Den Allestädes Närvarande Arm Dingla

Vi är mammor. Våra kroppar har varit genom helvetet i en hand korg. (För att inte nämna många par helvetiska nettas sjukhus trosor.) Tack och lov, över tid, kan vi nå en plats där vi känner oss bekväma med våra kroppar. Och vi övning för att upprätthålla en hälsosam och lycklig livsstil.

Vissa kör.

Vissa promenad.

Andra gör Pilates eller Yoga.

Vi försöker att skära ned på skit mat, för att sedan smyga in en BLT här och där. Vi anmäla sig till OCH delta i gruppträning.

Herren vet att vi försöker.

Men vad får jag fråga, är det med Armen Dingla? Åh, ja, den allestädes närvarande Arm Dingla. Du vet, det överflöd av flab på den inre armen? Bara hålla upp armen, ta köttet under och ge det ett bra ryck. (Madonna och bikini modeller, du kan sluta läsa nu innan jag kick. Detta gäller naturligtvis inte för dig.)

Jag är bara 42. Jag insåg inte att jag skulle vara så ung när jag skulle ha en Arm Dingla. Nej, jag trodde att jag skulle vara 88 när mina armar skulle wave tillsammans med mig. Jag skulle ha tunt vitt hår och lära stretching på senior center. Varje gång jag lyfter min arm, det skulle litegrann. Och alla andra blue-hairs skulle lyfta sin Arm Dinglar tillsammans med mig.

Det var inte förrän nyligen såg jag en bild av mig på Facebook och skrek på bildskärmen, "Vem är tjejen till höger med stora slappa arm? Nej, inte riktigt, vars arm är det? För kärleken till den Gyllene Flickor, snälla berätta för mig att det är något fel på den här bilden!"

Sedan såg jag en annan bild, och ännu en, med generösa högar av ljust kött som sträcker sig förbi min ärmlös blus, ser ut som de var på väg ut till havs.

"Son of a.... DET ÄR JAG!"

Jag ska erkänna att jag gillar att äta. Har alltid, alltid kommer. Men jag utövar på regelbunden basis för. Och det används för att arbeta! Nu, jag vaknar upp och känner sig uppblåst om jag dricker för mycket vatten.

Någon berätta för mig vad som händer med min kropp? Och VARFÖR är det nödvändigt för extra övervikt att dras till denna random (men ack så uppenbara) en del av min kropp? Speciellt på sommaren? Precis när söt ärmlösa toppar är äntligen på försäljning?

Varför är det så att oavsett hur mycket vi tränar, hur noggranna vi om maten vi äter, det är oundvikligt att det kameran fångar just denna del av vår kropp på ett sådant sätt att det ser ut som att båda armarna är redo att sätta segel? Och oavsett hur hårt vi försöker beskära fotot, dessa motbjudande högar av värdelösa kött sträcka om och om och om, utöver den gröda linje?

Flash tillbaka till 1 800 år sedan. Säger jag vandrar i vildmarken med min baby insvept i djurens hud, jag kan förstå att använda detta överskott flab. Livnärde sig på ingenting utan bär och bark, som extra kroppsfett kan komma väl till pass om dagen fyra av en ofrivillig snabbt. Jag skulle kunna leva på det i flera dagar, veckor till och med.

Men vad tjänar det till nu?

Jag har nyligen provat en vecka långa tonen upp rutin. Jag var bordläggning som en dåre. Och jag var ganska stolt över mig själv. Sedan i ännu en annan bild, fick jag en glimt av mina bevingade vänner.

Efter 42 år, har jag äntligen "får" varför min mormor vägrar att bära ett linne utan en blus drog över det.

Betyder det att den Arm som hänger och Dinglar är här för att stanna? Jag vet inte, men jag vägrar att leva i fångenskap. Det finns alldeles för många färgglada linnen och ärmlösa klänningar i min garderob som förtjänar att bäras. Jag är bara inte redo att vifta med jiggly adjö ännu.

ADVERT

Lägg till din kommentar