10 Saker Som Ingen Har Berättat För Mig Om Att Ha En Dotter

Vanliga människor har en vana av att förvandlas till wild stjärntydarna när de får reda på att du väntar. Volymer av prognoserna gavs om vad som en far skulle vara eller hur det kan kännas. Här är några saker som INGEN förberett mig för. Om du någonsin undrat vad det var som hände i hjärtan och sinnen av pappor med döttrar, anser att denna lista en slags själ peep show:

1. Ingen har någonsin berättat för mig hur snart hon kan uppmärksamma pojkar. Som många av oss, jag ganska mycket köpt in social anthropology som ser pojkar som den romantiska angripare och flickor som, i bästa fall, tolerant och generöst av sina sysselsättningar. Detta förändrades allt en kväll på gymmet när Mary Grace drog i min arm och uppriktigt uttalas: "Pappa, vill du se till att pojken över det? Jag tycker om den pojken!"

Som vi smuttade på våra smoothies i gymmet café, som hon ständigt visade runt för att se var han var och såg honom rakt i ögonen. Vid ett tillfälle, han ens kom över till bordet. Hans namn var Harrison, och hennes förtjänst att han var artig, glad och väl talat. Han behandlade henne vänligt och med stor respekt. Den enda nackdelen med hennes första kärlek var att han var en 6'4, 19 år gammal med surfare bra utseende och kropp av en linebacker. Han var café arbetstagare. Och hon var tre. På allvar.

2. Ingen har någonsin berättat för mig hur mycket jag verkligen skulle njuta av manikyr, kaffe-och fester, middag garderob upptäcktsfärder, improviserad valser, pastell ta itu med lådor, eller Fancy Nancy.

3. Ingen har någonsin berättat för mig att alla mina tidigare försök att förstå den kvinnliga anatomin skulle vara helt revolutionerat av en enda otäcka blöja. Den resulterande kraft för att avslöja en liten baby slidan som är insmorda med bajs är häpnadsväckande. Jag har bokstavligen stod över min dotter med en baby torka i ena handen och ett förstoringsglas i andra, att kirurgiskt ta bort fläckar av avföring från hennes hoo-hoo.

4. Ingen har någonsin berättat för mig att ha en dotter som automatiskt skulle förvandla mig till en feminist.

5. Ingen har någonsin berättat för mig vad väntar du på flip-sida för alla som ömhet. Det är mycket vanligt att pappor till döttrar att höra skämt, "Åh, du tror att du vet vad kärlek är, men var beredd på! Du har aldrig känt något liknande". Och delvis har de rätt. Den "pappas flicka" med hennes far lindade runt sitt lillfinger är väl dokumenterade. Vad som är mindre diskuterat är alla de enorma ILSKA som gör upp baksidan av myntet, att anbud bit av anbud. Det är en obeskrivlig, kinetisk grymhet som kommer in i ditt ben. Jag minns promenader vit-slutna genom ett trångt farmer ' s market med baby flicka i vagnen, det går inte att njuta av mig själv för visioner av våld var jag beredd att skipa på någon medlem av trängseln som så mycket som skär i rad. Det är en komplex sak för hjärtat för en man att vara, på en gång och av samma katalysator, så flyttade både ge bort sitt liv och ta det från en annan. Kanske det är en lektion i det.

6. Ingen har någonsin berättat för mig att låten "Butterfly Kisses" är den bästa låten som någonsin har skrivits. Oavsett hur fånig, kladdiga, eller krystat att du trodde att det var, när du har en dotter den utövar en mystisk och våldsam emotionell kraft över att du är oemotståndlig. Förra sommaren på min väns bröllop, jag och några av de andra marskalkar tillbringade första halvan av låten skratta och håna... och sedan tillbringade jag den andra halvan av låten snyftande som jag dansade med min dotter. Säg det med mig: "jag är Bob Carlisle 's bitch".

7. Ingen har någonsin berättat för mig och den utomordentliga betydelsen av färgen rosa. Förra Julen, M. G. bad Santa för en "tjej valp". När Claus frågade henne vilken färg hon ville, hon svep sade, "rosa!!!" Jag har sett henne rörd till tårar efter att ha hört den rapport som hennes rosa plattan var i diskmaskinen och inte är tillgängliga för användning på middag. En strålande, vit klädd Jesus kunde manifesteras i hennes rum och presentera henne med en blå, bevingade enhörning och jag tror ärligt talat att det skulle gå ungefär så här: "Um, 'hank du Jesus för min flygande häst, men du glömde ett" hing - ROSA!!! Nu, om det vita rock..."

8. Ingen har någonsin sagt till mig, ja, kanske min fru hade sagt mig detta, men jag har aldrig riktigt trott på det: Massor av flickor gör verkligen börja tänka på att planera sina bröllop från den tid de är småbarn. Personligen, jag skyller på Disney. Varje bit vitt linne i vårt hem är rättvist spel för låtsas bröllop repetition. Hon agerar ut det i detalj. Först var det ytterst söt eftersom hon ville gifta sig med mig, men nyligen har en pre-school landsman har gått min plats som brudgum-till-vara. Hon säger att det är för att han är "dum och vacker".

9. Ingen har någonsin berättat för mig hur irrationellt krossade jag skulle vara första gången, min lilla flicka ville gifta sig med den dumma, vackra pojke från förskolan i stället för mig.

10. Ingen har någonsin berättat för mig hur mycket mer jag skulle kunna falla i kärlek med min fru. Att ha en mini-version av Mary i huset kan inte hjälpa men att kontextualisera som hon är för mig. Många av de egenheter och personlighetsdrag som har frestat mig att frustration över år var plötsligt omarbetning i en person av vår dotter, att du låter mig se med nya perspektiv och medkänsla några av hennes sätt att vara som verkade mest främmande för mig.

För att ge ett exempel i min mening: jag kunde aldrig förstå att den till synes krossning besvikelse över att min fru erfarenheter när planer misslyckas. Även de mest vardagliga åtaganden, extemporaneously ändras, i hög grad kan påverka hennes humör. Som jag en gång såg hon har en klar uppdelning i en cafeteria linje när hon såg den sista sniderier av "sin" prime rib smörgås få ut till gästen framför henne. Skrämmande, Mary Grace är exakt så här. Men, eftersom hon är oskyldig jag är tvungen att beräkna sina känslor med hjälp av en mer välgörande kalkyl, och i och med detta så tycker jag att det är en vild entusiasm för att leva som låg i hjärtat av alla dessa små tragedier. Och, i sin tur, kommer jag att se min fru. Jag brukade tänka på de stunder som barnslig, nu vet jag att de är vackert som ett barn. Det är en stor skillnad. Jag önskar att jag kunde gå tillbaka och kommer alltid att älska henne lika bra som jag gör nu. Hon förtjänar det.

Relaterade inlägg: Ett Brev till min Dotter i Framtiden

ADVERT

Lägg till din kommentar