18 Saker Om Barnuppfostran Jag Önskar Att Mina Föräldrar Hade Berättat För Mig

Mina föräldrar var baby boomers: växte upp i traditionella 1950-talet hushåll med ganska strikta regler att följa och sedvänjor att följa. Som många barn i den generationen, de tillbringade sina tonår och tidiga vuxenlivet ifrågasätta de konventionella värden—på vissa sätt, krossa dem i bitar.

Jag är tacksam för att mina föräldrar var så framsynt. När min mamma var liten och ställde frågor om var hon kom ifrån, hon berättade att hon kom från en kanin gård, så när hon hade fått barn, gjorde hon en poäng av att berätta sanningen om reproduktion och sex (och gjorde så eftertänksamt och klokt). Mina föräldrar tog mig på allvar som en individ och befogenhet mig att växa upp och bli en ganska badass kvinna (om jag får säga det själv).

När det kom till föräldraskap mina egna barn, de har verkligen gett mig några pärlor av visdom (och några oönskade råd; jag tror att det är ganska oundvikligt). Men deras råd var gles. Faktum är att mina föräldrar skyggat från att ge mig mycket råd om föräldraskap—eller livet i allmänhet.

Jag uppskattar definitivt utrymme var jag med tanke på att räkna ut saker själv och hitta min egen föräldrastil. Men lite mer " hålla handen-support som kan ha varit användbara.

Här är några saker jag önskar att jag hade fått höra innan jag dök huvudstupa in i föräldraskapet:

1. Du kommer att vara mer utmattad än du tror som är mänskligt möjligt . Sömnbrist kommer att kännas som tortyr. Men oavsett hur galet det är, eller hur många år det varar, kommer det ingen roll i slutändan. Du kommer att överleva det—och förmodligen ännu glömma det mesta.

2. Du kommer att bry dig om dina barn när de är spädbarn, småbarn, barn, äldre barn, tweens och tonåringar. Den oroande kommer aldrig ta slut. Det kommer alltid att vara en del av ditt hjärta slog i dina barns kroppar, oavsett hur gamla de är.

3. Barn behöver frihet men de behöver också få struktur. Faktum är att de flesta barn trivs på det.

4. Du behöver inte få bestämma vilken typ av barn du kommer att få. En hel del av ett barns personlighet är uppenbart så snart som han eller hon lämnar livmodern. Vad du kan göra är att acceptera att ditt barn för vilka de är och vårda dem för att vara den bästa versionen av sig själva som möjligt.

5. Det är viktigt att vara äkta med dina barn, men det är också nödvändigt att ha gränser. Barnen är lätt lättpåverkade och kan lätt ta upp din depression, ångest, sorg och trauma. Var dig själv, men skydda dina barn från ditt bagage.

6. Försök inte att imponera på dina barn. De bryr sig inte vilket jobb du har eller hur mycket pengar du gör. De behöver bara din närvaro och kärlek.

7. Ta hand om dig själv. Om du inte vårda dig själv, du kan inte vårda någon annan.

8. Dina barn kommer fortfarande behöver din vägledning även efter att de har vuxit upp och flyttat hemifrån. De kan inte alltid be om hjälp eller uppmuntran, men leta efter tecken och ge dig själv till dem utan att fråga.

9. Jämför dig inte med andra föräldrar. Varje familj har sin egen mycket speciella dynamik, och orsakerna bakom varje föräldraskap beslut människor gör är komplicerat, nyanserad, och de flesta av tiden, ingen av någon verksamhet.

10. De gånger när dina barn verkar vara att dra bort från dig hårdast är de när de behöver dig som mest.

11. Du kommer att vara din värsta föräldraskap domare. Så skär dig själv lite slack—en hel del av slack.

12. Glöm inte att skratta. Humor är en av de mest nödvändiga ingredienser i föräldraskap.

13. Dina barn kommer att överraska dig. De har sina egna medfödda temperament och personlighet, men inte pigeon-hole dem. Förväntar dem att växa, lära sig, bli utmanad, och uppvisar mod som du inte visste var möjligt.

14. Få dem att extra skopa glass. Låt dem hålla sig vaken tills bollen faller. Ta med dem på semester kan du inte riktigt har råd med. Du kommer inte att ångra sånt.

15. Du kommer att känna som att du misslyckas varannan minut, men om du är närvarande—om du försöker—då du gör allt rätt.

16. Barn är stökigt, oförutsägbar, och anställa förödelse på din sömn, dina planer, ditt bankkonto, ditt liv. Det är okej, det är tänkt att vara så.

17. Du kommer att räkna ner minuterna tills de somnar, och då kommer du att titta på dem medan de sover, det är beklagligt varje gång den dagen du förlorat ditt tålamod och skrek på dem. Du kommer att vilja dem att hålla fryst, oavsett i vilken ålder de är som du titta på dem sova.

18. Varje gång ditt barn säga "jag älskar dig," ditt hjärta kommer att smälta igen. Det spelar ingen roll hur många gånger man säger det eller hur gammal du är. Det kommer alltid att få dig i tarmen.

Jag vet att det finns vissa saker om föräldraskap glömmer vi alla om så bara för att vara i skyttegravarna är så annorlunda än återspeglar efter faktum. Och ibland kanske våra föräldrar sköld oss från sanningen om föräldraskap för att de vill skydda oss (om mina föräldrar hade berättat sanningen om hur galen en del av det var att jag inte skulle ha haft några barn alls).

Kanske mina föräldrar var för hands-off på vissa sätt när det kom till att förbereda mig för föräldraskapet. Men även om de inte ge en ton av visdom eller råd, de fick lära mig vikten av att lyssna till min egen magkänsla och instinkt—och ger inte mycket tilltro till vad någon annan tycker om mitt val–vilket är den kanske viktigaste föräldraskap (och livet) lektion.

ADVERT

Lägg till din kommentar