Den Universella Sanningen om Moderskap

Denna morgon jag gjorde det. Jag förlorade min coola och viska-skrek, VAD FAN ÄR DET FÖR FEL MED ATT ALLA I DET HÄR JÄVLA HUSET?!

Jag hade inte tänkt att göra det. I själva verket, precis efter min blast av sura anklagelse att jag genast kände mig tyngd av skuld sucker stansning min muffin top. Det värsta av allt var att min lugn fristad var förstört.

Spola tillbaka 15 minuter.

Barnen sprang varv runt på nedervåningen. Doften av bränt rostat bröd var fläktade genom luften. Kaffebryggaren hade precis gjort en gratulationer ding! Och min make och jag fumlar runt varandra i köket försöker nå hälften-hälften, kaffekoppar, skedar utan att slå varandra ur vägen.

Innan någon annan kunde, fast jag meddelade att jag skulle till badrummet . Jag såg till att använda min Mamma Röst i kombination med jag-Precis-Vaknat-Upp-inte-Röra-På-Mig Bländning att se till att alla i huset fast förstod att jag höll på att inte bli avbruten. Då jag vände på ena hälen och hög-tailed det till andra änden av huset.

Jag stängde badrumsdörren bakom mig, tog en gigantisk kopp varmt kaffe och andades ut en suck av absolut befrielse. Jag var ensam . Det var lugnt. Precis utanför dörren var total morgon kaos men jag var i detta underbara lilla universum som kallas Det Badrum där civiliserade folk vet inte att bara vals i.

Men detta är inte ett civiliserat hus.

Jag var skalar av mina yoga byxor och svettig tröja och söka igenom linneskåpet för min favorit handduk. Av gammal vana, jag var sörplande ner mitt kaffe som en vilda Mom odjuret eftersom kaffe njöt medan den fortfarande är varm är bättre än guld bullion.

Inte två minuter in min mini-vacay på Mamma Shangri La jag såg dem. Små fingrar var som sträcker sig ut i ren panik under dörren. Små skrikande röster bältade ut förhör frågor medan jag försökte göra mig så tyst som möjligt. Kanske om de inte kan höra mig då jag inte riktigt är här?

Mamma? Är du kissa?

...

Är du poooooping?! (skratt)

Morsan?

MORSAN?

...

MOOOMMMMMM! Vad gör du i det?!?!

Jag gömmer från dig mycket, som är vad. Jag söker lugn och ro samtidigt som jag har en morgon stund ensam i loo. Jag ber universum varför moms inte kan fånga en jäkla bryta när det kommer till grundläggande hygien berör.

Det slog mig att min stackars vilseledda familj måste man tänka på att vissa allvarliga mamma hijinks tar plats i familjens badrum. Detta är vad min familj måste tror det är som händer när jag är ensam om det:

Jag blir kidnappad.

Min hemliga avkodare ring är det som ger mig min nästa order.

En dinosaurie som äter sig in i mig.

Jag äter all choklad i världen . Och att inte dela.

Jag föll i toaletten.

Min rygg gav ut, och jag är fångad i ryggläge på golvet.

Jag har glömt var jag var.

Jag planerat världens sämsta på timeouts (tidsgränser) någonsin .

Jag dölja DVD-fjärrkontrollen.

Jag gör min get-away.

Jultomten och tandfen ber mig om status uppdateringar.

Jag är på telefonen och därför – genom lagar av naturen – måste avbrytas.

Jag kontaktar moderskeppet.

Mina fötter vänder sig till simfötter, så jag kan bada i badkaret.

Håller jag på att kolla deras tandborstar för att se om de faktiskt borstad.

Jag är rita hämnd på alla i huset.

Jag är rodnad race bilar ner den i toaletten.

Duschen bara förvandlats till en gigantisk squirt gun.

En bläckfisk är att lära mig franska.

Jag gömmer alla saker .

Så jag sitter där och läser en bok, dricker lite kaffe, och ta hand om affärer. I mitt huvud är jag redan projicera i min närmaste framtiden som inkluderar tvättade mitt hår med girly doftande schampo...när plötsligt dörren svänger öppnas.

Min man kommer in och säger, "Hej, Honung, haveyouseenmy blankety-tomt-tomt?!" Åtminstone var det vad jag hört strax före två små barn kom barreling genom dörren.

Små Barn som ville ha en kram. Och för att dra mitt hår. Och tugga på min toffel.

Högljudda Barn som ville fråga mig 10,000 frågor om varför jag skulle kissa, sitta ner, och varför var jag dricka något i badrummet, och varför var mitt hår drog sig tillbaka och jag kände att det fick mig att se ut som en björn?

Och att var när jag insåg att detta var den allra sista gången jag någonsin skulle gå på toaletten ensam. Jag vinkade till min Mamma Freak Flag och överlämnas till den universella sanningen att mammor kan bara inte komma badrum tid ensam.

Relaterade inlägg: När En Mor Tar ett Bad

ADVERT

Lägg till din kommentar