Sprint Triathlon Som Är En Dag I Livet Av En Mamma

Min man deltar i en sprint triathlon idag. Det är egentligen ganska anmärkningsvärt, med tanke på den utbildning och kompetens som krävs för att kunna flytta från händelse till händelse med snabbhet och uthållighet. Det tar genomtänkta förberedelser och stor psykisk och fysisk uthållighet.

Förra året var hans första erfarenhet, och vi lärde oss hur viktigt övergångar som var nästan lika viktig som själva loppet. Om han fastnar med strumpor, torka av fötterna eller ta bort en våtdräkt, som kan vara skillnaden mellan första och tredje plats eller slå sitt personliga rekord eller inte.

Jag är inte någon form av triathlet i den sanna betydelsen av ordet. Men jag tänkte på en annan typ av triathlon vi mammor deltar i dagliga. Det är oftast inte mycket simning, cykling eller löpning. Men, det kan vara en sprint med många övergångar, gör ofta en skillnad mellan bra och mycket bra.

Låt oss tänka på gårdagens stora händelser som gjorde upp min triathlon: Mitt lopp började morgonen med att få barnen redo och iväg till skolan. Vi hade alla en hälsosam frukost medan vi skyndade sig att sätta på våra race gear, ögonen fokuserade, med läxor komplett och i ryggsäckar och packade luncher och i händerna på andra åkare.

Sedan var vi iväg. Jag navigerade oss noggrant och eftertänksamt genom närheten konstruktion, med de mest otroliga väg för att möjliggöra för min egen personliga rekord i mitten av hinder kastat min väg—kottar, trafik-och skolbussar. Vi gjorde det i skolan medan rakning tre minuter av vår genomsnittliga dags för tävling.

Detta lopp var en bra start, och jag var redan håna min övergång från mamma till verkställande i mitt huvud. Men precis som pojkarna var på väg ut genom dörren, jag såg ett uttryck på min yngsta sons ansikte som jag har sett förut: Han hade glömt sin lunch på golvet hemma och samtidigt knyta hans skor.

Skit. Det gick mina personliga rekord.

Jag snabbt åter strategized med tanke på detta hinder och bestämde mig för att jag skulle beställa en smörgås och få det levererat till skolan istället för att riskera min ras. Jag gav honom en puss hejdå och skickade honom på hans sätt. Hinder undanröjs. Nu, jag behövde bara komma ihåg att för att äta lunch.

Övergången var inte så smidigt som jag hoppats, men jag mentalt börjat att gå igenom min dag, förbereder sig för olika möten och samtal som skulle komma i min väg. Jag tittade på klockan och insåg att jag hade tillräckligt med tid för ett pit stop på mitt favorit kafé. Jag sparade tid genom att beställa i förväg så det skulle allt klart för mig, att undvika varje linje som kan ha bildats. Den var klar när jag kom, och jag var tillbaka på schemat för min ras.

Vid första, dagen fortsatte att gå ganska smidigt–tills min chef visade upp på mitt kontor som vill chatta. Vad var tänkt att vara ett fem minuters samtal förvandlas till 45 minuter innan jag slutligen stannade honom så jag kan bege dig till ett möte vid 11:30 på morgonen för att jag skulle göra det där precis i tid. Plötsligt slog det mig: jag hade inte för smörgås för min son.

Klättra, jag ringde min kollega att låta henne veta att jag var försenad. Jag fick online snabbt att leta upp skolans adress (nej, jag vet inte det på minnet). Fan det Trodde jag. Jag borde ha skapat och sparat en online-profil när jag hade tid så skulle detta vara snabbare (not till mig själv för min nästa tävling–jag menar, i morgon). Någon chans att raka av övergången tid hjälper.

Jag beställde en smörgås och knappt gjort det i tid för att komma fram till min son lunchrasten. Tillbaka på rätt spår, jag sprang iväg till mitt möte. Eftersom jag var sen, mitt möte gick förbi middagstid, och efteråt, jag var tvungen att banka på min dörr som är låst under lunchrasten. Tack och lov, min lagkamrat var det och är villiga att hjälpa mig att komma tillbaka på banan.

Nu, detta är vanligtvis den planerade tiden jag har för att fånga upp e-post, snabb uppgifter och tankning. Jag tvättade ner ett hårdkokt ägg, ett äpple och en bit snöre ost med lite vatten och beredd för den sista hälften av dagen. Det kommer att bli tajt, precis som jag hade ett möte planerat till slut på 4:30 p.m. och då skulle jag behöva en övergång från verkställande tillbaka till mamma för att plocka upp barnen på olika skolor i tid för att mata dem och få dem bort till fotbollsträning med 5:45 pm, tack och Lov, den dagen deras metoder var på samma plats.

Ibland kan man bara ha tur.

Takten i denna delen av loppet var svårt. Det krävs stor uthållighet och mental styrka, och jag var trött och sliten känsla. Jag visste att jag behövde trycka på, eftersom jag var den som leder ett möte och laget behövde mig för att vara på toppen av mitt spel. Jag gav mitt allt, hålla alla på uppgiften och visar upp med positivitet och uthållighet.

Det var 4:29 pm, och jag fortfarande var tvungen att packa ihop och vandra ut till min bil, som var längre bort än vanligt. Jag borde ha planerat för detta. Jag plockade upp min äldsta bara i grevens tid at 4:46 pm Skönt. Jag hade gjort det med bara en minut sent, vilket jag skulle kunna göra upp hemma. Jag gick in i skolans bibliotek med honom, och han frågade mig var hans bror var.

Paniken rusade genom mig. Jag insåg att jag hade tagit fel väg. Detta var en massiv fel. Meningen var att jag skulle plocka upp min yngsta först. Jag tänkte på följderna av detta: Min son hade att vänta mig. Tränarna hade att vänta. Jag hade fortfarande för att driva igenom flera hinder för byggandet. Detta var säkerligen kommer att sätta oss tillbaka, som äventyrar vår tid med ankomsten till fotbollsträning.

Jag var tvungen att lugna ner sig och tänka igenom detta nästa övergång. Jag bestämde mig för att ta några småvägar för att raka av en del tid i transit. Det ville inte fungera, och att vi fortfarande kom 10 minuter för sent för pickup.

Han var fin. Tränarna var bra. Det fanns fortfarande tid att snabbt äta, ändra och få pojkarna att öva på gång, men vi var tvungna att vara helt på uppgiften. Vi åkte hem med en annan skicklig flytta: att undvika byggande och trafik. Jag skällde order som en drill sergeant och vi befann oss tillbaka på rätt spår för att avsluta loppet som planerat.

Jag fick snabbt pojkar fotboll att göra nästa övergång till chief operations officer för hemmet. Jag slutade med Mål och utbytte mobiltelefoner eftersom vår ledningscentral var i behov av. Jag tog tag i mat för resten av veckan, toalettpapper och vissa hushåll hårdvara som min man begärt. Jag tittade på klockan och såg att jag hade ridning hög.

Detta var den punkt av loppet där mitt adrenalin pumpade. Jag kunde se upploppet. Jag bestämde mig för att plocka upp middag, så att jag kan hålla denna känsla istället för den fruktade sen kväll måltid prep. Det fanns ingenting i vägen för att avsluta denna ras.

Jag på bilden i ett skönt, varmt bad för att gratulera mig själv på denna enorma prestation. Kanske skulle jag till och med njuta av ett glas vin. Säkert att jag förtjänade det.

Jag plockade upp barnen, vi åkte hem och jag äntligen passerat mållinjen. Sprint var över, och jag skulle gjort det en annan dag.

Jag tänkte på den dagen och insåg att sprint triathlon kanske inte är för mig. Kanske är jag mer marathon material–långsam och stadig.

Att visst låter det härligt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar