Hemligheten till att Höja Snäll, Smart, Kreativ Pojkar

Viljan att vara "normal" eller minst uppfylla vissa sociala parameter, det påverkar oss alla. Till viss del, dessa önskningar är friska. De hålla oss från att stjäla bilar och skriker på den långsamma personen framför oss i affären. Men disken att bära rätt kläder, ser samma filmer, spela cool sport kväver individer.

Om du vill höja snäll, smart, kreativ killar (och tjejer för den delen), förbereda sig för att vara mycket olika. Om du höjer söner, jag behöver inte visa dig den forskning som beskriver den giftiga miljön som det moderna samhället erbjuder pojkar. Om och om igen, när mina pojkar var små, folk sa till mig att jag vände mina pojkar till mesar och töntar av racing för violin lektioner efter baseball praktiken, att läsa för många böcker och avvisa tv-spel och kabel-TV. Jag ignorerade nejsägare, eftersom det för mig, popularitet var aldrig målet. Intressant, mina pojkar är mycket omtyckt bland sina jämnåriga.

Jag kommer att dela en hemlighet, och det är en stor en.

Jag tror att mina barn är fantastiska.

Och jag tror att ditt barn är fantastiska.

Visa mina barn som varelser med gränslös potential har hjälpt mig många, många gånger för att gå igenom dåliga råd och tillfälliga modenycker. Vi siktar på integritet, inte Facebook "gillar." Jag har inga ambitioner för mina söner att hålla titlar eller prestige, men jag vill ha dem att vara goda, moraliska män som sprider ljus överallt.

Jag är den första att erkänna att vi har gjort massor av misstag. Även så, vi behöver inte fråga ovänlighet som acceptabelt beteende. Mina pojkar lärde sig unga att de bättre skulle inte skämta om någons vikt eller ras eller utbildning. Vi skrattar nästan hela tiden, men vid livets krafter, inte på andra människor.

Föräldrar kan lära vänlighet med gott exempel när man visar hövlighet att kassörer, waitpersons, bank rösträknare och andra. Cruising genom McDonald ' s drive-thru erbjuder ett perfekt tillfälle att prata med barnen om hur hårt de anställda arbetar, de många uppgifter de jonglera på en gång, hur många anställda arbetar två eller fler jobb. Genom att erbjuda beröm för gott arbete och respekt för varje yrke, vi lär våra barn empati och medkänsla.

Alltför ofta frasen "boys will be boys" ursäkter dåligt beteende. Ja, mammor till pojkar behöver för att förstå pojkar kommer att göra enorma mässar, vänd någon hålla i ett svärd eller pistol och glömmer att använda schampo och tandkräm. Dock, i mitt hus, vi behöver inte acceptera slåss, objektifierande av kvinnor, rå ord eller beteende.

Min vän Catherine föräldrar två pojkar som just fyllt 4. "De har börjat träffa varandra och alla," sade hon. "Hur gör jag för att få dem att sluta?"

"Jobba på det varje dag under de kommande 15 åren", svarade jag med bara de allra minsta anstrykning av ironi.

Och det är sant. Bara nyligen, min 21-åriga lärt sig hur man håller brottning utan att någon gråter eller behöver stygn. Pojkar drabbas. De bara gör. Fortfarande, det är vårt jobb som föräldrar för att hjälpa dem att kontrollera sitt humör.

Jag är inte ett fan av "låt dem slåss" - mentalitet. Både min man och jag växte upp med två bröder som kämpade som barn och orsakade livslång bitterhet. Också, lära sig att styra viljan att slå eller surra ut kommer att vara ovärderlig när pojkar blir män och fäder.

Förbereda för faderskap börjar i barndomen. När en av mina pojkar sparkar den vinnande fotboll mål eller får ett perfekt test betyg, jag är glad, men jag är mycket mer stolt när de vårdar en kinkig bebis i kyrkan, ta ett pack av de yngre besökarna ut för att spela på studsmattan eller medgivande att spela tea party eller prinsessa spel med sin yngre syster. Som ordspråket säger, "En man står aldrig så lång som när han knäböjer för att hjälpa ett barn."

Grova skämt—särskilt något objektifierande av kvinnor—har ingen plats för mig bland riktiga män. Inte heller råa beteende.

När någon burps på vårt hus, de säger "ursäkta mig." Gammaldags? Ja, men god sed aldrig går ur stil. Jag tror att de gamla sätten är de bästa sätten—att öppna dörrar, skotta trottoarer, ge upp din plats på bussen.

Våra söner ska vara förtrogen med sorg. Detta ämne kräver insikt från föräldrar, men jag tror att det är viktigt att våra barn förstår sorger och kamper i deras eget hem, sin omgivning och världen. För vissa är det lättare att prata om svältande barn, än det faktum att Pappa bara förlorat sitt jobb. Våra barn att få medkänsla och perspektiv när de vet att livet är inte lätt för någon. Som Platon bekant uppmanas, "var snäll. Alla du möter är utkämpar en hård strid."

Slutligen, att upprätthålla en känsla av fantasier leder till godhet. Som min son älskar att säga "Mitt liv skulle vara så tråkigt om mina föräldrar var inte så omogen."

Jag ska erkänna att alla typer av omognad. Jag tror att det skulle vara en skam att växa eller vara för cool för att göra alla hjärtans, kör genom lera pölar, kasta pumpor från taket, titta på Toy Story och håll vattenkrig i trädgården.

Lycka och godhet går hand i hand. Ju mer jag uppmuntra skratt hemma, ju gladare vi bli.

Och vi är, som jag älskar att upprepa, gjord för lycka.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar