Det Värsta Som Kan Hända Är Att Ingenting Kunde Hända

Jag är en givare av utlåtanden, som alltid har gjort pragmatisk och modiga förslag och uppmuntra mina vänner att spränga igenom sina liv och oförskräckt.

"JA, du borde gå till en terapeut!"

"JA, du bör bära fan ut som en baddräkt!"

"JA, du borde berätta för honom hur du känner!"

Har som barn. Gör att telefonen ringer. Ber om ursäkt. Vad som svår sak är, jag säger alltid JA. GÖR DET. Och sedan gillar jag att ta på, "Vad är det värsta som kan hända?!" För egentligen, hur illa kan det vara?

Det är lustigt hur lätt det är att sparka tillbaka och pip råd när du inte inför att särskilt svår sak. Idag, mitt svår sak är att erkänna att jag följer mina egna råd ofta ger mig besvär.

Nyligen hittade jag mig själv på en vacker bröllop, där ingen alkohol var närvarande, och ingen dansade till Brown-Eyed Girl som spelade över högtalarna. Min 5 år gamla, Maverick, såg sig omkring och sade "Varför är det inte någon dans? Oh vänta! Jag vet varför. Eftersom detta inte är en DANS sång." Jag tittade på honom och tänkte, nej. Det är för att vi är alla medvetna och nykter.

Sedan bad han mig att gå med honom för att tala till DJ-eftersom han ville höra Främja människors Pumped Up Kicks. "Nu," sade han med eftertryck, "är en DANS SÅNG."

När han väntade på mitt svar, jag tittade på rum fullt av välklädda Vita Anglosaxiska Protestanter, och ingen av dem visste jag tillräckligt bra för att känna sig bekväma sig framför, och önskade att jag hade tagit min kolv. Kunde jag verkligen bryta ner det nykter, i dessa högklackat, i Södra Louisiana värme? Absolut inte. Men jag visste vad jag skulle säga till en av mina väninnor att göra i min situation – för att gå med sin lille pojke och få den sången spelas eftersom barn är fantastiska och det är en jävligt bra låt. Barn vet inte vad GETINGAR är, och även om de gjorde det, skulle de inte bryr sig. Dansa är kul.

"Du lever bara en gång," att jag skulle berätta för min flickvän. "Visa upp för ditt barn. Låt honom komma ihåg dig som den typ av mamma som slängde av sig skorna och DANSADE!"

Och nu här jag var tvungen att ta mitt eget råd och utnyttja den del av mig själv som inte bryr sig om vad folk tyckte. Jag tänker inte ljuga, det var svårt. Och hela tiden var jag arg på min man, för att vi inte är där för att göra det hårt sak, så skulle jag inte ha till. Han är en mycket bättre dansare än vad jag är, men jag har en mycket trevligare rack, så jag är inte säker på vilken av oss som GETINGAR skulle ha föredragit.

Ett par veckor senare, en grupp av mina flickvänner flippar ut över vad de planerar att bära till poolen eller stranden, den här säsongen för att kamouflera sin mamma organ. Jag tror att de flesta av oss kan enas om att saker och ting inte är vad de brukade vara. Om något av mina barn poäng till stor lapp av ådernät på mitt vänstra lår och frågar mig för femtielfte gången, "Hur fick du den stora blåmärke, Mamma?" Jag kommer att FÖRLORA det. JAG FICK DEN FRÅN DIG ELLER NÅGON AV DINA SYSKON, PRECIS SOM ALLA ANDRA KONSTIG SAK PÅ MIN KROPP. SLUTA FRÅGA MIG OM DEN.

Så, samtidigt som jag är väl förtrogen med den stress baddräkt säsongen, det är det som driver mig galen att tänka på mina vackra vänner miste om roliga med sina barn eftersom de är oroliga för sina celluliter. "Det som är viktigt är att du är där, i vattnet, med dina barn!" Jag sade. Eftersom jag naturligtvis gjorde. "De borde tänka på oss som är livliga och roliga!"

Förutom att poolerna är öppna nu där jag bor ... och för första gången på sex – ja, SEX Somrar, jag är inte gravid, att återhämta sig från ett missfall, eller att avskärma en mycket nya barn från solen. Jag har ingen ursäkt för det här året, och jag fann mig själv att dra ut min one-piece just i dag, efter att jag sprutade som skitsnack om "vad som är viktigt är att du är där i vattnet med dina barn."

När jag stod bredvid vår överfyllda tote med min rumpa hänger ut, jag ville sjunka in i betong eller blekna bort som ett spöke eller NÅGOT, vad som helst, för att fly från verkligheten för att bära badkläder i det offentliga. Jag var i en pool full av varm co-eds som stirrade på oss: dumpy mamma i illasittande baddräkt och högt pojke som inte kan simma.

Det tog varje uns av min man att finns kvar som han skrek "jag DRUNKNAR!! RÄDDA MIG, MAMMA! Haha, skojar bara, se, jag kan helt vidrör botten." Jag gjorde någon form av mommish kommentar som, "drunkning är inget att skämta om." Min röv är inget att skämta om heller, men jag var ganska säker på att någon skulle skämta om det senare. Förmodligen att killen rätt över det, låtsas inte att lyssna till när han smuttade på ölen som jag ville så illa att ryck från hans händer.

Jag satt limmade kanten av poolen och upprepade för mig själv att jag var en bra mamma, att detta var rätt sak att göra, eftersom jag visade upp och jag var närvarande och vad som var viktigt var att jag var där. Jag följde mitt eget råd, och det sög. Kanske det är dags att jag slutar att uppmuntra andra människor att göra läskiga saker.

Men senare, efter förlägenhet bar av, jag återfick min tydlighet. Vad är det värsta som kan hända? Det värsta som kan hända är att ingenting kunde hända. Jag har valet att vara mamma som gör skrämmande saker eller mamma som alltid täcker upp och ankor hennes huvud, rädd för att dra uppmärksamhet eller vara en olägenhet, eller ÄNNU VÄRRE, ORSAKAR EN UPPSTÅNDELSE.

Jag kan vara mamma som är stolt över vem hon är, brister ingår, eller mamma som skäms. Jag kan vara mamma som sitter i en stol, eller mamma som deltar.

Mina barn är väl värd lite pinsamt för min räkning, och din är också. De som inte märker eller bryr sig om att du har feta ben eller taskig danssteg. Små barn är oskyldiga. Kostnadsfri. Enkla.

Alla mina vet är att jag är Mamma. Ibland har vi dans, och ibland kan vi simma.

Och ibland, Mamma drycker från en liten metallburk som hon håller i hennes handväska.

Relaterade inlägg: Att Få I

ADVERT

Lägg till din kommentar