Jag är En Inomhus Morsan, Och jag Gör Inga Ursäkter

För sex år sedan, när jag flyttade till Norra Kalifornien, och jag visste att det fanns tre saker som skulle göra mig glad: milt väder, min blivande man och vin på varje funktion. Bra grejer. Vad jag inte förutse, dock var den besatthet som dessa människor har med att vara utanför.

Jag får det. Vi lever nära stränder och berg och sjöar, och vackra parker, men vet du vad?

Buggar. Det är vad.

Och mikroklimat.

Jag lämnar mitt hus och det är varmt. Jag är klädd helt i min lilla kjol och linne. Då ska jag köra fem minuter upp vägen och jag behöver jeans och en vindjacka. Hur kan jag njuta av naturen när jag inte ens vet hur man ska klä sig för utomhus?

Min familj älskar att vara ute. Min man är alltid spel för en bra vandra, och älskar att campa. Min dotter har varit och bad mig att ta henne skidåkning. Jag mår dåligt för att förneka hennes njutning av att falla på våt snö medan frysa, men jag kan verkligen inte stå kallt. Jag menar, jag blir sjuk när temperaturen går under 72 grader. Jag faktiskt känna kyla i mina ben!

En gång jag gick för att spela golf med min man, jag tror att jag fick solen förgiftning.

Jag kan inte simma.

Jag kör från myrorna.

Det är bäst för alla om jag bara hålla min känsliga, bakom i huset.

Även om jag har kommit till rätta med det faktum att jag är en inomhus-mamma, det är fortfarande svårt. Jag hatar besvikelse för min familj genom att säga nej. Det gör mig verkar anti-social när så många av våra vänner älskar att göra saker utanför. Jag försöker att balansera sjunkande inbjudningar med att driva igenom mitt obehag, och arbetar hårt för att hålla tal ens.

Annat än skenbar som jag inte vill umgås med min familj, att vara en mamma som tycker om att vara i huset innebär att när min dotter har playdates, de är inomhus också. Så mycket som jag ogillar vandring, det sista jag vill göra är att springa efter någon annans barn i skogen. Jag skulle mycket hellre ha barnen över här, ge dem lite snacks, och låta dem titta på tv. Jag behöver inte ens bryr sig om de är högt, eller att springa runt att göra en enda röra. Så länge jag behöver inte lämna bekvämligheten av mitt hem, det är allt bra.

Det finns några undantag, naturligtvis. Jag älskar stranden. Att lägga ut på sand under solen, läsa en bok är en perfekt eftermiddag för mig. Men även det kan vara förstört ibland. Till exempel, jag var sola i solen på Hawaii förra sommaren när jag såg en familj av sand krabbor som gräver ett hål, inte långt från mig. Jag ville inte gå tillbaka till stranden för hela resan. Jag satt på en stol vid poolen på vårt däck med utsikt över stranden, och det var nära nog för mig.

I det förflutna, min man och dotter skulle få besviken när jag skulle säga nej om de bad mig att göra något utanför. I sin tur, skulle jag känna mig som värsta morsan och fru någonsin.

Det var även en punkt där jag var orolig för att min preferens för inomhus skulle avskräcka min dotter från att prova nya saker eller hålla henne från att ha några av de erfarenheter som hennes vänner.

Ju äldre jag blir, även om jag inser att jag gör en miljon offer för min familj på en daglig basis. Om jag inte känner för att banka flyger ut från mitt ansikte samtidigt som jag äter, sova på marken i en sovsäck eller ammande hallux valgus på mina fötter efter att ha gått genom skogen, det är min rätt. De kan gå utan mig.

Om jag inte försörja min familj, eller om jag aldrig sagt ja till något, det kan vara något att döma mig för. Jag är bara en kvinna som vet vad hon gillar. Och bara om allt jag som råkar vara inne i mitt hem. Jag tänker inte stoppa min familj från att gå på snöiga skidresor eller karga camping resor. Jag ska bara stanna i huset, hålla soffan varma tills de kommer tillbaka.

ADVERT

Lägg till din kommentar