Saker Jag Kommer Att Sakna Om Baby Steg

Min sista bebis nyligen fyllt 1, och medan vi fira, med särskild betydelse, varje milstolpe hon uppnår, finner jag mig tyst sörjande förlusten av baby steg. Min glädje över att inte vara tvungen att möta en annan tidpunkt av graviditeten är förståeligt, men värk för ett spädbarn i min famn har redan börjat.

Jag kommer inte att missa gråter som väcker mig tidigare än alla larm. Jag kommer inte att missa den stickande högen av blöjor som tycks växa för varje timme. Jag kommer inte att missa den fång av blöjväskor, bilbarnstol handtag, och andra spädbarn nödvändigheter som måste bogseras överallt jag går. Jag kommer inte att missa oroa sig över varje liten feber, tappat bort kvävningsrisk, och farliga trapphus öppning.

Jag kommer inte att missa allt, men jag kommer att sakna vissa saker.

Jag kommer att sakna två stavelser skrik som bara nyfödda gör.

Jag kommer att sakna lukten av en nybadad spädbarns huvud.

Jag kommer att sakna den obeskrivliga mjukhet runt barnet kinder som de som ligger inbäddat i min hals, och klamrar sig fast mot min arm, och vilade mot mitt bröst.

Jag kommer att sakna de små fingrar som höll sig fast så desperat att en av mina.

Jag kommer att sakna de små klappar från små händer knäppta tätt runt min rygg. Till mig sa de, "jag älskar dig, mamma" och jag viskade tillbaka, "jag älskar dig, baby."

Jag kommer att sakna den ljuva famn som förhoppningsvis nått upp till mig, ordlöst pläderar för komfort i min famn.

Jag kommer att sakna ljus som fyllde mina barns ögon när jag klev in i hennes åsikt. Jag var hennes allt, hennes förmyndare, hennes solsken, hennes liv, men inte för länge.

Jag kommer att sakna snabbt söka slå av huvudet på henne, som hon hört min röst efter en kort frånvaro.

Jag kommer att sakna den flämtande andetag och böka läppar hungrig bebis som har väntat i 5 minuter extra för att magen full av varm mjölk.

Jag kommer att sakna hjärtat-svullnad ljudet av spontana baby fnittrar som inte kan tvingas fram, men som jag försökte lirka ur henne ändå.

Jag kommer att sakna det porlande ljud som alla slutar på "a", men används för att beskriva allt i en baby ' s fantastiska värld.

Jag kommer att sakna den balanserar steg på ostadiga fötter när de målmedvetet angrep uppgiften av att gå.

Jag kommer att missa den vackra känslan av tillit som konsumeras mig som min baby avslappnad i min famn och belåtet gled ut att sova. Jag kommer att sakna att vara det sista hon såg som sin tunga ögon blinkade en gång till innan sömn. Jag kommer att sakna vaggar henne omöjligt liten kropp och tittar på den röra sig i takt med varje andetag. Jag kommer att sakna att studera henne fortfarande, fridfulla ansikte och viskade mitt hjärta i hennes öra som hon drömde.

Jag kommer inte att missa att ändra en smutsig blöja, bara för att göra det så fort jag sätter den torkar bort. Jag kommer inte att missa sömnigt snubblande genom mörka, snubbla över leksaker, försöker att svara på min bebis senaste samtalet. Jag kommer inte att missa den obevekliga tvättning av flaskor, nappar, tvättservice, och då tappade nappar igen, men jag kommer att sakna att hålla min bebis i mina armar. Jag kommer att missa det tills jag har grand-barn, och då kommer alla att vara rätt igen.

ADVERT

Lägg till din kommentar