Tandfen

Om jag hade en dollar för varje gång jag varit tvungen att rota igenom mina barns rum för att hitta pengar för att spela tandfen eftersom jag inte hade någon enda dollar av min egen, skulle jag vara rik. Tja, kanske inte rik men jag skulle faktiskt ha tillräckligt med pengar för att betala för jävla tänder och inte vara rotade igenom sina rum klockan tre på morgonen för att börja med. Fuck the tooth fairy.

Jag vet, jag vet. Hon är en rite of passage, säger du. Lite magi galopperade i en värld där barndomen magic är snabb och flyktig! En tradition!

Jag håller inte med. Jag tycker att hon suger.

I en tidsålder där vi ut tre dollar kaffe om betalkort, det är helt enkelt bli för mycket att begära att vi alltid har en extra en dollar bill ligger och skräpar på off chans att våra barn är tanden som kommer att hända att lossna som i dag. Vad är det vi — banker?

Tyvärr, det finns inte ens en buck längre. Visste du att den genomsnittliga tandfen utbetalning är tre dollar per tand? Det är sextio spänn, när allt är sagt och gjort. För mina tre barn, som är 180 en dollar räkningar jag måste punga ut för denna fåniga rite of passage. Ett hundra och åttio dollar ! Det är en massa kaffe.

Sedan finns det faktiskt komma ihåg att göra det. Som om vi inte har tillräckligt på vår kväll plattor med middag och bad och montering av luncher för nästa dag och hjälpa till med läxor och sätta ut skolan kläder och fånga upp e-post och en miljon andra saker, vi förväntas snubblar in i våra barns rum och diskret glida pengar under sin kuddar utan att fångas? På uppdrag av en mytisk saga? Min sömnbrist hjärnan helt enkelt inte har den uthållighet för att lyckas genomföra, är jag rädd.

För barn som slaget vid läggdags rädslor, det hela är bara ett recept för katastrof. Visst, barn, du är alla säkra och stoppade i, men tänk på att när du sover, en bevingad varelse pråm genom ditt fönster och ta en gammal del av kroppen du är så fäst vid den! Sleep tight!

Vem tyckte det var en bra idé att få barn att gå in i vanan av att handel med kroppsdelar för pengarna, egentligen? Är inte pengar ska tjänas? Som, för sysslor... eller åtminstone mutor ändamål? Jag tycker utbyte för att vara en ganska farlig gateway vana att införa. Vad är nästa steg: En och femtio för en fristående finger? En fin, fräsch hundra för ett avhugget tå? Vad är lärdomen här?

När min valp förlorar sitt barn tänder, hon får helt enkelt svälja dem eller att de ska försvinna in i avgrunden av enstaka strumpor och långa förlorade låna böcker på biblioteket för att aldrig ses igen. Det verkar mer logiskt sätt för tänderna att gå, mycket som sina kusiner nagel-klipp.

Dessutom, om jag ska betala för allt, att jag hellre skulle det vara ett tandlöst grin som jag kan dokumentera för välstånd skull. En dollar för ett tandlöst leende är pengar ska jag gärna spendera. Jag ska ha en bild till ram, mina barn kommer att ha pengar för sina spargrisar och vi ska alla vara glada.

Det bästa av allt, jag har två dollar att avvara för mitt kaffe och inga dumma mytisk varelse kan slå det.

ADVERT

Lägg till din kommentar