5 Saker som Barnen Älskar med Minecraft Att de Flesta Föräldrar Förstår Bara inte.

Jag vet att det finns några trogna Minecraft förespråkare om att läsa detta inlägg, och få alla möjliga arbetat upp för att de älskar det jävla spelet och har en lista med anledningar till varför det är underbart. Om du är som person, sluta läsa nu. Jag ska erkänna, Minecraft har givande egenskaper, särskilt när det gäller kreativa frihet, men det är inte vad detta inlägg handlar om. Det handlar om hur förvirrande det är att vissa föräldrar (som jag!), och det faktum att oberoende av dess bästa egenskaper, många föräldrar förstår bara inte.

Det finns så många anledningar till att barn älskar det jävla spelet, och de flesta av dessa är av samma skäl som föräldrar är vänster klia sina huvuden. Här är några exempel:

1. Språket i Minecraft

Hur gör jag även förklara språket i Minecraft? Min son blir med hans vänner, alla av dem lite rultig och degig, och de sitter i sitt rum och talar om noobs och enderman och fniss och snort, samtidigt som jag lyssnar på och önskar att de skulle prata om baseball. Jag vet inte ens gillar baseball, och jag behöver inte ens spela på sport, men åtminstone jag vet hur jag ska förklara en strike och en home run. Jag vill vara med i min sons liv, men i det ögonblick han börjar prata om Minecraft, jag känner att han talar Pig Latin. Hälften av tiden har jag att be honom att förklara ett begrepp som leder till honom, förklarade en annan term, och sedan en annan, och när jag äntligen förstå varför han behövde för att förstöra ender dragon, hälften av min eftermiddag är borta. I huvudsak, det har blivit till den punkt där han berättar, och jag nicka och tyst be att jag inte bara komma överens om att köpa några dumma add-on.

2. YouTubers

Som om Minecraft var inte konstigt nog, det finns bokstavligen en bazillion Minecraft YouTube-stjärnor som yack, yack, yack, i nördig Minecraft inne skämt medan du spelar spelet, och Stampy Lång Näsa är det jag hör mest. Men ärligt talat, det handlar inte bara om Stampy . Detta verkligen går ut till alla som har haft att rippa en tablett bort från sitt barns vita-slutna grepp eftersom de tillbringade timmar med att lyssna till några assclown på YouTube berättar Minecraft. Och ja, jag vet att vissa av dessa killar göra mer på en månad än vad jag gör på ett år, och kanske det pisses mig en liten bit, men det här handlar inte om pengar. Det handlar om förnuft, och ärligt talat videor av högljudda, irriterande människor slappa i källare spelar Minecraft gör föräldrar säger skit som, "Vad är världen på väg?" Vilket är hemskt eftersom det är vad våra föräldrar sa, att göra oss alla att bli gamla och omoderna. Cykeln är klar.

3. Beroendeframkallande

Jag förstår inte om Minecraft har nikotin i det, eller vad, men någon förälder med ett Minecraft barn kommer att förstå verkligheten på hur svårt det är att stänga det spelet ner. Det är tårar, och gråt, och passar. Det är utskällning. Jag har sett det från min 9-åriga, och jag har sett det från tonåringar. Ibland känns det som om vårt riktiga hus kan vara över drivs av zombie gris män, och att ditt barn inte skulle bry sig, men om deras Minecraft huset har samma problem, att världen bara slutade. För mig, Minecraft ser ut som någon form av vimsig skit visa, men uppenbarligen är min son håller inte med.

4. Förvirrande

Om du någonsin har försökt att knyta an till ditt barn genom att spela Minecraft med dem, vet du hur viktigt det är att hålla en barf bag praktisk. Inte för att spelet är brutto eller något, det är bara förvirrande. Jag har försökt att spela det ett par gånger. Jag blir yr och förvirrad och sluta spendera de flesta av den tid som fastnat i vissa rum håller en pickax. Det är oftast då som min son skrattar på mig som om jag är en idiot, snarare än en högskoleutbildade 30-något med en inteckning och en garderob full av polos. Då han tar över, hans blå ögon rör sig från sida till sida, i fullständig kontroll av Steve är varje steg, försöker få mig att titta som om vad han gör gör någon mer känsla än när jag var på kontroller. "Se pappa? Se!" Jag kan inte se. Jag ser aldrig...

5. Att försöka förstå att det gör mig mer vilse.

Som en bra förälder, när min son började spela Minecraft, jag försökte att bättre förstå spelet genom att läsa om det på nätet — bara det gjorde mig mer förvirrad. Här är ett exempel från en artikel med titeln " Föräldrar Guide till Minecraft ," "Minecraft är en sandlåda stil spel skapat av svenska programmerare och gamer Markus "Hack" Persson. [...] Spelet är procedurellt genererad och fokuserade på resurs insamling, bearbetning av objekt, byggnad, och (på spelarens omdöme) bekämpa." Och sedan jag gick i cross-eyed. Tänk på att jag deltog i forskarskolan och jobbar på ett universitet. Jag har slogged genom några komplicerat skit, men det här är löjligt.

Bottom line, barnen får det, medan de flesta föräldrar inte. Och det riktigt tråkiga delen med allt detta är att jag alltid antog att jag skulle få det. Inte bara i Minecraft, men allt. Gå in på föräldraskap, jag trodde aldrig att jag skulle säga saker som, "tillbaka på min dag" eller "varför kan du inte bara spela vanliga spel" som om de inte var en del av samma irriterande uttalanden mina föräldrar sa när jag var ung. Slutligen, detta är föräldraskap. Detta är verkligheten av att bli äldre och att försöka förstå ditt barn, samtidigt som önskar att de bara skulle göra saker som du redan förstår.

ADVERT

Lägg till din kommentar