Hemligheten Om Hand-Me-Downs Som Alla Gamla Morsan Vet

När jag berättade för folk att jag var gravid med min son, det dröjde inte länge innan de gåvor börjat flöda in. Min mamma började genast frakt blöjor. Mina svärföräldrar skickas söta kläder. Och en vän till mig som hade hade nyligen en liten flicka började ge mig alla typer av saker.

Vid första, det var en del genus-neutrala nyfödda kläder. Side-kick-shirts och swaddles och vanligt vitt onesies. Sedan hon började ge mig andra saker—oöppnade burkar formel, blöjor som nu var för små för hennes dotter, lotion prover, olika flaskor och bröstvårtor. Jag var så tacksam. Jag visste att kostnaden för alla dessa små saker skulle snabbt lägga upp, och jag var glad över att ha en arsenal av baby varor som redan bunkrat upp långt innan vår baby ens kommit.

När de gått sin dotter i hennes spjälsäng, min vän erbjöd mig sin dotters liggdelen. Jag var inte säker på om det först, eftersom min man och jag bara antog att vi skulle börja vår son i sin spjälsäng, men vi tog det i alla fall, bara i fall att. Liggdelen blev totalt livräddare eftersom jag slutade med ett kejsarsnitt, och vi tillbringade nog den första veckan hemma campade i soffan—det var lättare än jag försöker att få i och ur sängen. Min vän gav oss en baby papasan stol. Hennes dotter aldrig använt det, men vår son älskar det och gör det mesta av sina tupplurar i det.

Jag var överväldigad av min vän generositet och lovade att om jag hade chansen, jag skulle göra mitt bästa för att föreviga god karma och passerar på så mycket grejer som jag skulle kunna till nästa nya föräldrar som skulle behöva det.

Det visar sig att de nästa nya föräldrar-att-vara var min bror och syster-in-law. Och i min iver att ta del i denna anda av delaktighet, jag lärde mig snabbt att allt detta att ge och att dela-ner är inte nödvändigtvis ske i en anda av generositet ensam. Det är gjort för att få alla de extra skit ut ur huset .

Det är fantastiskt hur mycket du tjänar när du har en baby. Kläder, spjälsäng lakan, filtar, leksaker, böcker. Mellan hand-me-downs, dusch presenter och grejer som du köper dig själv, du sluta med en ton av grejer. Och det är fantastiskt hur mycket utrymme att saker tar upp. De kan vara teeny tiny onesies och itty-bitty pj ' s, men på något sätt, om du inte håller koll på vad du tar med i din nyfödda bebis kommer att sluta med en hel jäkla låda full av strumpor! (Allvarligt, våra barn hade en hel byrålådan full av strumpor innan han ens kommit i denna världen.)

När han föddes vår son vägde över åtta kilo och knappt passar in i någon av de nyfödda saker som vi hade. Han knappast hade något av det. När han hörde att min bror och syster-in-law väntade en pojke, jag stuvat alla nyfödda kläder som min son har aldrig fått chansen att bära och föra iväg dem. Vad var det jag behöver dem för? De var helt nya, och mina barn var redan alldeles för stor! FÅ DEM HÄR! JAG BEHÖVER GÖRA PLATS FÖR MER SAKER!

När min son gick från storlek 3 månader till 6 månader i kläder, min bror och hans fru fick en annan låda med kläder, samma sak när han gick från storlek 6 månader till 9 månader. Varje gång han gick upp en storlek, jag gick igenom hans lådor, rensa ut alltför små saker för att göra plats för rätt storlek grejer. Saker som var för små och gick in i en tom blöja rutan. När blöjan lådan var fylld, det fick tejpade upp och skickas till min bror och syster-in-law.

På tal om blöjor, när min son gick från storlek 1 storlek 2 blöjor, vi hade nog ¾ av en jätte ekonomin rutan storlek på blöjor kvar. De fick skickas till Florida också. Jag fyllde det tomma utrymmet i lådan med en massa extra rapa dukar och ta emot filtar (hur i hela världen fick jag sluta med så många av dessa jävla saker?!) och levereras.

De stora ekonomi-size blöja lådor är bra. Jag håller alltid en tom runt för att kasta nästa sändning av alltför små kläder och andra diverse baby objekt i det. När min son växte ur sin Bumbo stol (en annan hand-me-down från min vän), jag kunde hålla den Bumbo stol i rutan och blöja fortfarande shove baby kläder i och runt det.

När min son gick i från små flaskor och super-slow nyfödda bröstvårtor till större och snabbare och kära—du fick det—jag mailat dem alla ner till min bror och syster-in-law.

När jag slutat amma, jag skickade min syster-in-law alla mina bröst pump tillbehör, flaskor, kapsyler, förvaringskärl och sterilizer väskor, eftersom vad fan gjorde jag behöver dem för?! Jag var verkligen inte kommer att hänga på dem för sentimentalt värde.

Hon fick de flesta av mina mammakläder, också. Adjö, rynkad shirts!

Och eftersom de antingen krympa som en galning eller min sons fötter växer varje gång jag gör en massa tvätt, jag hamnade e min bror och syster-in-law hela låda full av barn strumpor.

Naturligtvis, jag är verkligen glad över att kunna hålla kretsen av att ge igång. Jag är tacksam för att jag har familj och vänner som har varit så generös, och jag är glad att jag har massor av saker att hand ner till min bror och hans fru. Och de är glada att acceptera det. Men jag vet att när deras barn kommer hit, och de är simning i baby strumpor och rapar dukar, de kommer vara lika glada som att lämna det hela ner till nästa lyckliga föräldrar-till-vara! Precis som jag var.

ADVERT

Lägg till din kommentar