Den Gången Var Jag En Online Dating Coach För Min Mamma ...

"Nat, det är en nödsituation," mitt 66-åriga mamma röst sa när jag lyssnade till hennes telefon meddelande utanför mitt kontor.

Efter att hon ringt fem gånger i rad, jag tänkte att det var viktigt och smet ut av arbetet med att höra det. Jag fruktade hennes nästa mening. Hon bodde med sin mamma, min 92-åriga mormor, som var mer som min mamma än min mamma, och hon hade sjunkit ner flera gånger i veckan. "En Match-dot-com-killen skrev till mig!" min mamma fortsatte budskapet. "Ring mig! Jag vet inte vad jag ska skriva tillbaka!"

Jag hade en frilansande jobb att skriva människor är online dejting profiler för e-Cyrano.com och flera kunder som fanns i min mammas ålder fäste, Baby Boomers. Jag tänkte att om de kunde Internet datum, så kunde hon. Vad jag inte förväntade mig var akut telefonsamtal 24/7. "Han skrev:" jag tycker du är vacker och charmig,'" min mamma sa när jag ringde henne tillbaka. "Sedan satte han upp en bild av en ros. Den är söt. Det ser ut som en tecknad film. Han kallade mig " en vacker,' Nat! Vet du hur lång tid det har gått sedan en man som sade det?"

Trots att hon var vacker, jag ville berätta för henne att han förmodligen rapporterad flera kvinnor som samma, en mening, som tog minimal ansträngning. (Ja, rose var en fin touch, men ändå.) Oavsett, jag var glad för att min mamma för att ta sig ur sin comfort zone. Hon var knappt Internet-kunniga, än mindre Internet-dating-kunniga. Hon hade ingen aning om vad hon gör, från att välja ett användarnamn (en kombination av hennes första och sista namnet "delusins," vilket gjorde att en kille frågar om hon var vanföreställningar!) att nästan ledningar en online-match $1000 när han var helt klart försöka att lura henne. Sedan var det min mormors sjuksköterska var över till huset och föreslog min mamma att lägga upp några bilder på sig själv i en baddräkt (och min mamma är inte den typen av tjej). Jag var tvungen att ingripa och började coacha henne på hur online-datum: hur att identifiera klipp-och-klistra e-killar, undvika att falla i den online-dating pen pal fälla, och efter några blygsamma bilder (en close-up, ett medium shot, och ett avlägset en—och absolut ingen baddräkt skott).

En dag, en 65-årig klient till mig sa, "Om du tror att dating är tufft i din ålder, föreställa oss vad det är som på din mammas ålder. Jag vet." Jag tänkte på hur, ända sedan min mammas andra skilsmässa när jag var 9, så skulle hon bodde med sin mor. Ibland har hon skulle ha pojkvänner som hon skulle möta genom arbete eller vänner. Men hon hade nyligen gått i pension, och hennes vänner var tillsammans upp. Hennes mor var en konstant i hennes liv, till det bättre eller sämre, i sjukdom och i hälsa. De flesta av de telefonsamtal som min mamma fick var från min mormors Medicare reps eller läkare, inte ungkarlar.

Min mamma inte behöver till online-datum, men jag var glad att hon gjorde, som jag tror att vi båda insåg att hennes nuvarande levande i sällskap med de senaste 30 åren, min farmor, snart skulle vara på väg till en hemtjänst anläggning. Min mamma skulle bli helt ensam. Om hon visste hur att vara singel, jag tänkte att dejting skulle kunna vara en bra distraktion från tyngden runt henne (min mormors faller, sjuksköterska' varje vecka besök, min farmor läkare tyder på alternativa levande alternativ). Det skulle vara trevligt för min mamma att ha någon att göra saker med—filmer, middagsbjudningar, konserter—och för att få telefonsamtal från människor som inte vill diskutera sin mors alternativ vård.

"Nat, vad ska jag skriva tillbaka?" min mamma sa att under ett annat samtal.

"Han berättade att han spelar golf", sade jag. "Fråga honom om hans handikapp."

Hon mailade då till honom: "Min dotter sa att be dig om ditt handikapp."

Mor! Jag påminde henne om att skriva om vad jag sade i sitt egen ord, så killen som inte tror Jag var det någon som tyckte om honom. Jag tänkte tillbaka på skolan, hur min mamma skulle dubbelkolla min engelska läxa, att se till att varje mening var korrekt. "Varje ord räknas," sa hon. Jag berättade för henne samma sak nu som vi komponerat en tankeväckande svar till mannen i fråga, att vara så specifik som möjligt för att visa att vi inte bara läsa sin e-post, men också hans profil.

En annan natt, min mamma sa, som en skrikande tonåring, "Nat, han vill träffas ... en person!" Jag var så upprymd, som om jag var den som fick den dagen. Men jag kände mig som en överbeskyddande förälder, att se min mamma ut i det okända, hackig dating vatten. Jag skulle råda henne om vad som ska bära (något feminin men blygsam) och påminna henne om att träffas på en offentlig plats, berätta för en vän där hon kommer, har en tid och en ut om det inte går bra, och att "bara säga nej", något som hon hade berättat för mig 20 år innan när jag gick på datum tillbaka i high school.

Efteråt, hon skulle ringa mig att sammanfatta och som normalt skulle säga, "Nat, det var hemskt!" (uppvägs av en tillfällig "Nat, jag är kär!"). Nej, jag ville inte be henne om alla detaljer från hennes datum, men det var spännande att få höra några av dem—som om de gick, om han var en gentleman, om han betalade eller insisterade de dela upp det, och vad de hade gemensamt. Jag insåg att vissa killar i 60-årsåldern var lika romantisk som de i min åldersgrupp i 30-årsåldern och 40-talen (visar med en ros, inte bara tecknat en, eller stå upp när hon kom upp för att gå på toaletten). Men, samtidigt, en del var lika slemmig—alltför känsligt och ungentlemanlike. Så fann jag mig själv säga, "känner mig inte skyldig att kyssa honom", "Nej, inte en för dig" och "du Behöver inte nöja dig," jag insåg att jag behövde lyssna till samma råd.

Ett par månader in i min moders online dating, min farmor gjorde gå in i en assisterad levande centrum. Och nu, min mamma ger sin pojkvän med henne att besöka.

ADVERT

Lägg till din kommentar