Det finns Inget Sådant Som "den Typen av Person"

En sak som gjorde att deras berättelse är särskilt påfallande för mig är att jag minns att jag såg Gilda Radner och Gene Wilder tillsammans, många år sedan. Det var i ett apotek någonstans i New York City, jag kan inte komma ihåg var. Jag minns att Gilda Radner hade en liten hund (som heter Sparkle, jag vet nu att läsa dessa memoarer).

En mycket märklig aspekt av berömmelse är det faktum att främlingar kommer ihåg mest flyktiga möten med dig, det är häpnadsväckande, verkligen, att jag minns att jag såg två av dem, om så bara för ett ögonblick, så länge sedan.

© RR Auktion/Wikimedia

En anledning till att jag minns dem, var att jag anmärkte på hur allvarliga de båda verkade. De talade i låg -, intensiv röster och såg högtidlig.

Tja, kanske de är bara rolig och lättsam när de agerar Trodde jag. Kanske det är så kända komiker är i person. Eller kanske att de försöker vara diskret, eftersom de är kända.

I själva verket, detta kan ha varit den dag som Gilda Radner fick en fruktansvärd rapport från hennes läkare. När jag genomskuren med dem skulle har varit ungefär samma tid som hon var sjuk. Vad som för mig var en vanlig dag, med den extra roligt med en kändis observation, kan ha varit en av de värsta dagarna i deras liv.

Detta är ett perfekt exempel på fundamental attribution error som Wikipedia definierar som "tendensen för människor att överbetona ordnande, eller personlighet-baserade, förklaringar till beteenden som observerats i andra, medan under-med betoning på situationella förklaringar. Med andra ord, människor har en omotiverad tendens att anta att en persons åtgärder som beror på vilken " typ " av människa som person är snarare än de sociala och miljömässiga krafter som påverkar personen."

Jag antar att Radner och Vildare beteende återspeglas sina tecken; det föll mig aldrig in att deras beteende kan reflektera något händer dem.

Vilket påminner mig: skär Alltid människor slack. Alltid anta att deras irritabilitet, eller ovänlighet eller frånvarande-mindedness, varken återspeglar deras sanna natur, och inte heller har något att göra med dig. I korthet, inte ta saker personligt. Som Henri-Frédéric Amiel skrev: "Livet är kort, och att vi aldrig har tillräckligt med tid för hjärtan som reser med oss. O, vara snabba att älska! Dröj inte med att vara snäll."

För att läsa mer av Gretchen Rubin, besök hennes webbplats .

Omslagsbild: an_untrained_eye/flickr

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar