Hemligheten Till Att Mitt Äktenskap

Denna månad, min make och jag kommer att fira den 27: e årsdagen av den dag vi träffades. Med fira menar jag att vi kommer att helt glömma det.

Eftersom vi har känt varandra i 27 år, jag har känt honom mer i mitt liv än har jag inte.

Det tog inte lång tid efter att vi träffades för oss att besluta att vårt förhållande var på väg att gå utöver de första datum.

Dels att det hade att göra med honom som behöver mig för att mata sin hund när han var på väg till business skolan på kvällen, men det är en annan historia.

Det var några gupp i vägen för att lyckligt, men efter 27 år jag är övertygad om att vi har fått något fast. Vid denna punkt, vi är ganska lyckliga tillsammans...även när vi inte.

Det finns dock skäl till varför detta äktenskap inte skulle fungera – och ändå är det inte...

1. Att vi inte har en hel del gemensamt. Delade värderingar och mål, ja. Gemensamma intressen och passioner, inte så mycket. Jag är imponerad av par som tillsammans sköter en trädgård, eller refinish möbler, laga gourmet mat eller gå på geocaching. Vi är inte hobby. Mest vad vi gör i vår tid när vi är hemma är att hänga ut. Vad jag menar är, vi tupplur och titta på TV.

2. Han är inte min typ. Jag vet vad du tänker – hur kan han inte vara min typ om vi har varit tillsammans i 27 år? Tja, han bara inte. Min heta lista inkluderar män som Antonio Banderas, George Clooney, Idris Elba, och Taye Diggs. Min (mycket vacker) man är ljushyade och fräknig. Han var en gång fair-haired, men nu är han mer av en framstående grå, som jag gillar mycket. Men bara för att han är inte min typ betyder inte att jag inte finner honom attraktiv. Det gör jag. Dessutom, efter 27 år, attraktion handlar om så mycket mer än bara snygg.

3. Han bär sina skor i huset. Det handlar inte om bakterier eller någon kulturell sak. Jag bryr mig inte om människor bär skor i mitt hus. Jag skulle aldrig be någon att ta av sina skor, de som inte var riktigt leriga. Det tog mig lång tid att förstå det här: när min man får klä på sig på morgonen, han sätter alltid på hans skor, även om han inte kommer någonstans. Jag tar av mig mina skor så fort jag kliver in genom dörren, eftersom jag är mer bekväm på det sättet. Och även efter alla dessa år, när han går ut ur sovrummet på en helg morgon med skorna på, jag frågar honom: "Var är du på väg?"

4. Han är en av fotboll fanatiker. Jag växte upp med en pappa som inte bara sett fotboll varje stund som möjligt, men också satsa på spel och reagerade inte så bra när hans lag förlorade (vad är en punkt spridning, i alla fall?), Jag trodde aldrig att jag skulle gifta sig med en man som, precis som min pappa, kan bli lite, um, entusiastiska spel när hans lag spelar. Särskilt om de spelar inte bra. Åtminstone han inte satsa på spel, dock.

5. Jag läser en hel del böcker. Min man läser, men inte som jag gör. Och det bästa är, jag kan läsa samtidigt som han tittar på alla dessa fotboll spel. Men det förvånar mig fortfarande att jag gifte mig med någon som inte älskar att läsa.

6. Han älskar krig och fängelse filmer. Min man kunde titta på The Shawshank Redemption (som alltid är på tv, oavsett vilken tid på dagen) eller Saving Private Ryan varje kväll innan vi somnar. Jag gillar inte krigsfilmer mycket, fängelse filmer ännu mindre. Lyckligtvis, han är långt mindre diskriminerande om vad han ska titta på, och oftast låter mig välja när vi går ut till filmer. Han köper mig popcorn också.

7. Han är en sparare. Jag är en spender. Om det var upp till honom att vi skulle fortfarande ha den fula blå soffa och orange naugahyde fåtölj och fotpall som han hade när jag träffade honom. Jag har höjt ribban lite. Eller en hel del. Det är en bra balans även om jag tror att han saknar fortfarande den där stolen.

8. Jag är inte det minsta idrotts-eller friluftsaktiviteter. Jag vet att min man önskar jag var mer aktiv, att jag skulle vandra och paddleboard och simma med honom. Det kommer inte att hända.

9. Han var uppvuxen i Wisconsin, där bratwurst betraktas som ett grundläggande livsmedel grupp. Jag hade aldrig haft en bratwurst tills jag träffade honom – jag växte upp i New York, delstaten korv.

Så vad är anledningen till att vårt äktenskap har varat?

Vi bor tillsammans, eftersom vi väljer varje dag att älska varandra.

Även på de dagar när vi verkligen inte kan stå ut med att vara i samma rum. Även på de dagar när Green Bay Packers eller USC Trojans spelar dåligt och min mans morfar in Högt Skrikande Fan Mannen, äta sin omhuldade bratwurst medan jag gömmer mig i mitt rum med en bok. Även när jag kommer till sängen och han tittar Tom Hanks leda ett band av misfit soldater på jakt efter en sista överlevande son. Även när UPS-mannen ger mig paket innehåller skor jag verkligen inte behöver.

Även då.

ADVERT

Lägg till din kommentar