De Dubbla Diagnoser

För nästan fyra år sedan nu, och jag minns det som om det var igår.

Rummet var mörk, låg jag tillbaka, och den varma goo sprutade över min mage. Jag grimaced. Jag *hatar* den känslan. SÅ äckligt. Jag lutade sig in och frågade i en konspiratorisk ton, "vill du kanske ha något sånt inte allt värmas upp?"

"Vad? Åh, jag tror inte det, de flesta människor gillar det varma snarare än kalla."

"Blech, Jag gör det INTE. Det känns som att du-vet-vad."

"Vad? ÅH! Wow ingen har någonsin sagt att före."

"Ja, jag får en hel del."

"Okej, ska vi komma igång?

"Ja, gå för det."

Min mage är då helt antastad av en plast staven, skicka ljudvågor (eller något) genom mig, och att fånga bilden av vågor som studsar tillbaka. Skörten, tankeväckande "hmms" uttrycks.

"Vad? Hmmm, vad?" Jag ber, verkligen av nyfikenhet mer än någon slags känsla av att något var fel.

"Är det här ditt första ultraljud?"

"Nej, jag hade som fyra med mitt första barn." Jag säger, fortfarande lyckligt ovetande om hennes ton.

"Nej, äh, jag menar, är detta din första med detta, öh, graviditet? Jag menar, vet du något ännu?"

"Åh, ja, första. Nope, vi vet inte vad som helst. Jag menar, vi vet att jag är gravid, eller hur? ha ha" – kunde jag ha varit någon mer tät? Hon var försöker berätta något här.

"Rätt. Äh, okej, så, vad ser du här?"

"Åh, det är barnet! Det är huvud, arm, ben." Jag säger som jag gest mot skärmen, min man står precis vid min vänstra axel som försöker att kisa och se alla små delar av kroppen.

"Okej" säger ultraljud tekniker som hon flyttar trollspö till andra sidan av min mage. "Och vad ser du nu?"

"Um, barnet blev över?" Jag antar att, sedan höger mot profilen var nu en vänster-inför profil.

"Nooooo."

[stor paus, stor, STOR paus, vågar jag säga gravida paus?]

"Två barn."

" VAD? "Jag skriker när jag flyger upprätt, storögt och stirrade de fattiga kvinna ner.

"Jag är bara budbäraren" säger hon när hon flinches lite och håller upp sina händer i en defensiv position.

"VAD?" Jag upprepar, eftersom klart meddelandet har inte sjunkit in ännu.

"Två barn."

"VAD?" leda till att du bara inte kan använda den frågan. "HUR? VAD? "

"Nåväl, låt oss se..." som hon försiktigt puttar mig tillbaka till 3/4 liggande position, och hon fortsätter att påpeka alla antal saker som bör förklara situationen för mig – två navelsträngar, två moderkakor, två fostervatten säckar, och sedan det, klart som dagen – fyra armar, fyra ben och två huvuden.

Chocken blir det min kropp är kall. Rädslan griper tag i mitt sinne. Tankarna börjar snurra som en Tilt-A-Whirl. Vi ville bara ge vår dotter ett syskon. En syskon. INTE TVÅ! Jag ville aldrig ha tre barn! Tre är ett udda nummer. Vi kommer aldrig att passa vid ett bord för fyra. Det kommer alltid att vara en vänster ut. Jag växte upp med två systrar och lag var aldrig ens. FEM? Min familj kommer att vara FEM? "Party of Five" var en fruktansvärd visa! Okej, så jag såg det, men jag var tonåring och föräldrar dog i showen. Vårt hus har 3 sovrum! Vårt hus är för LITET FÖR TVILLINGAR! Tvillingar. OMG JAG KOMMER ATT BEHÖVA FÖR ATT MATA TVÅ SKRIKANDE BARN PÅ SAMMA GÅNG! Jag kunde knappt hantera EN baby förra gången – jag trodde att jag skulle klara av det den här gången visste jag vad jag fick till och med EN baby! HUR kan det vara TVÅ?

Hon förklarar hur tvillingarna är definitivt broderliga, som den galna tåg fortsätter att tunna genom mitt sinne.

"Två ägg, säger hon.

"Två ägg." Jag upprepar. "Så detta är mitt fel."

"Vad?" säger hon, hennes tur nu. "Det är ingen fel här. Bara två barn."

"Ja, jag hörde att del. Men hur? Det finns inga tvillingar i min familj, det finns inga tvillingar i hans familj." Jag säger som jag gest vilt till min kusligt tyst man fortfarande bakom min vänstra axel.

Hon ser på skärmen, "Låt oss se, det säger att du är 35. Åh, förmodligen på grund av att äldre du blir, desto mer kommer din kropp kommer att driva ut den livskraftiga ägg."

"Som råttor av ett sjunkande skepp?"

"Um, ja, skulle man kunna säga."

" Bra "Jag mumlar, och lägga tillbaka långsamt.

På något sätt gör jag det genom resten av tentamen där de mäter alla relevanta delar för tester de gör på kvinnor över 35 som har barn.

Jag numbly gå ut, ringa min syster och säga, fortfarande slags chock, "Du är ALDRIG ska tro på vad som just hänt."

Fyra år senare, och jag kan fortfarande knappt tro det själv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar