Den Vägg Av Minnen som jag Byggt på College I usa På 80-talet

"Kan jag ta den här?" Jag frågade min mamma när vi stod på vår uppfart, packa bilen.

"Det är ganska stor. Behöver du verkligen det?"

Det var augusti '83, och jag var iväg till college. Jag bad min mamma att låta mig få som överdimensionerad anslagstavla med oss. Det försvårade min fars uppfattning, men ninja-liknande, jag gled i väg-tillbaka oavsett. Det satt ovanpå varierade på-mina-egna tillhörigheter—mjölk lådor för varma tröjor till brave New England vintrar, mitt duntäcke (lila för att matcha den Heliga Kors-logotypen) och en lila hink med badprodukter. Som en fripassagerare i baksätet, jag vaggade min boombox och en Ziploc full av kassettband— Flashdance , Synkronicitet och Thriller bland dem. Jag svämmat med förväntan denna dag, den första av många i min college resa.

Kommer med en blank Skiva varumärke kamera–som eBay nu gäller "vintage"–jag skulle fånga min unga vuxna. Storögt på 18 år, jag längtade efter att vårda det hela. Vid första, jag prydde min anslagstavla med bilder från hem—familj, skola utflykter, min långa avstånd pojkvän. Sedan jag började knäppa bilder som folk in i mitt studentrum. Vad som började som ett rinnande fotosession och skämt blev ett dyrbart minne för mig under tiden. Dessa bilder hade makt att utnyttja tiden, för att kapsla in signatur stunder, som var så viktigt för mig redan då.

"Du kan inte komma in om jag tar din bild," skulle jag säga till studentrum besökare. Både främlingar och vänner lättsam mig genom att slå en pose. Jag är fortfarande tacksam till dem.

Anslagstavlan började fylla i, visar upp nya ansikten med bara en smula av kork kikar igenom i mellan. Jag döpte den till Väggen. Det blev en statussymbol av olika slag, en dum seal of approval. Alla ville göra Väggen. Om en fattig mans Facebook, Väggen var ett collage av minnen, ett arkiv bestående av min college livet. Den sommaren tillbringade jag mina besparingar på att utveckla mina resterande används för film och njuter av resultaten.

Väggen var en historiker, bevis av våra tidiga Madonna-inspirerade garderober och kollektiva hijinks. Den fångade oss körning från Worcester, Massachusetts, till Manhattan i en storm för en Neil Young konsert på en tisdag kväll, sedan sova i min väns bil, tailgate party när vi förlorat min vän, Susie, för en hel helg, bara för att finna henne vid en lokal högskola att göra nya kompisar, och naturligtvis, våra booze cruise utflykt ledande vecka, där jag träffade en klasskamrat som blev min framtida pojkvän, tillsammans med så mycket mer. Hade Väggen kunnat tala, jag kan ha erbjuds det hysch pengar.

För tre år sedan, en klasskompis skickade ett e-mail begära högskola foton för vår milstolpe 25 th reunion; hon hoppades att skapa ett bildspel. Jag skickade henne 60 bilder. Jag hade grävt fram dem under ett strömavbrott när som saknar elektronik och i behov av ett projekt. Att välja bilder från klibbiga sidorna, jag log och återupplevde varje avsnitt. College var verkligen en fyra år sleepover. Jag valde bilder av toga parter, första datum, quad sammankomster, skoldanser, rumskamrater och Halloweens tidigare. Jag skalade bilder av tidiga vänskap som inte mat alla fyra åren och varaktiga relationer. Jag har även plockat några av eleverna visste jag inte, fångad i campus candids.

Satt till 80-talet rock, reunion bildspel levereras. Det var Vägg i rörelse. En viss skott talade till motståndskraft—det var av den klass, par, alla leenden första år. De gifte sig och hade både överlevt allvarliga sjukdomar sedan, men samlades i remission för att delta i mötet. En annan var ett foto av Blind Date Bollen, när min rumskompis ställa mig upp med en nybörjare som heter Jim som har avlidit. Mitt mörka hår var av fransk-flätad till en bulle, jag lekte en axel-vadderade siden klänning, och min dag var jag och arm i arm med utgång till altan, som back drop. Det fanns bilder på favorit Jesuiterna och professorer gängade mitt i en glädjefylld blandning av examen. Den sista bilden var att campus vid solnedgången—en som jag hade köpt på en årsbok utförsäljning, min allra sista vecka i skolan.

Med varje skott, rummet var flyttade. Några bilder tog längtande suckar. Andra drog utbrott av skratt. Vi skojade om vår ungdomliga ansikten, våra moussed hög hår och sten-tvättade jeans. Helt fantastisk 80-talet levde upp till sitt rykte. Väggen innehåll bländade rummet, och bildspelet även prytt YouTube.

Mina vänner och jag talade om Väggen samt i reunion natt. Vi talade om vår högskola upptåg och yngre jag. I en tid när bilder kan lätt bli manipulerad eller tas bort, jag är tacksam för min Skiva kamera, den tryckta bevis på vår gemensamma coming-of-age och min ständigt vilja säga ost.

ADVERT

Lägg till din kommentar