13 Saker jag Gjort Gör (Eftersom jag inte Har)

Det har tagit mig fyra decennier för att inse att det finns saker i mitt liv som jag inte har med att göra. För år, jag gjorde saker som jag inte vill göra eftersom jag inte visste vad som skulle hända om jag inte gör dem.

Gissa vad som händer när du börjar säga "nej" till skit du hatar? Ingenting. Förutom att du kommer att bli lyckligare och världen kommer inte att falla sönder på grund av att du bryter din asshole att försöka göra allt för ärligt talat, du är inte så viktigt och man lär sig att komma överens utan dig. (Förlåt, det är sant.)

Om människor upprörd med dig för att eliminera saker i ditt liv de hittar ett sätt att göra det, lovar. Ta det från någon som spenderat för lång tid att göra saker hon inte vill göra bara för att vara kvar med massor av förbittring och ömma axlar.

Det är att befria när du sluta göra vissa saker som:

1. Gå till grannskapet parter

Ibland dessa är härliga, och ibland kan man bara inte på humör. Kanske gillar du inte dina grannar och umgås med dem gör att man vill dra ut dina ögonfransar. Oavsett anledning, bara för att man bor nära betyder inte att du måste hänga ut om du inte vill.

2. Att vara vänner med folk som jag inte gillar

Människor förändras och ibland kan vi inte ändra på tillsammans. Att bryta upp med en vän som är svårt att göra, men ibland är det nödvändigt. Ingen vill att du ska vara deras vän av skyldighet, och ingen vill ha en vän som de har att prata sig till att spendera tid med. Livet är för kort för att nonsens.

3. Att göra min säng

Jag brukade göra min säng varje jävla dag, även om det innebar att jag var sen till jobbet. En säng gör inte världen till en lyckligare plats, och sen till platser för denna anledning är dum och gjorde min stress nivå stiga. Lämna sängen en rörig röran och få en kopp kaffe istället.

4. Förklara mig själv

Om jag minskade på fest eller annulleras planer, jag som används för att erbjuda långa förklaringar. När jag skulle ge mitt barn ett konsekvenser, att jag skulle förklara mig själv där också. Långt borta är de dagar jag känner att jag behöver motivera mig själv och de beslut jag gör för att hålla sig mentalt frisk. Det är en sak om någon frågar dig en fråga och vill ha en diskussion, eller om du har ont i sina känslor. Men så ofta vi makt genom en förklaring som inte behövs.

5. Bry sig om vad alla andra tycker

Låt oss vara verkligt, det är alltid en viss nivå av omsorg, men när du börjar tänka på det sättet och tar del av vad alla andra gör och känsla du har för att modellera deras beteende, du hålls fången för att alla andra är standard. Jag är mer strikt än de flesta andra föräldrar (eller så är jag höra). Men detta är vad som gör mig bekväm, och det är så jag kommer att fortsätta att höja mina barn.

6. Köpa allt ekologiskt skit

Lyssna, jag älskar Cheez-Sin. De ekologiska ost kex bara inte klippa det. Ekologiska bär kommer att tömma mitt bankkonto vägen för att mina barn ska gå igenom dem. En bra mix av snabbmat, well0-balanserade måltider, och försöker att bli frisk för det mesta är bra nog. Inte alla kemikalier är dåliga, göra en del efterforskningar och sedan leva ditt jävla liv.

7. Att köpa något från varje online party som jag är inbjuden till

Jag vill stödja andra människor och spendera lite pengar så att de kan få gratis shit, det gör jag verkligen. Det är kul och allt, men jag ska fan om jag kommer att spendera pengar jag kan lägga in mina barns college fond på en ekologisk hår handduk som kostar $100.

8. Att lyssna på människor illa om varandra

Vi alla behöver ventilera ibland, men vi har haft som vän eller familjemedlem som älskar en bra drama-blöt kväll och bokstavligen inte kan föra ett samtal om de smäller till någon. När du tillåter dig själv att vara öppen för att denna negativitet på en regelbunden basis, du känner mig tung och i en pissy humör själv. För att inte nämna det faktum att du är tolererar detta samtal skulle vara ganska sårande till en vän eller familjemedlem under diskussionen om de skulle hitta ut, vilket de förmodligen kommer. Det är okej att säga,"Låt oss tala om något annat, jag är inte ett bra bollplank för dig."

9. Efter "vänner" på sociala medier

Jag är för närvarande använder unfollow knappen när de fan jag vill, och det känns så bra. Om du måste sluta följa din far eller kusin eller bästa vän från high school för att ta en paus, göra det.

10. Att sätta ett mål vikt

Sluta med detta . Så fort du sätter ett mål, att du blivit besatt, då når man det och egentligen inte älskar dig längre eftersom din vikt är inte vad som får dig att älska dig själv. Eller om du inte nå den, och du faller ner i en grop av självförakt. Också, när jag slutat köpa kläder som var för små i hopp om att passa in dem en dag, jag slutade hata mig själv varje gång jag åt en jävla kaka.

11. Att ge upp vissa livsmedel grupper

Begränsa dig själv innebär att du vill att sak du eliminera ett-tusen gånger mer än du gjorde innan. Göra hårda och fasta regler när det gäller vad vi stoppar i våra munnar är så destruktiv. När jag gick 2 år utan att äta socker (ja, verkligen, 2 ÅR!). Det var den sämsta idén någonsin — allt jag tänkte på var socker, sedan gick jag på en 4-veckors socker binge och grät varje dag.

12. Håller alla mina barn' shit

Mitt hjärta sjönk lite när jag ger bort en del kläder till sina barn, sina trä gungande house, och kastade bort teckningar från när mina barn var 2, men jag bokstavligen inte kan hålla det hela. Vi har inte plats och det gör mitt huvud, själ och kropp att känna sig oroliga.

13. Att säga förlåt

Jag brukade säga förlåt om någon sprang in i mig. Jag vill säga förlåt om jag nös i mataffären. Jag sa förlåt om jag var sjuk och var tvungen att avbryta planerna. Sedan jag slutade och jag började märka hur många andra kvinnor gör det. Bara igår jag av misstag träffar en annan kvinna är vagnen i affären och hon bad om ursäkt till mig. Då jag missade mitt hår utnämningen eftersom jag fick min datum blandas upp och min frisör ursäkt till mig. Sluta med detta.

Att inte göra saker som känns som frihet och ger dig mer head-space och utrymme för att ha friska samtal, sluta och få kaffe i stället för att rusa runt på morgonen, och mer bra energi kommer att blomstra, eftersom säga "nej" kommer inte att resultera i golvet sönder vid dina fötter.

Sluta göra skit du hatar och göra världen till en bättre plats.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar