Det Är Inte Sommar När Du Har Ett Litet Barn

Jag vagt minns en gång när jag räknade ner dagarna fram till sommaren.

Jag, naturligtvis, var i skolåldern och sommaren gjorde inga tester eller lärare eller tvingas spel av dodgeball, som min lodrätt utmanade röv blev alltid hämtade sist. Det innebar att eftermiddagen i poolen och kvällar med popsicles i hand och Elton John sprängning från min boombox. (Döm inte; "Crocodile Rock" var det jam!) Det betydde att sova i och stanna uppe sent och, vid sällsynta tillfällen, var det ännu en random dag resa till Walt Disney World.

Men sommaren är nu detta? Vänta, är det sommar redan?

Du ser, jag är förälder till en 2-åriga barn. Barn under 5 har ingen struktur, bortsett från måltiderna och naptime, och även för dem som är spel för barn roulette. Det finns inga säsonger, eller dagar, med ett litet barn, eftersom varje dag är samma. Varje dag börjar med ett blöjbyte och krav för mjölk och Elmo, och varje dag avslutas med krav på cookies, Elmo, och ett blöjbyte. (Vad vill barnen se i den lilla röda furball ändå? Jag var en Super Grover och Snuffy form av gal.) Vi sjunger "Hjulen på Bussen" 50+ gånger i veckan, så mycket att jag har hittat mig själv i hemlighet önskar att föraren kommer att få en hjärtattack och träffa skyddsräcke, krossade axeln och se till att de jävla hjul sluta snurra. Och vi har snacks på köksgolvet medan vi färg eller färg. Innan du bli upphetsad av variabeln "eller" och tänker, "åh olika!" varje craft-projekt slutar i en hög med strimlad papper på golvet, så det gör ingen skillnad trots allt. Faktum är att allt hamnar på golvet — block, böcker, tupperware, alla leksaker som vi äger, och varje natt jag spendera minst 30 minuter för att städa upp detta barn tornado. Ingenting är nytt eller unikt, och från 6.m tills 8 p.m. vi lever ett liv som skulle göra Phil Connors spränga hans och Punxsutawney Phil — huvud just fuck off.

Så denna idé av sommaren, tja, låt oss bara säga att det inte väcka mig eftersom 1) jag inte får sova i, 2) Lord vet jag inte orkar stanna uppe sent ändå, 3) Dagar off är ett skämt, och 4) Drinkar före 4 p.m. är ogillat. (Go figure!) Istället, sommaren är bara en lång, svettig, mosquito-angripna dag.

Som sagt, det är en sak jag ser fram emot att, samma sak som jag ser fram emot varje måndag, onsdag och fredag: dagis. Min dotter är på deltid dagis, vilket innebär att jag får några timmars respit varje vecka för att arbeta och gå till läkarbesök och göra allt det där andra roliga saker som jag nu förknippar med fri tid. (Låt mig berätta, jag hade den mest avkopplande MRI ett par månader tillbaka!) Visst, jag kan dra med henne ut i skolan för säsongen och "göra saker med henne," som att gå på zoo eller lekplats, men med risk för att låta taskig, varför? Varför skruva upp henne semi-rutin och råna mig av min mentala hälsa?

Låt mig vara tydlig: jag älskar min dotter, men hon är två. Två. För att sätta det i perspektiv, hon har inte ens varit på den här planeten för 1 000 dagar ännu. Jag har burkar tonfisk med bäst-före-datum som är äldre än hon är! Hon äter Kix-off på golvet och försöker att spela med kattsand. Kommer hon att uppskatta skönheten i den botaniska trädgården eller en dag på vattenland? Nej. Faktum är att inga barn kommer. De kan njuta av sevärdheterna, för lite, och le som du matar dem med glass från en dyr snack shack de har på plats, men oavsett vad du gör, den dagen kommer sluta i tårar och nötas förnuft. (Jag lämnar det till dig att bestämma vem som gråter.) I skolan hon har bra lärare som vakar över henne och berika henne på ett sätt som jag bara inte kan medan du arbetar, och hon har byggt upp i playdates, vilket innebär att jag inte ska väcka obekväma mamma "vän" samtal i parken.

Så för de av er som har en "70-talsstil sommaren," njuta av. Jag tänker på dig varje morgon, med en bit av en längtan och en hel jävla massa avundsjuka, när jag stiga upp vid 6 på morgonen och börja göra samma sak som jag gjorde igår idag igen, och långt in i morgon.

Relaterade inlägg: Herre, Ge Mig Tålamod I Sommar Semester

ADVERT

Lägg till din kommentar