Sökandet efter den Perfekta Barnvagnen Är Verkligen en Sökning för Kontroll

"Perfekt" hade en exakt definition. Jag ville ha en barnvagn som var smidig och robust för långa promenader, men tillräckligt lätt att få i och ur bilen utan Svår insatser. Helst skulle det ha en bra mugghållare, justerbart handtag, en lätt-att-använda korg, kvalitet hjul, och kostar mindre än en veckas semester i Fiji. Jag hade inte gett efter för dyr Bugaboo med mitt första barn, och jag skulle inte falla offer för att "behöva" en Mercedes av barnvagnar som en andra tid morsan heller. Så mycket perspektiv som jag kunde behålla.

Den perfekta dubbel barnvagn inte finns, naturligtvis. Jag visste att det var sant om enda barnvagnar, men valde att glömma det. De flesta av mina vänner hade beklagar om märken och modeller som de ägde. Korgen var för tunn. Hjulen var bra för promenader, men för stor för att passa något annat i stammen. Systemet för att öppna och stänga saken tog en Doktorsexamen i Teknik. De flesta människor gör med sina val och gått vidare med sina liv.

Trots att lite av logik och kunskap, jag tillbringade okristliga mängder av tid på att läsa online recensioner för dubbla barnvagnar. Det var en tidskrävande, dumma "hobby." Vi slutade upp med två dubblar ändå: en tung, otymplig, en för promenader, som vi köpte begagnad från vänner, och en lätt, billig en för att ha i bilen. Båda är fina och det är långt ifrån perfekt, precis som de två enda barnvagnar vi äger för samma mängd ändamål. Ja, det innebär att vi har fyra barnvagnar, som skulle skam mig förutom att vi hade två barn efter det, och de är tillräckligt bar ut alla fyra modellerna.

Oroa dig inte. Jag har inget kvar att säga om barnvagnar. Jag har för länge sedan dragit slutsatsen att hela denna period av mitt liv hade ingenting att göra med barnvagnar ändå.

Tiden gick, och jag såg att min hyper-fokusera på att hitta rätt match var egentligen om min önskan att kontrollera den förestående förändringen i våra liv. Vi var på väg från ett barn till två, vilket gjorde mig orolig. Jag knappt kände som om jag visste vad jag gör med ett barn, så hur skulle jag stiga till tillfälle med två?

Men om jag är helt ärlig, det var ännu mer att gå på än tvivel på sig själv i mitt föräldraskap. Jag tror att jag tillät mig själv att tappa perspektivet, eftersom jag var ensam och uttråkad. Jag hade slutat undervisa när min äldsta var född, och jag var inte skriva ännu. Jag har inte den fulla sociala och andliga liv som jag har nu, eller självförtroende att veta att mina barn behövde helt enkelt en bra mamma som är engagerade i deras liv och i sitt eget liv. De behövde inte en till synes felfri mamma som var insvept i att hitta en lika felfri barnvagn, eller vinter jacka, par regn stövlar, förskola färg färg, stor grabb sängen tröstare och mer. Jag var oroande om alla fel saker, som om att hitta rätt barnvagn eller den perfekta något annat skulle påverka våra liv på ett sätt som verkligen betydde något. Jag hade förlorat mitt sinne över dumheter och aldrig ville vara på det sättet igen.

Jag har färre av vad jag kallar "barnvagn ögonblick" nu, den förkortning som min man och jag använder, när jag har passerat linjen från rimliga beslut onödigt besatt. (Vi har ett par olika kod ord för när han behöver en dos av perspektiv.) Jag rekommenderar att koden ordet koncept för att tvingas på plats självkännedom. Det är ett verktyg som ger mig en väg för att fly någon ny grop i vilken min själ har fallit.

Dessa dagar min barnvagn stunder är mer ofta om vänskap och familj frågor eller rör sig i mitt författarskap, men det underliggande problemet är fortfarande en falsk känsla av kontroll. Varför är kusin så-och-så fortfarande arg på mig? Varför är det editor inte komma tillbaka på min e-post?

"Är det den här dubbel barnvagn igen?" Jag skulle kunna säga till min man. Från uttrycket i hans ansikte, att jag alltid kan se att det är innan jag ens har färdiga att ställa frågan.

En dag ska jag nog hjälpa mitt barn att hitta sin egen kod ord. Dock, med sin ungdom, och tacka Gud, deras hälsa, de har förtjänat sin brist på perspektiv. Jag kommer att låta dem njuta av att oskuld en liten stund till.

En version av denna essä publicerades först på Hjärnan, Barn: Tidningen för att Tänka Mödrar .

ADVERT

Lägg till din kommentar