Sex Pratar Jag Var Tvungen Att Ha Med Min Man

Efter många år av uppvaktning och äktenskap, min man och jag utvecklade en sexuell stenografi som, när barnen var små och vi hade inte tid och ännu mindre möjlighet, kom väl till pass. Förspel som en gång var ångande och ritade ut var destillerat ner till ett enkelt "Hej, barnen äntligen somnade! Snabb, träffa mig på soffan!", följt av åtta eller nio svettiga minuter i artigt turas om att få våra jollies.

Eftersom tiden tempo framåt i den välbekanta, ojämn klipp av föräldraskap, fann vi oss själva att uppleva mindre och mindre av våra intima stenografi. Så en dag, medan du tittar på kalendern, insåg jag att det hade varit mer än en månad sedan vi hade något kön alls.

När jag stod och stirrade på kalendern, insåg jag att det var dags att ha en sex prata med min man. Det är tydligt att detta var något mer än bara en torr stava, det var civilstånd lättja. Vi som behövs för att fixa detta. Men jag var inte riktigt säker på var du ska börja eller vad man ska säga.

Mitt sinne började lägga upp riktlinjerna för vad jag ville prata med min man om—saker som vikten av närhet och fysisk uppskattning. Jag ville åberopa ett fall för att vara mer självisk med vår lilla dyrbara fritid, men när jag började tänka ut rätt ord att säga, min osäkerhet flöt närmare ytan av min bilda ord.

Var anledningen till att vi inte har sex längre eftersom jag hade gått upp i vikt? Medelåldern var på väg, och moderskap hade varit tuff på mitt yttre. Medan min man blev allt mer framstående med ålder, jag blev mer och mer tant och mjuk. Min röv var inte längre hög och tät, utan mer som squishy och brett. Gråa hår hade börjat peta ut i städat sätt sätt runt mitt ansikte, som på skratta linjer och kråkfötter var under uppbyggnad. Var jag fortfarande är attraktiv?

En gnagande osäkerhet kan snabbt snurra in trott förräderi som helt enkelt inte är det, och en irrationell twist av logik omedelbart vände sig till bekymmer att min man hade en affär. Var det möjligt? Under större delen av dagen, jag gick tillbaka till denna plats, om rädsla och beräknas sin arbetstid, pendla tid, pengar och fluktuationer i vårt sparkonto, men varje gång jag kom upp kort på några bevis för potentiella otrohet.

Var anledningen till att vi inte har sex längre för det är precis vad som händer i ett äktenskap efter ett decennium? Var detta de Sju År som Kliar? Jag hade hört talas om detta fenomen som förklarar ett äktenskap i huvudsak död efter en längre period tillsammans. Det var bara så många nya saker som vi kunde prata om och nya erfarenheter som vi kunde ha som ett par. Flirta blir en rutin. Verksamheten för att driva ett hem och bygga en familj tar över, och äktenskap bilder längre ner på listan över prioriteringar, nästan utan förvarning. En frånskild vän en gång sa till mig att efter nästan ett decennium, det skulle vara ett mirakel om mitt äktenskap fortfarande var vid liv, ingen var otrogen, och orden "ta en paus", "separation" eller "skilsmässa" inte nämns.

Men det hade varit så länge.

Hennes dystra syn på äktenskap gav mig paus. Jag var redo att hoppa starta min äktenskapliga libido innan hennes ord gick i uppfyllelse. Ska jag köpa porr och se igenom kläder? Var det då äntligen dags att pensionera min tant mamma klädsel och handel i hästsvans för lager och höjdpunkter? Hur mycket av detta torra stava ens var mitt fel?

Den minsta gemensamma nämnaren i detta funky äktenskap problemet var att även om det kan vara sant att min man och jag var översvämmas med information om vårt familjeliv, att vi fortfarande älskade varandra. Och när vi kom ihåg att vi även önskade varandra. Vi hade fortfarande små stunder av sexuella anspelningar under den tråkigaste av samtal. Under morgonen bråttom att få ut genom dörren, min man fortfarande ibland slog mig på röven och samtidigt ge mig en picka på kinden.

När jag tänkte igenom alla saker som jag ville säga till min man om hur mycket jag har missat vår närhet, hur mycket jag längtade efter, bara för att hållas och tittade på och rörde vid honom, jag kunde inte hjälpa men känner bara lite löjligt och behövande. Var inte detta kapitel i våra liv tänkt att vara upptagen och svår? Slutligen bestämde jag mig för att, dumt eller inte, tystnad skulle vara det samma som att ljuga genom underlåtenhet. Våra privata liv ska inte ta i ett brev till verksamheten på föräldraskap. Jag brydde mig inte om detta var Seven Year Itch. Jag brydde mig inte om vad min frånskild vän sa om äktenskaplig framgångar och misslyckanden. Jag brydde mig inte om jag lät svag. Men jag gjorde vård som mitt äktenskap klättrade tillbaka upp till toppen av listan av prioriteringar.

Så, efter att ha funderat på alla dessa saker och känsla av fullkomlighet i brådskande och tafatthet, jag satt min man ner och tog ett djupt andetag.

"Älskling, vi behöver prata."

ADVERT

Lägg till din kommentar