15 Saker Som Är Svårare Att Få Än En Pistol

Sommaren 2016, Omar Mateen, den man som dödade 49 personer i Orlando nattklubb skytte köpte gevär han som användes i attacken bara dagar före händelsen. Japp, det var snabbt och enkelt. Enligt rapporter , Mateen köpte vapen till en pistol butik som heter St. Lucie Skytte Center i närheten där han bodde. Hur mycket bekvämt för honom.

Den här mannen — som var känd för att vara våldsam, kränkande, anti-gay, och rasistiska — utan ansträngning gått bakgrunden kontrollera gun store var skyldiga att utföra. Allt detta trots att han tidigare hade undersökts av FBI för eventuella kopplingar till terroristorganisationer.

När jag hörde allt detta, jag tappade hakan. Jag tänker för mig själv: Hur är det möjligt att någon som Omar Mateen (och så många förövare av massa skottlossning) kan du få en pistol utan att ens blinka, men det tog mig tre veckor att få min jäkla pass? Det skulle vara svårare för mig att hitta en välsittande behå på Walmart än att gå till samma butik och köpa en semi-automatiska vapen.

Några dagar efter inspelningen, nyheter reporter för Philadelphia Inquirer faktiskt tidsinställda hur lång tid det skulle ta för henne att köpa en AR-15 i "weapon of choice" för massa skyttar. Det tog henne sju minuter för att köpa pistol — sju minuter . Det tar längre tid för mig att köpa blöjor och tuggummi på CVS med mina barn i släptåg än det gjorde för henne att få det kanon.

Vi behöver inte enas om huruvida eller inte Amerikaner har vapen, men kan vi åtminstone är överens om att det inte bör vara detta lätt för människor att få sina händer på denna typ av vapen? Tänk bara på några av de vanligaste, relativt harmlösa saker som är svårare att få än en pistol.

1. Sudafed (Pseudoefedrin)

Du använde för att kunna få ut så mycket av det här som du ville, men det visade sig att människor använder det för att göra meth, så den federala regeringen använt några jäkla sunt förnuft och ställa stränga gränser för människors möjligheter att få något med pseudoefedrin i det.

2. Gräsmattan Dart

Japp, det är en typ av gräsmatta dart kallas Jarts, som dödade två barn, och var bannlyst. Eftersom när barn dödas, det är meningen att vi gör det något om det .

3. Sjukförsäkring

För några år sedan, jag och min familj hade att tillämpa för Medicaid eftersom min man blev arbetslös. Det tog oändliga telefonsamtal och pappersarbete. Veckor och veckor för mina små barn för att vara garanterad grundläggande hälso-och sjukvård.

4. En Körbar Bil

Du kan inte lagligt att köra en bil utan registreringsskyltar, up-to-date försäkring och inspektioner, registrering, och en licens. Jag menar, naturligtvis. Bilar är farliga om de inte sköts noggrant och korrekt. Men vem som helst kan på ett säkert sätt hantera en pistol, eller hur?

5. Fyrverkerier

Federal lag säger att du måste få en Federal sprängämnen licens för att använda "visa fyrverkerier." Låt oss bara säga att det tar mer än sju minuter att få en sådan licens. Den ansökan är lång och omständlig. Fingeravtryck är även inblandade! Vem som helst som sätter igång en bomb i den luft som vanligtvis inte döda någon, men kanske måste noggrant prövas. Naturligtvis.

6. P-Piller

Du behöver fortfarande ett recept från en läkare för detta.

7. Mina Barns Astma Mediciner

Sju telefonsamtal och två veckor var hur lång tid det tog att få mitt barn i hans senaste batch av astma medicin — medicin så han kan, du vet, andas.

8. Kinder Överraskning Ägg

Jag hade ingen aning, eftersom mina barn ser YouTube överraskning ägg videor 20 timmar en dag, men tydligen Kinder Överraskning Ägg förbjöds år sedan, eftersom lite leksaker inne ansågs kvävning faror. Lustigt nog, de är tydligen finns överallt i hela världen.

9. En Kattunge

Någonsin försökt att adoptera en kattunge? En hund? Du kommer att vara granskas . I vissa fall kan du få hembesök och kommer att behöva lämna referenser. En aning svårare än att köpa en assault vapen.

10. En Bra Barnvakt

Jag har en lista på personer som jag kommer att passa mina barn. Det handlar om storleken på min pinky tå.

11. En Abort

De flesta stater kräver en 24 timmars väntetid för detta, tillsammans med rådgivning och ett ultraljud. Min kropp, mitt val. Men tydligen inte min tid.

12. Roquefort Ost

Vissa Europeiska ostar är olagligt i Usa, och det är inte bara för att de är illaluktande. FDA har förbjudit dem på grund av oro för skadliga bakterier som E. coli och salmonella. Tydligen, kan du få dem på "ost" svarta marknaden" (ja, det finns). Så ja, vissa ostar är officiellt svårare att få än vapen.

13. Snabb Kabel-Installation

Du vänta hela dagen, och de visar inte upp. Du vänta en dag, och de fortfarande inte. Jag är oftast en väldigt lugn och artig person. Men jag har aldrig varit så ragey och otålig som jag är varje gång jag måste ta itu med kabel företaget.

14. Hamilton Biljetter

Omöjligt .

15. Öl på Min söndag Morgon Livsmedelsbutiker Resa

Japp, många länder har fortfarande lagar som förbjuder sprit försäljning i en eller annan form på söndagar. De kallas "Blå Lagar" och går tillbaka till kolonialtiden då det var motbjudande att göra allt på en dag av religiösa ritualer. Hmmm...kanske bör vi ompröva lämpligheten av dessa lagar.

Ärligt talat, om det var upp till mig, vi skulle bara bli av med alla vapen som någonsin tillverkats. Men jag komma på varför det inte kommer att hända. Fortfarande, jag tror att någon rationell människa kan se att det borde inte vara så jävla lätt för en misstänkt terrorist för att få sina händer på ett vapen — i synnerhet en som kan döda ett rum fullt av människor inom några minuter — bara inte.

Verkligen, att äga en pistol är ett stort ansvar, och om vi ska se till att varje Svensk har rätt att äga en, måste vi åtminstone se till att det finns allvarliga kontroller på plats så att vapen inte hamnar i händerna på fel person. Vi har försummat detta ansvar för alltför länge, med förödande konsekvenser.

Kan du inte håller med mig om allt du vill. Men som mamma — som människa — jag kommer inte bara hålla käften och låta skitsnack som denna gå på. Gun-reformen är en av de mänskliga rättigheterna i vår tid, och jag hoppas vid gud att något görs åt det NU. Vi kan inte vänta ännu en dag.

ADVERT

Lägg till din kommentar