Det finns Inget Sådant som "För Gammal" för Att

Men våra fem barn blev äldre, saker som en gång verkade främmande för vår version av unga vuxna liv blev möjligt. Inte bara kan vi ta bort för spontana middagar och happy hours, lämnar våra två tonåringar i avgift—en frihet som vi inte hade upplevt sedan vi var för unga för att lagligt ta del i glada timmar—men det blev lättare och lättare att lämna barnen hos släktingar så att vi kunde åka iväg på utflykter helg också.

Vid denna tidpunkt var vi närmar oss våra mitten av 30-talet, och varje gång vi åkte ut det var en blandad känsla av att, "Kan du tro att vi är sist att göra detta?" och "OMG, är vi för gamla för detta?"

Är jag för gammal för att stänga baren?

För gammal för att "ta slut"?

För gammal för att lyssna obscena hip-hop?

För gammal för att visa så mycket ben?

För gammal för att ha det roligt?

Nu?

Vad sägs om nu.

OK, nu?

Jag minns en gång när vi lämnar en klubb i Las Vegas vid 4 på morgonen när jag var 34. Jon vände sig till mig och sade, "Vi skulle bättre kunna njuta av det här medan vi kan, eftersom vi inte kan göra detta på 40."

Jag instämde. Om något, samtidigt som åldersgränsen kände alltför generös.

Men nu när jag är fast i min sena 30-talet och kommer att vara 40 förr än jag någonsin trott var möjligt, tydliga gränser jag en gång gjorde i mitt huvud börjar kännas mindre och mindre relevanta.

För några veckor sedan, Jon och jag tog en två-dagars resa till Las Vegas, där vi såg en konsert på pooldäck på taket av den otroligt hip Cosmopolitan Hotel. Vi klädde upp, kom dit lite tidigt, och inzoomat ut en bra plats.

På något sätt, som genom ett trollslag, en skara på 20-somethings dök upp vid samma tid, i samma kläder (mestadels jeans och shorts), som en flock fåglar som svar på en osynlig signal jag är inte längre tillgång till.

För en minut kände jag mig obekväm i min lilla svarta klänningen, men jag bestämde mig för att krossa alla själv-medvetande genom att ha så kul som möjligt. Vi dansade, vi sjöng, vi betalade $16.50 för varje burkar öl, vi kvar på den tidiga sida och fick en god natts sömn.

En gång i tiden skulle jag ha känt sig tvungna att stänga ner stället bara för att jag kunde, men i min sena 30-talet är jag äntligen börjar inse lagen om avtagande avkastning.

Förra helgen, mina två bästa vänner från gymnasiet och jag gick bort tillsammans. Missy, Jenna och jag har 10 barn bland de tre av oss, och har aldrig varit iväg tillsammans för mer än en natt i taget. Så för att fira Jenna ' s födelsedag, vi bokade billiga flyg till Florida och planerade att bo med min mor-in-law i en pension gemenskap på Viken.

För veckor som vi hade fått meddelanden fram och tillbaka, planerar vår resa. Vid en viss punkt, skulle vi kallade det vårt DGAF (don ' t give a f***) helg. Tillbaka fett eller celluliter visar i baddräkt? DGAF. Inte säker på att dessa skor att gå med den klänningen? DGAF. Mimosas till frukost varje morgon? DGAF.

Men när vi kom ner till Florida och hittade oss själva i en ocean-sida tiki bar att titta på 80-somethings få ner—och jag menar verkligen få ner —på dansgolvet, vårt övermod bleknat lite.

"Människan, dessa människor kan lära oss en lektion i hur man DGAF," Missy sagt.

Vi får det, dock. En gång i tiden, jag finslipat på människor yngre än mig själv i varje situation, undrar om det var någon slags bevis på att jag hade gått över till oacceptabla (eller bara en slags patetiskt) territorium.

Men nu tycker jag själv ser fram emot. På barer, på konserter, på dansgolv, jag har en tendens att uppmärksamma människor om tio år eller så, som är äldre än mig själv: det sena 40-somethings efter att ha en bra tid, inte tycktes bry sig om vad andra kanske tror. Jag kan vara som att Jag säger till mig själv, en del övertygad om, en del hoppfulla. Jag behöver inte sluta ha roligt bara för att jag träffade en viss ålder. Rätt?

Jag tror att de 80-somethings på dansgolvet gav mig mitt sista svar: Rätt .

Jag är säker på att det finns saker som skulle vara opassande för en kvinna på 37 att göra, säga, att bära. Men i sanning, jag har redan slutat att göra de saker en lång tid sedan. Som i fallet med Vegas konsert, jag kunde inte låtsas vara 20-någonting, även om jag ville. Jag har helt enkelt slutat att plocka upp på deras sonar.

Och jag har blivit OK med det. Att bli äldre handlar inte bara om vad du kan inte inte längre; det handlar om vad du kan . Du kan visa upp på en klubb i bekväma stövlar snarare än skyhöga stilettos eftersom du har slutat oroa mig för vad andra skulle tänka på dina skor (och du kan också gå utan att halta efteråt). Du kan gå på semester med verkliga vuxit upp pengar.

Du kan stänga den part ner. Eller, du kan gå till sängs vid 9:30 utan att känna som du kan missa.

Min enda gränser, egentligen, är min egen kropp, min egen själ, och hur mycket jag bestämmer mig för att oroa sig om vad någon annan kan tänka på mina skor, mitt hår eller min ålder.

Jag har fullproppad en hel del nöje i de senaste fyra eller fem år, och jag planerar inte på att sakta ner när som helst snart. Jag antar att dessa dagar, jag bara känner sig mindre och mindre orolig för min "utgångsdatum." Jag har börjat inse att det alltid kommer att vara en möjlighet till att stanna uppe sent eller gå ner på dansgolvet.

När jag är 40.

När jag är 60.

När jag skakar min bikini och äga dansgolvet på 80.

ADVERT

Lägg till din kommentar