15 Saker Som Jag Vet Att Vara Förälder Till Ett Barn Med Autism

Jag är förälder till ett barn med autism, och jag är medveten om att autism, som de flesta permanenta medicinska tillstånd, som kan förändra livet. Så långt, att höra orden " din son har autism "var den värsta stunden i mitt liv (och det har varit några dåliga). När vi fått vår diagnos, jag visste inte vart jag ska vända sig, vad man ska göra eller vad jag ska tro. Min enda referens var Rain Man . Det var en väldigt hopplöst gången i mitt liv.

Låt mig erkänna — jag vet att det finns några riktigt dåliga saker som går längs med att ha ett barn med autism. Det finns mycket sorg, sorg, trötthet, ilska, hopplöshet, ångest och rädsla för att gå hand i hand med sjukdomen. Det suger. Men jag vet också att det finns ett överflöd av tacksamhet, stöd, nåd, hopp, glädje, acceptans och kärlek i våra liv tack, delvis, till autism. Här är några saker som jag vet...

1. Jag vet att min familj har varit lyckligt lottade. Vi har haft resurser. Vi har fått stöd. Vi har haft möjlighet att flytta en del berg (och oss) när det behövs. Vi har fått resultat.

2. Jag vet att även om det är ofta väldigt svårt att göra "vanliga" saker med barnen på skalan, det är värt besväret. De första åren var brutal. Människor förstår inte varför ditt barn är flippar ut. Det fanns tider då jag kände mig som, "Det finns inget sätt detta är mitt liv!" Jag var säker på att jag var Punk ' d eller jag var med några galna dröm. Åh, för Guds kärlek... mitt barn bara drog ner hans byxor och är på väg att kissa i displayen toalett på Home Depot. Mitt barn bara satt på någon annans bord, på en restaurang, och åt pommes frites... från en främling tallrik. Mitt barn bara tog av sig alla sina kläder, i hallen, i skolan. Mitt barn bara kastade hans kropp på golvet, medan pitching mor till alla gråter passar, eftersom det var dags att lämna bokhandeln. Se? Punk ' d . Dessa är bara några av våra erfarenheter — jag kunde fylla en bok. Alla var dödligt när de hände, men i efterhand kan jag se humor i dem, eftersom...

3. Jag vet att skratt kan ta oss igenom vad som helst. Om jag inte kunde skratta åt våra galna unika, jag skulle nog gråta. För så lite som han säger, våra Björnen är en av de roligaste människor jag någonsin mött. Livet med honom har gett oss en reservoar av material för berättelser på fester. Han har också den sötaste, mest smittsamt skratt i världen. Den humor som han finner är lika värdefull.

4. Jag vet att jag är en bättre människa på grund av autism. Jag har lärt mig ödmjuk lektioner på vår resa. Det spelar ingen roll vem du är, din ras, vad du gör, var du bor, var (eller om) du går i kyrkan, oavsett om du är rik eller fattig — autism inte bryr sig. Jag erkänner att jag ibland dömda människor i mitt tidigare liv, särskilt personer med out-of-control barn. Åh, du bättre tror att jag dimensionerad upp dem omedelbart. Skam, skam, skam på mig. Karma, baby! Jag uppfostra mina barn att vara medveten och att aldrig låta någon som är annorlunda att få plockas på. De vet att stå upp för dem som behöver det, eftersom de inte vill detsamma för sin broder. Mitt mantra är att vi lever i den största glas hus på blocket, så att inte ständigt kasta stenar.

5. Jag vet att jag har blivit tjockare hud. Jag låter inte andra människors åsikter påverkar mig, som jag en gång gjorde. Jag har mer tålamod. Jag har mer tolerans, och inte bara för särskilda behov gemenskapen — för människor i varje klass, religion, etnicitet och sexuell läggning. Kumbaya, mina vänner.

6. Jag vet att långsam och stadig vinner loppet. Även med baby steg, vi har kommit en lång väg. Barrett är ett pågående arbete, men det är OK, vi är fortfarande gör framsteg. Vi har bra dagar och dåliga dagar, men det goda uppväger det dåliga.

7. Jag vet att tiden läker alla sår. För tio år sedan, jag var frusen. Jag var överväldigad med rädslan. Jag kände det som att våra liv var över. Det var inga små röster i huset. Det var inga skratt. Det fanns inga äventyr. Det finns inget hopp — som helst! Fram till i dag, vi har fått en högljudda, stökiga, kaotiska hus som är full av röster, skratt, glädje och hopp, och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt.

8. Jag vet om kraften av underverk. Vi upplever lilla mirakel varje dag. En längre period av ögonkontakt. Lämpliga skratt på ett skämt. En kram som verkligen är besvarad. Ett spontant begäran som verbalized. En hel natts sömn. Spontana uttalanden. En icke-echolalic uttryck för kärlek. Anvisningar följs första gången. En ren resa till badrummet. En ny mat som smakade. Det är verkligen de små sakerna som betyder så mycket. Ingenting går uncelebrated.

9. Jag vet att en liten utbildning och kommunikation kan förändra människors åsikter. Vissa människor är borta, och jag menar inte att detta på ett fult sätt. Vissa människor bara inte få det, och kunde inte möjligen utan att bära T-shirt. Jag försöker hårt för att ge människor förmånen av tvivel, som är ibland svårt när de skakar på huvudet ogillande. Om de inte förstår, då är det en möjlighet att utbilda dem (inte predika för dem). Allvarligt, du skulle bli förvånad över hur enkla uttalande, "Min son har autism," kan desarmera en besvärlig situation (t ex när ditt barn har känt doften av en främling hår). De flesta människor är mycket förstående och ivriga att lära. Om de inte gör det, kan du inte ta det personligt. Det är dem, inte du. Jag skrattar när jag tänker på hur de kommer att berätta historien.

10. Jag vet att det finns änglar bland oss. Jag vet ärligt talat inte om vi skulle vara idag utan kompetens, vänlighet och tålamod av lärare, paraprofessionals, terapeuter och andrum leverantörer som har arbetat med vår familj. Änglar, ren och enkel. Det finns en speciell plats i himlen för dem som arbetar med och omsorg för de speciella behov som samhället.

11. Jag vet att jag är en del av en särskild sorority. Den nollning var ett helvete, men jag är stolt över att vara en del av en utomordentligt modig grupp av kvinnor. Vi går genom många etiketter: krigare moms, autism förespråkar, Special Olympics supportrar, medlemmar i A-laget, det är många pusselbitar, som bärare av samma T-shirt, dörrnyckel moms... vi är överallt. Det är roligt, oavsett var jag går, jag träffa en syster. Jag har haft chans möten i hotellets pooler, parker, offentliga toaletter, väntrum, hissar och restauranger. Omedelbart du gå på djupet med att dela. Det finns inget sådant som TMI.

12. Jag vet vad det innebär att vara riktigt tacksam eftersom jag är. Jag är så tacksam för alla mina barn, och Björnen är en speciell bit i mitt pussel. Han är yin till mitt yang. Vi balanserar varandra. När han är glad eller har nått en milstolpe, jag känner att det är djupt ner i min själ. Jag vet, så corny, men det är så sant. Han skäl för mig. När jag har en tuff dag, jag tänker på hur tufft varje dag är för honom. Det finns ingen synd partier i vårt hus. Jag vet också att han är en av de lyckliga. Jag vet det och jag är ödmjukt tacksam.

13. Jag vet att kärlek kan besegra alla. Barrett har en familj som ägnas åt honom och vi är bundna på ett unikt sätt — för evigt. Vi är Team Smithie, och vi har varandras ryggar. Barrett kommer alltid att vara OK, så länge han har sin familj. Tyvärr, det är en hög skilsmässofrekvens i autism gemenskapen. Jag tackar Gud för att jag valde rätt partner (eller valde han mig?) och vårt äktenskap är starkare på grund av allt vi har gått igenom.

14. Jag vet att tron kan vara svag på denna resa men utan den, jag har ingenting.

15. Jag vet att vänlighet och acceptans är alla omkring oss. I början när jag dragit bort från människor och sammankomster. Jag ville inte utsätta våra omständigheter på andra. Jag gick bokstavligen i gömmer sig. Jag verkligen underskattade familj, vänner och främlingar, jag vet detta eftersom jag har varit överväldigade av det stöd vi har fått under åren. Det finns så många bra människor som har anammat vår familj och behandlade oss på ett sätt som har gjort att jag känner att vi hör hemma — var som helst. Inga krångligheter och inga förklaringar behövs. De accepterar vår pojke på det sättet som han är, och de är uppfostra nästa generation till att göra samma sak. De förändrar världen.

Åh ja, jag vet.

Relaterade inlägg: Ziljoner Personer Med Autism

ADVERT

Lägg till din kommentar