuxna liv och en hängiven mamma. Jag har tagit till oss båda, älskade båda, och bli mer väl avrundad för det. Jag känner att jag har upplevt det hela.

Så trots min en aning status som en mor för avancerad moderns ålder , Jag är glad. Ja, jag har rynkor och grått, men mina barn håller mig ung och engagerad. Och de får chansen, jag skulle inte ändra tidpunkten för något.

ADVERT

Lägg till din kommentar