Den Själviska Sidan av Homosexuellas Rättigheter

Jag tenderar att vara mycket frispråkig när det gäller homosexuellas rättigheter. När jag rösten dessa åsikter till andra människor, den oundvikliga frågor rulla in. "Varför bryr du dig så mycket? Du är en gift heterosexuell kvinna. Vad gör de homosexuellas rättigheter har med dig att göra?" Det finns ett lager svar, naturligtvis. Jag kan säga att jag vill att mina homosexuella vänner för att ha samma rättigheter som jag gör. Jag kan säga att det helt enkelt rätt sak att göra. Båda dessa påståenden skulle vara sanningsenlig. Men om jag verkligen gräva i mina sanna känslor, svaret är lite mer självisk.

Eftersom mina döttrar skulle kunna vara gay.

Avery säkert inte älska dessa dinosaurier! Och hur är det med Zoe och hennes fascination för allt bilar? Baby dockor och Barbies är eftersatt i detta hus till förmån för tåg och byggstenar. Visst, jag ta tag i stereotyper här, men sanningen är–jag vet inte vem de kommer att älska när de är i stånd att falla i kärlek. Oavsett vad vissa människor skulle säga att detta är en del av deras utveckling har jag absolut ingen kontroll över. Jag är okej med det.

Vad jag inte är okej med det är att man vet att en dag mina döttrar kan inte ha samma rättigheter som andra bygger helt enkelt på vem de älskar. Detta är inte okej. Detta är inte rätt. Och detta är varför jag bryr mig så mycket om homosexuellas rättigheter.

Om mina döttrar vill slåss och kanske dö för sitt land, de bör tillåtas. Som en mor, jag skulle aldrig ha dem i vägen. Men när ditt barn kommer till dig och säger att DETTA är vad de vill göra och de är väldigt passionerade om det, hur kan man se dem i ögonen och säga, "jag är Ledsen, älskling, men om du vill göra som du kommer att förneka allt som gör dig till dig. Är du villig att göra det och riskerar ditt liv på samma gång?" Jag är hela tiden talar om för mina flickor att de är perfekta som de är, påhitt och alla. Det är inte något jag vill backpedal på senare i livet.

Om min dotter vill gifta sig med en kvinna, banne jag vill planera den största, fetaste, gayest bröllop någonsin. Och jag vill att det ska vara lagligt i alla femtio stater. Om jag ska gå till så mycket besvär med storkök och dansställen och stora poofy klänningar (Eller fasionable kvinnors tuxes, som fallet kan vara) då jag vill ha lite validering för det. Jag vill att min dotter ska kunna för att ropa ut det från hustaken att det HÄR är hennes fru! Och de kommer att leva lyckliga någonsin efter! Och det är lagligt! Eftersom det är vad alla gifta par bör kunna göra.

Om att dottern bestämde sig då för att hon och hennes vackra fru vill adoptera ett barn, då Herren hjälpa personen som står i vägen för mig och mina eventuella barnbarn. Det kommer aldrig att förstå mig på hur adoptioner kan förnekas i det här landet eftersom att anta familj är icke-traditionella. Vad är traditionell ändå? Kan du beskriva ett traditionellt äktenskap just nu? Varje familj är olika, heterosexuella eller på annat sätt. Det ska bara vara förmågan att älska som avgör en familj är värt en adoptivfamilj. Tid. Jag har (potentiell) barnbarn att skämma bort och jag kommer inte förnekas.

Självisk? Ja. Min passion för homosexuellas rättigheter har allt att göra med att försäkra mina döttrar' lycka senare i livet. Naturligtvis, de kommer nog att växa upp och gifta sig med män bara för att trots sin mamma, men ärligt talat, du vet aldrig. Vad händer om de växer upp för att gifta sig med män, göra vackra barnbarn, och en av dessa barnbarn är bög? Ser du var jag ska med detta?

Homosexuellas rättigheter är något som påverkar oss alla. Kanske inte idag, kanske inte imorgon, men någonstans längs linjen, det kommer att bli en Mycket Stor Affär för dig och din familj, om det inte redan är gjort.

Jag är en heterosexuell kvinna som bryr sig mycket om homosexuellas rättigheter. Eftersom du bara vet aldrig.

(Och ärligt talat, det är rätt sak att göra. Oavsett vad dina skäl kan vara, själviska eller inte.)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar