Kvinnan Som Shushed Mitt Barn

Låt mig börja detta med att säga att jag är inte en super-strikt mor. Jag låta mina barn titta på TV. Ibland låter jag dem äta saker som förmodligen lyser i mörkret. Jag inte har en konkurrenskraftig ben i min kropp, och jag kunde inte ge en flygande apa om hur någon annan höjer sina barn. Jag insisterar på gott uppförande, och mina barn att lämna huset rent, fed och (mestadels) glad. Det är så bra som det blir de flesta dagar.

Innan jag hade mina barn och även tidigt i barndomen, av mina föräldrar, jag skulle inte säga "bu!" till en gås. Nuförtiden, däremot, gör jag ibland njuta plocka en kamp med främlingar.

När jag bara hade ett barn, min son, vill jag be om ursäkt för honom hela tiden. Om han ropade, i det offentliga, att jag skulle spendera så mycket tid på att snurra 360 grader för att få ögonkontakt med människor ber om ursäkt för besväret. Om jag hade koncentrerat sig på att trösta honom, skulle han ha gråtit en hel del mindre. Jag skulle förklara varför han grät, försäkra dessa människor som jag aldrig träffat (och sannolikt inte skulle mötas igen) att han var en härlig baby, verkligen . Jag ser tillbaka på det sättet som jag hade som liten baby, och jag ryser. Han var en baby; de gråta.

Ange min första dotter. Det blev lite svårare att hantera. Hantera två små barn i det offentliga är ibland svårt och ibland fist-bitingly förödmjukande. De båda utvecklat en förkärlek för obekväma frågor, tävlade med varandra i "Vi Lämnar Någonstans Roligt Därför Måste Vi Ligga På Golvet och Skrika Tills Vi Är Blå" rutin. Detta minskar dramatiskt min förmåga att ge ett skit om vad folk tyckte.

"Åh kära! Är de trötta?"

"Nej, bara stygga."

"Jag ser. Har du försökt [infoga tråkigt råd som inte gäller mitt barn eller situationen på något sätt]?"

Pre-andra-baby mig: "Det är så intressant, jag ska ge det ett försök eftersom [infoga vagt svagt anledningen till att det är ett användbart råd]."

Mig nu: "Nej."

Sedan födelsen av mitt tredje barn, en andra dotter, jag har blivit introducerad till en helt ny nivå av råd och störningar i det offentliga, även ett uttryck för en intensiv motvilja för mitt barn. Hon skriker, hon klor, hon sparkar, och hon skummar. (Hon fick även hänvisat till barnläkare i fall hon var med ovanliga anfall när detta hände. Till vårt eviga lättnad, hon var inte, men läkaren gjorde uttrycka min stora beundran för hennes uthållighet och engagemang för ett utbrott.) Mina barn har testat mitt tålamod utöver att båda hennes syskon sätta ihop .

Intresset främlingar visa i hur jag handskas med min rasar barn är bortom alla tidigare störningar. Nu ha i åtanke, detta är sällsynt och är reserverade för en viss ras av asshole (en som jag villigt erkänna att jag har varit i det förflutna). Jag pratar inte om stödjande människor, typ "jag har varit där" klan; de är för evigt awesome. Du vet de som jag hänvisar till, eye-rullarna, "Oh dear!" brigaden. Under de senaste sex timmars tågresa med mina tre barn i åldrarna 6, 3 och 2 (s ix timmar, låt oss bara tänka på det för en stund), min yngsta hade en tantrum, bara en. Tåget var fullsatt och vi var tvungna att flytta alla fyra av oss på två platser, samtidigt som hon ville gå upp i gången och prata med folk. Det fanns ingen plats.

Innan jag visste vad det var som hände, hon gick"," en explosiv skrikande, gråtande vrede som blev värre av det trånga utrymmet var hon klämde till. Hon fixat mig i ansiktet med små styrelse bok hon läste och klev hon grät upp till en siren gråta av korta, skarpa knallar, som ökat i volym och intensitet, samtidigt som jag tröstade och smekte hennes hår, men till stor del försökt undvika att konfrontera henne (det gör henne sämre). Även min 3 - och 6-åringar var generad.

Från ingenstans, hon dök upp, armbåga sig fram genom den packade vagnen, för att komma till oss. En kort dam på ca 50 år gammal, med en fårad panna och en stor känsla av brådska, hon böjde sig ner för att min dotter med hennes eget ansikte bara en centimeter ifrån henne förtvivlad, rasande lilla ansikte. Riktigt brutalt, med inte ett ord till mig, hon shushed henne, fingret som pekar crossly. Först då fick hon titta på mig, sitter käken agape oförmögen att tala, och skrek på henne (mig? för oss?), "Det är tillräckligt !"

Innan jag hade möjlighet att bearbeta möter min äldre dotter, som inte välsignats med största känsla av anständighet eller förmåga att känna av när hon skulle tala eller hålla tyst plötsligt, utan att fråga eller riktning, förs upp med: "skrik inte på min syster, och med tummen riktad till mig hävdade, "Det är hennes jobb."

Hon har rätt, du vet. Tills de är i skolan, eller i en ålder där de vet hur man beter sig i det offentliga (så 20, kanske?), ingen förutom jag och min make har rätt att disciplinera våra barn. Även min 3-åring blir det. Jag kan inte visas att hantera situationen väl. Jag kan till och med ge intryck av att jag inte ger ett skit om att mina barn är irriterande (okej, jag ska släppa in dig på en hemlighet, ibland är jag verkligen inte).

Hon gick så fort hon hade kommit, om du ger mig lite tid till att tala om för henne exakt vad jag tyckte om hennes finger-pekar-shush-ge- heligare-än-du-attack. Vänster med en fortfarande skrikande barn och två förvirrad syskon, jag hade en stund för att bestämma om jag skulle förlora min skit på den fullsatta tåg och göra situationen mer pinsamt eller låt den gå och lämna in den under "Kunde inte Ge en..."

Precis som jag var på väg att välja det senare, en dam över gången knackade mig på axeln: "Tyvärr, inte störa eller kommer att försöka att hjälpa till", som min yngsta kärleksfullt försökte fisk-krok mitt vänstra öga, "jag bara undrade—vill du ha min sittplats? Jag får ut i 20 minuter, och det ser ut som att du behöver det mer än mig." Jag kunde ha gråtit. Tacksam för att jag inte hade valt att kalla Den Shusher alla namn som hade gått igenom mitt huvud, insåg jag att min inte ger ett skit hade vackert spelat ut som en värdig tystnad. Jag var plötsligt orätt (misshandlade) hjältinna i mina egna förnedrande historia.

Så nästa gång du känner dig tvingad att be om ursäkt för din screamer, eller har väsande passform på grund av att någon har grovt stört, ta ett djupt andetag, tänka på det och kom ihåg: Det är bra att överträffa rövhål med minst 10 till 1. Ge eller ta.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar