7 Saker Som Alla Mammor Bör Vara Tillåtet Att Skriva Av Sig På Sina Skatter

I morgon är skatt dag! Det är den tiden på året då vi påminns om att den dyrbara barn som vi älskar så mycket finns även söta små buntar av skattelättnader. Yay, barn.

Det är en ständig och konsekvent argument som flyter runt på internet om att vara mamma är ett "jobb" eller inte. Vissa människor säger att det är den "svåraste jobb" och likna det med att vara kock, revisor, förare, läkare, etc. Jag är säker på att du har sett den meme. Andra människor säga saker som: "håll käften ingen har tvingat dig att ha dem som barn – att vara förälder är inte ett jobb." Jag sorts hatar båda dessa personer. Jag tror att föräldraskap är svårt nog att kallas ett "jobb", men du kommer inte höra mig jämföra mig till en läkare som helst snart.

Så, i min fiktiva värld där föräldraskap är, i själva verket betraktas som ett "jobb" — här är några av de saker som jag ska kunna skriva av. Efter alla, jag kan inte förälder utan dem.

1. Vin. Har du någonsin försökt att avsluta dagen genom att sätta en rejäl omgång 3-åring i ett par pyjamas? Jag har. Upprepade gånger. Det enda som får mig igenom det är ett glas vin och väntar på den andra sidan av hans läggdags.

2. Goldfish-Kex. Jag skulle älska att säga Guldfisk kex är med på denna lista eftersom mina barn älskar dem, men i verkligheten är de förmodligen inte skulle bry sig om jag någonsin köpt en påse igen. Eftersom det finns så många dagar då en skål med Guldfiskar kex (de går bra med vin) är det enda som jag konsumerar efter 5 p.m. (när jag slutar jobba och börjar mitt andra jobb med att hålla mina barn glada, ända tills läggdags) den lilla kex kan vara på egen hand för att hålla mig vid liv.

3. Yoga Byxor. Ja, jag är en vandrande stereotyp. Jag bryr mig inte. Den andra dagen jag pekade på min träning kläder och berättade för min syster att jag behövde köpa mer "lounge byxor." Heliga skit. Jag kommer så småningom att bli min skit tillsammans, men för att vara tänjbar kläder är att hålla mig frisk och anständigt. Kan jag fortfarande göra anspråk på att vara i postpartum period om min sista barnet är under två?

4. - Kabel. Alla ni mammor som hävdar att förälder utan tv är stort, fett, lögnare. Eller bara verkligen bättre på detta än jag.

5. Concealer. Jag tackar gudarna varje dag för den uppfinning som tillåter mig att lura världen att tro att jag fick en full natts sömn.

6. Kaffe. På tal om all den sömn jag får inte... jag kan inte förälder utan kaffe. Jag har försökt. Mina ögon bara börja glasyr över. Det är förvirrande för barnen.

7. Förpackad Makaroner Och Ost. Inte säker på hur andra människor förälder utan att detta trogna gamla stand-by. Ganska säker på att mina barn skulle hoppa över middagen helt och hållet ett par dagar i veckan om det inte var för någon form av pasta.

Alla dessa saker i kombination skulle vara en enorm avdrag.

Besvikelse.

Relaterade inlägg: Nej, Moderskap Är Inte Ett Jobb

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar