Delar Av Visdom Och Ålder

När jag först träffade mannen jag skulle gifta sig, vi var i vår tidiga 20-talet. College livet var vårt nuvarande, och vi skjutna skott av tequila. Våra bekymmer var om att göra kvaliteter att ta examen och att ha kul på helgerna.

Det är en bild på vår mantel visa upp den natten vi träffades. Mitt hår var fuller då. Jag hade den typ av manen Rachel från Vänner prunkade. Den tjocka lager inramade mina kinder, och det kan ha varit smällar.

Sedan träffa honom, hela min värld har förändrats. En gång var det en flicka som läser Vogue och önskad materiella ägodelar som dyra skor och väskor. Nu förstår jag de märken som är ouppnåeligt för vårt magra löner, och de skulle inte lägga till något äkta värde till våra liv tillsammans. Jag som används för att kasta tillbaka vodka och tequila shots. Idag, jag ryser och blir illamående vid tanken på att någon sprit att vidröra mina läppar. Partiet har förändrats.

Den unge mannen på bilden har förändrats en hel del också. Jag träffade en man med en gnista i hans ögon och en glans på kinderna. Pojken på bilden hade längre hår än vad han gör nu. Hans skägg var en smutsig blond färg och kortare, och att han knappast någonsin hållit en mustasch under dessa tidiga år. Idag, den färgen har förändrats. På vintern är det nästan alltid en mustasch att följa med en full senig skägg. Han säger att det håller honom varm. Det var en liten lapp på hans ansikte som vägrade att fylla i under de första åren. Det gjorde till slut att fylla i någonstans under de senaste fem åren.

Den pojke som jag träffade på en fest för så många år sedan blev lärare och min man.

Så jag knäppte en bild för en månad sedan, märkte jag en förändring i hans skägg. Den smutsiga blond färg har gjort en blekning silver färg för att mingla bland mörk blont hår. Det är grå trådar strimmor vilt i hans hår med varje år som går.

Hans skägg har klappat alla mina osäkerheter under åren; jag passa fint under hakan när jag lindar mina armar runt hans överkropp. Hans skägg har haft mitt skratt, mina leenden och mina tårar för över 13 år.

Det är fångade hans tårar också. När en nära anhörig har dött, han satt tyst gråt sina egna tårar i hans skägg. Som vi titta på vissa filmer, speciellt Backdraft Jag behöver inte höra tårar falla, men de är alltid där hela den sorgliga sista scener.

Mina fingrar spåra grå-blonda ränder på hans ansikte och jag säger, "Du ska grått i skägget. Det passar dig. Jag gillar det."

"Ja, barnen på skolan som för att påminna mig om att jag ska grått och bald", svarar han.

"Du vet vad de säger grå hårstrån?"

"Vad?"

"Delar av visdom." Jag ler brett.

Han hånskrattar, "Du har en kliché att säga för allt, inte du?"

"Det är sant. Titta på hur mycket vi har vuxit under de senaste 13 åren tillsammans. Vi har kommit en lång väg."

Jag tror att de faktiskt delar av visdom. När jag träffade honom, jag ville inte ha en pojkvän. Men jag hittade en känslig, söta man och jag gifte mig med honom. Som jag senare såg hans ansikte växa illa till mods när jag meddelade att det fanns två linjer på ett graviditetstest, och han skulle vara en fader.

Dagen kom när de inducerade mitt arbete, och det var dags för oss att växa ännu en gång. Han stod bakom mig, när jag födde. Jag skrattade som en galen kvinna med glädje när jag väckt liv i världen.

Sedan jag såg ett ögonblick i tiden stå stilla när han höll vår son för första gången. Nervositet smält omedelbart bort, och inom några korta sekunder, kärlek formas mellan en far och en son. Han höll den lilla pojke som jag burit inom mig i nio månader, och han fortsätter att hålla oss.

En relation växte till ett äktenskap. Äktenskapet framställs som en familj, och ålder har smugit sig även i år har vi spenderat tillsammans. Skägget som en gång inramad en ungdomlig 24-åriga ansikte som sakta förlorar pigment till vår grå mitt år. Det är skönheten i de små påminnelser om att vi faktiskt åldras tillsammans.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar