Sista Året: Min Cookie-Bakning Dagar Är Räknade

Detta är den tredje delen av en årslång serie där en stay-at-home-mom skildrar hennes yngsta dotter är senior år i high school och college antagning process. Hon relaterar också hennes parallell resa som hon förbereder sig för ett tomt bo och anser att vad man ska göra med resten av sitt liv nu att hennes vistelse-at-home jobb är slut. Läs första och andra avbetalningar.

För tre år sedan, som min yngsta dotter var på väg att gå in high school, en vän till mig var förbereder sig för att skicka sin yngsta till högskola. "Hur känns det?" Jag frågade en fråga som bildas från svartsjuka och rädsla och hopp och en känsla av omöjlighet, eftersom jag inte kunde föreställa sig en tid när mitt yngsta barn skulle lämna för college. Hon var 14 år och bara gymnasiet, och jag hade knappt klarat av att gå igenom min äldre dotter är svårt high school-år. Även om jag skulle skicka min äldsta iväg till college på samma gång, jag kände mig som om jag skulle vara fast i en tidsresa med min yngsta som, på något sätt, senior år inte skulle komma, att det inte var möjligt att få till ledande år.

"Det är svårt att tro," min vän sa, "och det kommer att vara konstigt." Alla tre av hennes barn skulle vara i college vid samma tid, och för första gången på 21 år, hon och hennes man regelbundet skulle vara ensam i sitt eget hem.

Jag tog till undertecknandet av våra e-postmeddelanden med både mitt namn och antal år och månader hade jag kvar tills min yngre dotter vänster för college. "Tre år, 18 månader," jag kommer ihåg att skriva i en. Sedan, två år, 11 månader." Jag var inte försöker att önska tid, men på samma gång var jag. High school var ett slagfält som vi hade inget annat val än att kämpa oss igenom. Genom att ange år och månader, jag var inte hoppas för min dotter att lämna. Nu ser jag att jag försökte påminna mig själv om hon skulle.

Igår, jag bakade hennes cookies. Jag älskar att baka. Jag tycker att det är en av de mest avkopplande och trevliga saker jag kan göra på min fritid. Min dotter älskar att ha cookies för att hålla sig på luncher hon tar till sitt jobb som ett sommar läger kurator och sedan till efterrätt på kvällen, som hon ger upp till min säng så vi kan ha en sista behandla tillsammans innan vi somnar. Det gick upp för mig som jag var att baka dessa kakor igår—red velvet är hennes nuvarande favorit—att min cookie bageri dagar för henne är numrerade. Vad ska det då bli när jag inte längre blanda smeten för henne cookies två gånger i veckan, eller för att hennes favorit dubbel-choklad frukost muffins minst en gång i veckan?

Jag antar att jag fortfarande kan skicka sina kakor och muffins på college. I själva verket, jag är säker på att jag kommer. Jag kan tänka mig lådor fulla av kakor och muffins och brownies, en PO Box nummer skrivet i chunky black Magic Marker, en tävling för att få dem till posten så att de kan vara så fräscha som möjligt när de anländer. Hon kommer att dela dem med sin rumskompis och hennes vänner, och hon kommer att berätta för dem hur hennes mamma har alltid bakat till henne, eftersom hon var en liten flicka. Hon kommer att bli populär med sitt läckra bakverk. Naturligtvis, hon skulle vara populära i alla fall.

Men det kommer inte vara samma sak, och det är vad jag får ut av detta hela sista året i gymnasiet. Saker kommer inte att vara samma. Jag är ett stort fan av enformighet. Jag gillar inte förändring. Jag gillar att känna restaurang-menyn. Jag vill veta den väg jag ska ta. Jag vill veta vad som kommer att hända härnäst. Min dotter är senior år i high school—den att inte veta vad som kommer att hända—är att testa kärnan i vem jag är.

Hon har valt att ansöka till 10 skolor—en bra mix av platser—mål, når och säkerhet, och hon säger att hon skulle vara glad att gå till någon av dem. Det är nyckeln. Lycka del.

Så jag skulle kunna skicka cookies out West nästa år. Eller så skulle jag kunna skicka cookies för en stat. Eller att hon kunde vara så nära att jag bara kunde driva jävla cookies rätt till sin sovsal. Jag vet inte. Och jag gillar inte att inte veta. Men jag kommer att få leva med det för nu. Eftersom osäkerheten är en stor del av sista året—för barnet och för föräldrarna.

ADVERT

Lägg till din kommentar