Historien om Ferdinand

En lördag morgon för ungefär fem år sedan, jag tog alla mina pojkar till baseball fält att skriva i min då 5-åriga förstfödde upp för våren baseball. Medan jag kämpade för att avgöra vilken storlek hatt och små baseball byxor han skulle behöva så jag kan fylla i formulär, några av tränarna som var vanka runt i publiken kom fram till mig.

"Hej, hur gammal är den där killen?" en coach frågade, pekar på min andra son, Charlie. "Spelar han?" Jag tittade upp på dem över huvudet på min nyfödda, sover på mitt bröst i hans Ergo. "Öh, han är 3," svarade jag långsamt och misstroget. "Nej, han spelar inte... vad som helst." Förutom Star Wars Jag lade i mitt huvud. Och superhjältar .

"Wow," sa en av tränarna, som nickade med ett godkännande. "Lyssna, vilken skola du är planlagd för? Jag coachar fotboll över på den lokala skolan. Låt mig veta om han är på väg i min väg." Jag stirrade på honom, log, för jag visste inte hur jag skulle reagera, och tyst styrde mina barn mot ett annat hörn av striden, bort från den galna tränare som ville rekrytera mina förskolebarn för high school fotboll elva år i förtid .

En gång i tiden i Spanien det var en liten tjur och hans namn var Ferdinand.

Min nu 8 år gamla Charlie har frågat efter samma läggdags boken varje natt på sistone: Historien om Ferdinand genom Munro Leaf. Varje kväll läser jag det till honom och hans lillebror — pojken som en gång var som barn i en Ergo — och de avslutar mina meningar för mig.

Alla andra små tjurar han bodde med skulle springa och hoppa och rumpa sina kloka huvuden ihop, men inte Ferdin och.

När han var fyra, vi anmält min Charlie upp för fotboll. Det verkade som en bra nybörjare sport, och några av hans förskola klasskamrater var att spela för. Han var glad över att bära tröjan och att ha ett team, och hans tränare var glada eftersom han var minst ett huvud längre än någon annan på planen. Men varje lördag, vi skulle färden ut till fotbollsplaner, och Charlie skulle gå — inte springa — på fältet motvilligt. Istället för att gå till bollen, han skulle släpa efter pack. Hans tränare skulle skrika "Gå efter bollen! Få att bollen! Kör, Charlie!" och han skulle i stället söka åskådarplats för mig och jogga över till där jag satt. "Är det mellanmål tid ännu?" frågade han mig med ett desperat hopp i hans ögon. Hans tränare axlar sagged. Han har aldrig ens sparkade bollen en gång denna säsong. Han gjorde dock kraftigt njuta av cupcake och pokal som han fick på den sista dagen.

Ibland, hans mor, som var en ko, skulle oroa honom.

Vid sex, vi trodde att vi hade hittat Charlie ' s sport. Min son älskar att bada. Hans far simmade i high school och college, och det verkade vettigt att våra barn kan följa efter. Vi undertecknade pojkar upp för året-runt-swim team och vi gick praxis tre dagar i veckan i flera månader. Men medan de andra barnen lärde sig sitt slag noggrant och vispad sina armar genom vattnet som böjda svärd, racing målmedvetet mot väggen, min son hade en tendens att... tja, ta ett dopp. Och kryssning. Och dyk till botten nu och då, som en delfin. Hans unga, pojkaktiga coach ' s röst skulle höras över poolen körfält: "Hej Charlie, vad ska du göra? Charlie? Hej Charlie, hur om freestyle?" Men Charlie sällan hört honom, eftersom han hållit hans huvud under vattnet. Han skulle simma till rytmen av hans egna (långsam, kanske reggae?) trumman.

Men Ferdinand skulle skaka på huvudet. "Jag trivs bättre här där jag kan sitta tyst och lukta på blommorna."

Så småningom, Charlie slutade simma. För en stund, tog han karate två gånger i veckan. Han försökte flagga fotboll. Slutligen, detta år, vi bestämde att han skulle ta en serieteckning klass som han absolut älskar på den lokala konsten i skolan varje lördag morgon och bara en timme av gruppen tennis en gång i veckan.

Charlie är en lång, bred barn. Han ser ut som en naturlig-född linjearbetare eller en bastant vattenpolo spelare i vardande. Han kan göra en bra tungviktare roddaren en dag, som hans farbror. Men just nu, han vill inget mer än att spendera sin eftermiddag hemma, leka i vår trädgård eller ritning genomarbetade bilder av hans egna påhittade karaktärer och världar eller hänge sig åt Minecraft med hans bröder och vänner. Det tar en viss återhållsamhet, i detta föräldraskap miljö och framför allt där vi bor, att ha förtroende för vårt beslut låta Charlie vara som han är och inte förvänta honom att spela en sport. På tider, jag har fortfarande små, fluttery vågor av panik när jag hör om hans klasskamrater och deras resor lag, deras spel-vinnande fångster, och deras nya personbästa tider. Jag undrar om Charlie saknas ut på att halka efter, eller om jag ska skjuta honom hårdare.

Hans mamma såg att [Ferdinand] var inte ensam, och eftersom hon var en förstående mor, trots att hon var en ko, lät hon honom sitta där och vara lycklig.

Men vad vi har lärt oss och godkänts, över tid, är att Charlie inte är — eller inte — intresserad av tävlingsidrott. Han är vår tjuren Ferdinand. Han vill dra. Han vill göra upp utstuderat, fantasifulla "spel" i hans huvud och agera ut dem på gården. Han vill sitta på golvet i vardagsrummet med hans Lego minifigures och bygga sina egna skapelser — han föredrar att följa instruktionerna för att skapa uppsättningar. Han vill göra roliga ansikten för sin baby syster och få henne att fnissa och skrika. Han spelar dock inte vill gå till en praktik, eller spelar, eller göra övningar. Jag vill att han ska vara fysiskt aktiva, och jag vill att han nu att förvärva en färdighet i en social sport som tennis som han kan använda för resten av sitt liv. Jag vet dock att oavsett hur mycket han liknar drömmen om Pop Warner tränare överallt, min son är inte den ungen. Att vi har beslutat, är bara bra. Det finns en plats i världen för Ferdinands. Han är ganska konstnären och ganska berättaren. Jag gillar honom på det sättet som han är, och ännu viktigare, han gillar sig själv på det sättet som han är. Han tror inte han behöver för att vara en idrottsman.

"Det här är min favorit del," Charlie säger med ett leende när jag vänder sida i det dunkla ljuset av hans sovrum.

Och för allt jag vet sitter han fortfarande under sin favorit kork träd, doftande blommor bara tyst.

Han är mycket nöjd.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar