Orden Som Gör Det Hela Värt Det

Bild via Shutterstock

Den här morgonen innan min man, Robban, gick till jobbet, han kramade mig. Jag lutade mig mot honom, utmattad trots att dagen var bara i början, och berättade för honom att jag önskade att han var hemma mer.

Jag försöker undvika att klaga på sitt arbetsschema eller gör nedsättande kommentarer om hur han är aldrig runt eftersom det bara gör en svår situation ännu värre. Om jag tillåter mig själv att gå ner i kaninhålet, det leder aldrig till något annat än självömkan och bitterhet, och som inte hjälper någon. Han inte vill ha att arbeta 60-70 timmar i veckan. Han gör bara vad han behöver göra just nu för vår familj, och så jag. Men det betyder inte att det är inte så jävla svårt. Det betyder inte att jag inte vill skrika "SNÄLLA, LÄMNA MIG INTE HÄR ENSAM MED DESSA BARN!" varje morgon över en kopp kaffe.

Jag känner mig trött och otillräcklig och oförberedda. Jag har slut på idéer för måltider och disciplin, och jag tappar humöret. Jag är så trött som jag är säker på att jag inte är den typ av mamma som mina barn behöver och förtjänar.

Är på en stram budget innebär att det inte finns pengar för barnvakt eller ens för bröd ibland. Vi bara fortsätter att trycka på.

Ibland önskar jag att jag hade gått till skolan för något high-betala i stället för masskommunikation. Ibland önskar jag att Robbie var en fond baby. Men jag ville inte och han är inte, och vi träffades när vi båda arbetade på en livsmedelsbutik. Förvaltningsfond spädbarn fungerar inte på ica. Ingen av oss hade stora visioner för framtiden ... vi bara gifta sig för kärlek som slog till när vi minst anar det.

Vissa människor säger att äktenskapet är lycka. Jag är inte säker på vad som förde oss samman, exakt, men denna morgon att jag inte vill ha honom att gå. Jag vill inte vara en mamma. Vissa dagar, som denna dag, allt är en kamp. Vissa dagar behöver jag hjälp.

Jag tillbringade resten av min morgon med känslan att jag höll på att drunkna under vågor av snorkiga barn. Jag räknade ner timmarna tills läggdags och sa till mig själv om och om igen att jag skulle kunna få igenom inte bara i dag, men nästa dag och nästa. Och då var det tupplur tid.

Välsignad tupplur tid.

Jag lade den yngre av två ner och fångade en glimt av mig själv i spegeln – jag behövde en dusch. Jag leds in i mitt äldsta barns rum och stoppade honom i hans säng med Kindle. Han mumlade något som jag fångade bara slut, så jag bad honom upprepa den.

Han tittade på mig på största allvar och sa, "Du gör mig ha ett bra liv."

Mina ögon fylldes med tårar. "DU får MIG att har ett gott liv," sade jag. Eftersom han gör.

Min man och mina barn är mycket andetag jag andas. Jag inte bara existera, på grund av dem, jag LEVER. Mina dagar är långa och ensamma, men som nu påminde mig om att den energi jag hälla i min familj är inte slösas bort eller obemärkt. Det gör dem ha ett bra liv.

Så kanske denna dag är inte så svårt trots allt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar