Semester i Förlossningen

Jag har aldrig varit så förtjust i sjukhus, en känsla som bekräftades efter min första graviditet.

Sexton timmar av arbete, som slutade i ett akut kejsarsnitt, cafeterian livsmedel av hög kvalitet, (komplett med mystery kött och varm gröt) en sjuksköterska som lämnade en baby med clueless mig (ser och känner ungefär som ett rådjur i strålkastare) och duschar med kranar som var temperaturen kontrolleras så att ingen kunde bränna sig (eller ta en välbehövlig dusch med varmvatten.)

Efter fyra dagar på sjukhus helvete, jag svor att jag skulle aldrig ange ett annat sjukhus för så länge jag levde.

Snabbspolning framåt två år senare och bebis nummer två var på väg. Detta var ett barn de sa att jag inte kunde ha, medicinskt sett, så om stress av en oväntad hög risk för graviditet inte var nog, jag fick flashbacks från min första sjukhuset erfarenhet. Dåliga minnen åt sidan, när jag var åtta månader tillsammans, jag började räkna ner till fyra dagar på sjukhuset bara för att få en paus från hemmet. Även om maten skulle vara medioker, dusch ljummet och den hjälp som saknas, jag hade en dotter i djupet av den fruktansvärda tvåor och ingenting kunde vara värre än så. Plus att jag visste när det här barnet skulle komma fram tack vare läkaren komma överens om att planera min c-sektionen.

När den dagen kom, allt var så beräknas och smidig. Från betjänad parkering till registrering, ända ner till epidural för kirurgi – det var en HELT annan upplevelse än min första tid där. Innan min nya baby girl var 20 minuter gammal, jag var redan omvårdnad. Jag njöt av det godaste varm måltid på kvällen. En sjuksköterska var i varje timme för att gnugga mina svullna fötter. Och jag stod under steamiest, hetaste dusch jag tror att jag någonsin har tagit.

Håll telefonen bara en i bomull plocka sekund. Detta var inte en sjukhus vistelse alls, det var ett nöje kryssning!

Jag mår så bra av dag tre att de ville skicka hem mig. Jag omedelbart började gråta just där framför läkaren när han berättade det för mig. Osäker på hur man ska hantera min post-partum känslomässiga utbrott, han ringde till min sköterska som kom in medan han kollade på ett annat rum. Efter att sjuksköterskan lugnat ner mig, hon frågade varför jag blev så upprörd över att gå hem tidigt. Jag gnällde mitt allra bästa för att gnälla och sa, "Men...men... jag vill stanna!!! Jag vill inte gå hem! Min semester är inte över ännu!"

Innan hennes skift slutade den kvällen, mitt sköterskan tog mig den godaste varm choklad och gav mig den bästa kram. Då tog hon barnet till dagis och berättade för mig att få så mycket sömn som jag kunde. Och jag gjorde just det. Jag dök en Percocet, smuttade på min varma choklad, tittade på TV ensam och jag sov i en solid nio timmar. Smidig segling!

Nästa morgon, jag grät när de packade upp våra saker och vi åkte hem. Det är när verkligheten slog HÅRT. Jag hade ingen personal som kom med ett samtal klockan. Jag inte har en kock på min minsta vink. Det var ingen natt nanny. TV: n var på en konstant loop av tecknad film. Mitt kaffe var kallt. Och det var jag, återigen, kissa med en publik. Min fartyget hade gått på grund.

Det har gått ett år sedan mitt andra barn föddes, och det går inte en dag utan att jag drömmer inte om att bli rik och berömd nog för att efterlikna den fantastiska upplevelse jag hade på sjukhuset för andra gången. Tills dess, jag kommer att vårda den fyra dagars "semester" att föda eftersom det var så nära som jag har kommit till en riktig semester i en mycket, mycket lång tid.

S. S. Moderskap ... när förlossningen är en paus från verkligheten. Välkommen ombord!

ADVERT

Lägg till din kommentar