Topp 10 'Ooh, Jag Älskar Den Här Låten!' Låtar Från Mitt 80-talet Barndom

När jag behöver ett ryck, en explosion av ungdomlig energi, jag når inte för några regenererande, ålder-trotsar hudkräm, jag nå min iPod och skruva upp de låtar! Och inte bara några låtar—men låtar som påminner mig om min sorglös barndom på 1970-och 80-talet, när allt var möjligt och enkla saker som att en behandling från den glass man omedelbart kan driva mig ut ur min blues. De flesta av dessa låtar är inte bara smittsamma för sina slå, men också för de minnen de gjorde. Här är topp 10 "Ooh, jag Älskar den Här Låten!" låtar från min barndom:

1. "Våra Läppar Är Förseglade," The Go-Go ' s

Varje gång jag hör den här låten, jag minns att susa nedför en brant rutschkana på Jersey shore boardwalk, min yngre syster väntar ivrigt på sin tur bakom mig. På 10 år, att jag knappt kände rädsla, glida ner och stänk i djupet av plaskdamm—en spännande sommar minne, solbränna och klor-dränkta ögon bli fördömd!

2. "Varje Liten Sak Hon Gör Är Att Magic, Polisen

Min coola, äldre kusin först spelade den här låten för mig, tända en livslång kärlek till Sting. Min syster, min vän och jag skulle låtsas vara Polis—min vän och jag valde trummisen Stewart Copeland och Sting, respektive, eftersom vi hade krossar dem. Min stackars lilla syster var alltid fastnat med gitarristen Andy Summers, som inte tilltalar henne alls! Jag kan fortfarande höra henne muttra under hennes andedräkt.

3. "Don 't Stop Believin',' Resa

Kör upp New Jersey Turnpike, detta album ekade i mitt huvud på repeat efter att ha lyssnat på den nonstop med min South Jersey kusiner. Så fort jag kom hem, jag övertalade min mamma att köpa mig album. Transportband ut inspirerande anthem med Steve Perry, skakar ut med gitarristen Neal Schon och utvecklar en crush på pianisten Jonathan Cain—det hela kulminerade i det jag skriver mitt första fan-brev. Du slutar aldrig tro de där små stad barnen kommer att göra det och leva lyckliga någonsin efter—och du kommer också.

4. "Jag Vill ha en Ny Drog,' Huey Lewis and the News

Jag köpte detta album Sport, med Footloose soundtrack när jag var 12 år, tillsammans med det senaste Sweet Valley High boken (Nr 10 om du måste veta). Detta catchy, stick-i-din-chef låten peps upp mig som scenen i videon där Huey dunkar huvudet i iskallt vatten. Senare, Huey verkade misstänkt häftig (förmodligen under mitt hår metall och progg faser), så jag lämnade album ut på farstubron och senare fick syn på en stadsdel kid sno den. Jag är ledsen att jag lämnade dig, Huey Lewis. Dina låtar live i mitt hjärta och på min ipod.

5. 'Jag Känner för Dig,' Chaka Khan

Den här låten aldrig misslyckas med att lätta mitt humör. Jag bokstavligen hitta tårar i ögonen och gåshud utbrott på mina armar, medan du lyssnar på det—Chaka gör mig känner saker med den här låten, textmässigt och annat.

6. 'Fotografi," Def Leppard

Min första resa ner Håret Metall Lane och bort från att behöva lyssna till Barry Manilow med min mamma! Från öppningen gitarr ackord på "Fotografi," mina dagar med easy-listening för alltid skulle skjutas åt sidan för real musik. Det påminner mig om de första dagarna av MTV, när jag aldrig bytt kanal om inte min mamma gick i, disdainfully frågar, " Vad är att ?!" Men den här videon var inte vågade—bara Joe Elliott dansande runt i hans slet upp Union Jack t-shirt med läder byxor och en rörig mulle, gnälla om en dålig Marilyn Monroe lookalike.

7. "Don 't Stop 'Til You Get Enough" och 8. 'Wanna Be Startin' Somethin',' Michael Jackson

Båda dessa låtar är så medryckande att jag bara inte kan få nog av och de kan inte stoppa mig själv från att slå sönder några besvärliga flytta. (Bara dricka kan ta fram dolda dansare i mig.)

9. "Rock and Roll All Nite,' Puss

Från en mycket ung ålder, jag var fascinerad av Kiss. Smink och kostymer skrämde skiten ur mig, men jag var fortfarande dras till dem, dels för att så många av deras låtar rock—inklusive denna tidlösa en. I high school, mina vänner och jag klädd i full kostym Puss för en skola läpp-synk tävling.

10. "Jack och Diane," John Cougar Mellencamp

Jag är övertygad om att John sjunger om ett par han vet, och ärligt talat, är vi nog alla vet minst ett par som passar in i denna låt, oavsett om de är fortfarande tillsammans eller inte. Jag älskar den hand klappar, detaljerade beskrivningar, och jag har alltid sjunga tillsammans.

ADVERT

Lägg till din kommentar