Det som Ingen Talar Du Om att Ha en Tonåring

Jag vet att han har varit med mig i 16 år, men hur har han blivit tonåring? En pyrande, moody, tonårig pojke. Jag är inte gammal. Hur kunde han bli så gammal? Och som sa att han skulle få sådana problem med honom när han kom in i huset, alla i tonåren-som?

Vänner och jag regelbundet diskutera att ingen berättat för oss när dessa tonåringar var bebisar att vi skulle ställa frågor eller att upprepa mantran som vi gör nu. Inte en enda person som varnade oss.

När jag tittade på detta trotsig tonåring pojke som ett barn, tänkte jag, "Åh, han är så söt." "Han luktar så gott." När jag var överväldigad ny mamma, jag var orolig för grunderna som att mata honom och hålla honom vid liv på en stund till stund basis. De var berättigade farhågor, för att vara säker, men ser tillbaka, de verkar så oskyldiga och irrationella. Oddsen för att jag av misstag dödar honom var så små. Det finns dagar nu när jag saknar dem lätt rädsla.

Jag har aldrig drömt så jag skakade det lilla kropp att sova att jag en dag skulle muttra samma fras varje morgon (under ett särskilt svårt år) som jag gick in för att väcka honom för skolan: "låt honom vara vid liv."

Arbetsmarknaden och leverans sjuksköterskor inte nämna att det blir exponentiellt svårare i skolan för mamma och barn som gör ont än för den unge själv. Du inser inte att du ska internalisera sin smärta och sedan lägga till din egen skuld och oro på toppen av det.

Och på bladet barnläkare ger dig på ett-års kontroll, det nämner inte att vid någon tidpunkt, kommer du hoppas att din tonåring försöker inte "hårda droger". Eller att du kommer ha hela konversationer om detta med sa tonåring. Du kommer att debattera vilka läkemedel som faller in i sfären av "hårda droger". Du ska vara helt säker på att du är i en dröm-sekvens på din favorit 80-talet sitcom och att snart, du ska vakna upp och det kommer alla att vara riktigt roligt. Men det kommer inte. Fram, över flera glas sangria med dina vänner, upptäcker du att dessa samtal är att vara hade i levande rum med tonåringar över.

En vän berättade att hennes barn hade gjort något nyligen att oroa henne. "Det är seriemördare beteende."

Nu, förmodligen var det inte, men har vi inte alla trodde på ett eller annat när du tittar på våra tonåringar, "försök inte att bli en seriemördare?" Eller lika beklämmande tanke som ibland kommer efter en verkligen horrid argument med en tonåring: "gode gud, jag hoppas att ungen inte dödar mig i min sömn."

Och då tänker jag ofta på hur jag var tonåring i detta scenario. Jag skrek och sa hemska saker till mina föräldrar men aldrig trodde en gång på att döda dem eller någon annan. Den tanken hjälper mig att sova några nätter.

När de var bebisar, ingen har berättat för mig—sa någon av oss—vi tror att dessa saker. De saker jag be mina barn och universum, är lika dumt som att det faktum att jag nu färga mina ögonbryn så det greys inte visa.

Snälla döda inte dig själv.

Snälla bli inte en seriemördare.

Gör inte droger. OK, om du inte gör det "dåliga" droger.

Ska du inte sälja droger.

Snälla, låt inte mina barn gå i fängelse. Den här killen inte kan hantera en 20-minuters Wi-fi strömavbrott. Fängelse är inte platsen för mitt barn.

Jag antar, dock, om någon hade berättat för mig och mina vänner alla dessa år sedan när vi var att betrakta barn som vi skulle ha att återuppleva våra egna tonår men att de skulle vara värre, ingen skulle någonsin ha barn.

Allt jag kan säga nu är, Tack för att du inte kokain.

ADVERT

Lägg till din kommentar