Det Var Droger I Mayberry

Jag har alltid känt att jag växte upp skyddade. Jag växte upp på Söder, i en kyrka-gå familj (Döparen, naturligtvis), med kärleksfulla föräldrar och skyddande syskon och vänner vars idé av grupptryck var att se till att jag ringde min mamma innan jag stannade ute för sent.

Det var Mayfield, av Lämna det till Beaver fame. Det var Mayberry.

Jag gillade det där. Jag ville uppfostra mina barn det. Mayberry är den perfekta staden. Det finns ingenting att leda ett litet barn vilse. Det finns inga läskiga saker där. Inga brott, inte brottslingar.

Det finns inga droger i Mayberry.

Jag har alltid trott att efter skolan specialerbjudanden som visade barn förlorade i en nedåtgående spiral av droger och dåligt beteende var alltför dramatisk. Även de barn som var dum, och jag? Jag var inte dum.

Tydligen, trots att jag var arrogant. Och självcentrerad nog inte lägga märke till de saker som händer runt omkring mig.

Jag minns första gången jag såg marijuana. Min bästa vän hade en liten påse av det, och hon bad mig att lägga i min ryggsäck när vi gick in i hennes hus så att hennes föräldrar inte skulle hitta det. Jag vägrade.

Det var inget vilt dramatisk scen efter det. Hon var inte arg på mig för att vägra. Jag visste inte att ändra sig om att ha det, jag är inte ens säker på om jag försökte. Jag minns inte. Det var inte ett livsavgörande ögonblick för mig. Det var inget grupptryck för att prova det, inga stora tal-tala om för henne vilka läkemedel som skulle göra att hennes liv. Jag tror inte jag ens tänkt på det igen under flera år.

Och efter det? Tja, mina möten med olagliga substanser var ganska mycket begränsade till minderåriga att dricka alkohol och röka. Jag skulle, då och då, hitta mig själv på den mottagande slutet av ett erbjudande för att röka en joint. Men på det stora hela, jag lyckades att undvika att scenen.

Jag höll på minderåriga att dricka tills precis innan du slår 21. Det verkar skrattretande nu att jag skulle göra det så långt och sedan ge upp, men jag tänkte att det inte var så stor grej. Jag försökte cigaretter och inte hatar dem, inte älskar dem. En gång i en stund, jag skulle ha en socialt. Det fick mig att känna mig som en del av publiken.

Dessa erfarenheter gjorde mig glad att den här platsen, det här i verkliga livet Mayberry, var där jag skulle uppfostra mina barn. Jag var lättad över att mina barn skulle vara uppvuxen i en värld där skolan D. A. R. E. officer inte har mycket att göra. Där efter skolan specialerbjudanden har förpassats till världen för att tro. Där läkemedel hända att någon annan, men aldrig till mig.

Jag är chockad över min egen naivitet.

Nu när jag är vuxen med mer världsliga erfarenhet, jag har börjat att titta tillbaka och inse att det var människor, människor som jag visste själv, som kämpade med narkotikamissbruk . Det finns människor som jag kände i high school som har förlorat syskon till det. Som har dött sig från överdoser.

Hur kunde jag inte veta detta, på den tiden? Hur kunde jag leva så djupt inne i hjärtat av Mayberry att jag inte ens se vad som pågick runt omkring mig?

Ser tillbaka, så inser jag att jag aldrig—inte ens en gång—kom över narkotika i människa. Min kunskap om dessa saker kom från min straffrättsliga klasser och sena på repriser av Lag och Ordning.

Jag sörjer för mina vänner, som har förlorat så mycket droger. På samma gång, jag slits mellan en känsla av avsky för mitt yngre själv för sin okunnighet, och en tacksamhet för att jag var så välsignad. Vilken typ av person gör det mig? Jag vet inte.

Skyddad, uppenbarligen. Välsignade? Absolut. Tur, ens?

Jag tror att lucky mest av alla. Kanske mina föräldrar inte undvika frågan om narkotikamissbruk, men vi har aldrig satt oss ner och pratade om det, heller.

Nu när jag är mamma själv, alla dessa saker verkar vara en mycket tydlig och närvarande fara. Jag ser potential för dåliga influenser och dåliga beslut och ännu värre utfall runt varje hörn. Jag är inte längre strutsen med huvudet i sanden, och det skrämmer mig.

Nu måste jag bestämma: ska jag diskutera med mina barn om farorna med droger och lära dem hur man "bara säga nej"?

Eller ska jag hoppas att de kommer att växa upp som jag gjorde, med endast skydd av positivt grupptryck och skolan drogmissbruk utbildning och vänner som tror att vara jordad för saknade utegångsförbud är det värsta som någonsin skulle kunna hända?

Nej, jag tror inte att jag kommer att göra det. Jag tror inte att jag ska sluta mina ögon och hoppas på det bästa. Jag kan inte riskera det. Jag kommer inte risk att någon annan kommer att få mitt första barn, och leder dem bort från skydd av min kärlek.

Jag kommer fortfarande skydda dem, absolut. Jag bara planerar att öppna persienner. Hålla dem säkra, medan de fortfarande att visa dem världen runt omkring dem. Hoppas att jag lär dem rätt sätt att hantera tuffa situationer när de är redo att gå ut på egen hand. Be för dem.

Det är allt jag kan göra. Det är allt en förälder kan göra.

Relaterade inlägg: Myten om Skydd

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar