Den Sak Att Uppfostra Tonåringar Att Ingen Säger Högt

Under senare år har jag märkt en trend. Som flera av mina vänners barn blir tonåringar, och föräldrarna börjar känna sig mer isolerade. Det är en rörande situationen.

Det verkar inte ha något att göra med platsen. Vänner från alla delar av landet uttrycker detta. Det verkar inte ha att göra med kön. Föräldrar till pojkar och flickor känner samma sak. Det verkar inte ha med religion att göra. De av varje tro och ingen tro på alla som säger liknande saker.

Det verkar som att när man har små barn, få dig att öppet bekänna dina misstag, din kamp, din rädsla, allt det är. När du söker ditt barn fickor för smuggling, det är roligt. Alla fnittrar om udda saker kladdiga fingrar lyckades plocka upp och ekorre bort när ingen var ute. Du får stöd. Du får uppmuntran. Du får magiska orden, "jag också."

När du söker din tonåring rum för smuggling, människor som kan eller kan inte bedöma att du som förälder, eller viktigare, tror att ditt barn har någon form av moralisk misslyckas. Ingen skrattar. Ingen är lugnande dig. Alla är obekväm och för att förhindra deras ögon.

Jag vet inte om det finns objektiva belägg som tyder på detta, men det känns som att insatserna för tonåringar är mycket, mycket högre än när jag var yngre. Vissa säger att posten sociala medier blad skapar ett längre minne för vad som skulle ha varit annars glömda ögonblick. Det kanske finns någon giltighet till det. Andra tror att vi är i en tid och kultur med mycket lite nåd. Jag tror att det är definitivt en del av det.

Jag vet inte om dig, men jag är inte ens i närheten av samma person som jag var 17. Tacka Gud för det. Men jag kände inte för att vuxna runt omkring mig trodde att jag var fullt utvecklade. Jag fick meddelande om att det fortfarande var en hel del tid framför mig att växa upp. Idag, jag är inte säker på att det är sant. Jag hör känslan en hel del att tonåringar är "gammal nog att veta bättre." Och ja, de är. Men de kan inte alltid vara vuxen nog att välja bättre.

Oavsett vad du tycker om ålder av ansvar, vi handlar i en dom ekonomin. Vi är praktiskt taget som krävs för att ha en åsikt om allt och alla. Och som skapar en kultur av tystnad bland tonåring föräldrar.

Ingen vill höja sina händer och säga, "jag kastade mina barns rum söker droger eftersom han agerar konstigt," eller "Mina barn har köpt receptbelagda läkemedel från en annan unge i skolan så att han kunde hålla sig vaken för att studera," eller "Mitt barn var ute till 2 på morgonen för jag är ganska säker på att jag tror att de helt oskyldiga historien som hon berättade, men jag vet bara inte." För om du berättar en annan förälder vid PTA som du inte är säker på om du gör rätt val eller om de värden som du lärt ditt barn sticker, exakt hur lång tid tror du att det kommer att ta för ditt barn att få märkas på ett sätt som de inte kommit tillbaka från?

Men denna tystnad raser paranoia. Alla andra verkar bara bra, även om absolut inget man gör på OK. Alla andra gissa och orolig och håller den så tätt som möjligt för att överleva. Och jag bryr mig inte vad du tror om Gud, alla är att be till någon form av högre makt för att få just sina barn till vuxen ålder utan att man behöver mer terapi än försäkringar kommer att täcka.

Eftersom jag inte är i något av detta ännu, jag har blivit den "säkra" vän för att berätta dessa historier till. Föräldrar till tonåringar verkar inte riktigt prata med varandra mycket, och de har att prata med någon. Så jag bryta den konfessionella sigill för att berätta för er alla så här mycket: det Här händer alla. Ja, även som "bra familj" som du funderar på just nu. Alla känner sig rädd och osäker och orolig. Ingen är säker. Alla är bara att göra det bästa de kan.

Vad jag hoppas mer än allt annat för de närmaste åren är mer nåd för våra barn. Jag mår dåligt för gymnasieelever just nu. Detta är verkligen svårt. Det har det alltid varit. Men förväntningarna idag verkar ouppnåeligt, och det finns bara inget utrymme för misstag.

Som jag minns det, det är när jag gjorde en hel del misstag. Det var när jag var tänkt att göra misstag. Jag var visat nåd för dem screwups eftersom folk verkade förstå det. Jag hoppas på att se den förståelse, som så viktigt barmhärtighet, tillbaka.

Under tiden kommer jag att hålla rykte-anstiftare, som en bra high school-tjej skulle. Min stora bit av saftiga skvaller: Du är inte ensam.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar