Den Andra Puberteten Som Uppstår Mellan 40 Och 41

Jag drog min tröja utanför med ryggen mot spegeln. Mina solglasögon gled ner från toppen av mitt huvud, och jag kastade dem på högen skulle jag samlat i hörnet: jacka, messy handväska, scarf, mobiltelefon.

Jag behöver inte titta i spegeln. Jag visste.

Jag frånvarande skrapat en torr fläck på min hand som jag lutade mig mot väggen. Min rygg gör ont. Jag flyttade lite på bollar av mina fötter. Gjorde jag måste kissa igen? Jag bestämde mig för att ignorera den dämpade signaler min urinblåsa var hackar till min hjärna. Det var mindre än en timme eftersom jag skulle pågå borta.

"Okej honung. Låt oss ta en titt!" Hon var varm och vänlig. Hennes hår föll i vackra, svarta flätor runt hennes ansikte. Hon strålade med hennes ögon liksom hennes mun.

Jag vände mig mot henne och gav henne ett trött leende tillbaka. Jag skymtar min profil i spegeln. Även i min periferi, jag kunde se dem hängande. Som om de hade gett upp och var glada att äntligen ta en paus.

Hon medelstora mig upp utan dom eller ett måttband. Jag tror att det är hemligheten. "Du är definitivt i fel storlek. Vi kommer att få dig upp!" Och med att hon lämnade, i en uppsjö av löfte och hopp.

Hennes ord fick mitt hjärta att skjuta i höjden, och jag vände mig till spegeln på sista. Skeptisk, men glada, på möjligheten av "upp!"

Jag vet inte när det hände. Den värkande rygg. Trötta fötter. Det händer att kännas torr oavsett hur mycket kräm som jag smörjer in dem. Min mormors händer. Lång knöliga fingrar. Täckt i rader.

Var det över en natt? En mörk, lugn kväll, någon gång mellan vända 40 förra året och 41 nästa vecka? Jag minns inte att jag vaknade upp på morgonen under de senaste 12 månaderna känsla och ser olika, äldre, sweatier, gråare. Oavsett hur mycket jag sover, ögonen som ser tillbaka på mig i spegeln alltid likna en rynkige tvättbjörn. Och mina bröst känns tyngre och droopier varje dag.

Jag vet inte när det hände. Jag vet inte när jag började att lukta som en tonåring i mellan duschar, eller när jag bestämde mig för att jag behövde en massa nya bh: ar eftersom min var plötsligt alldeles för liten. Puberteten för fortysomethings? Jag minns inte detaljer från den första gången, men jag vet att det är lite att styra och alldeles för mycket för att avstå! Gillar mina hängande bröst.

"Okej sa hon, vad tycker du om dessa?" Vacker spets i creme och svart, ljusrosa och lila låg och väntade i hennes utsträckta händer. Det fina färger tog my breath away, men det var den breda satin remmar och bygel som verkligen förseglade affären.

Oavsett hur tryggt tiden marscherar över hela min kropp, mina bröst är inte kommer att bli offer för denna hormonella slaget.

Hon häktas, re-anslutna, justerat, vridna och knäppte dessa bh: ar på min överkropp med effektivitet och kompetens av en sergeant stora utbyggnaden av hennes trupper. Hon var också mjuk, snäll och empatisk och snart var vi fnissade och skvallra som BFFs från high school.

Mitt hår blir grå när ingen ser. Och varje gång jag nyser eller skrattar för hårt ... ja, ni vet. Det är förbryllande och förvirrande, när och hur detta sker. Som om jag inte finns för min egen kropp. Det är läskigt att känna sig så av kontroll över min egen fysiska jaget.

Men det behöver inte vara så. Jag kan göra Kegels (jag vet inte, men jag borde), så att jag kan fnissa och nysa med ungdomlig överge. Jag kan köpa en ny, ganska bra från någon som entusiastiskt förklarar hon kommer att få upp mig, en som passar och känns bekväm, även om den bygel del. Och jag kan titta ner på de torra, skrynkliga händer i mitt knä och le, för jag har en viktig del av min mormor bokstavligen hjälpa mig med.

Jag tittade på mig själv i spegeln. Log ett äkta leende, och gav min nya vän en stor, tacksam kram. Jag samlade ihop mina inköp och stegade glatt ut ur butiken, huvud och bröst höll hög.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar