Skolan Skytte Överlevande Är Mina Hjältar, Och Detta Är Varför

PTSD (post-traumatic stress disorder) är definierad som "psykiska problem som vissa människor utvecklar efter att ha upplevt eller upplever en livshotande händelse, som bekämpa, en naturkatastrof, en bilolycka, eller sexuella övergrepp."

I timmar efter den bilolycka som tog min 18 månader gamla sons liv, jag minns den visuella övergrepp som skulle spela igenom min hjärna, om och om igen. Det var som en film på bakåt för att jag inte kunde unsee. Det var horiffic.

Jag kommer ihåg att säga till min syster att jag höll höra rap musik i mitt huvud. Rakt upp 90-tals rap. Vi tänkte att det var på något sätt min bisarra sätt att bearbeta vad som hade hänt. Kanske är det som skärmade mig eller distraherade mig från att tänka på vad som hade skett.

Min man och jag hade diagnosen PTSD strax efter olyckan som tog våra Benny från oss. Ungefär en månad efter vår sons död, vi började se en psykoterapeut som diagnostiseras oss. Vi tillbringade större delen av två år arbeta med henne på en vecka genom vår sorg och trauma. Vi fortfarande kallar henne upp från tid till tid som behövs. Sorgen tar aldrig slut.

Det var en hel del arbete. Det var mycket prat behandling. Min man gjorde EMDR för att försöka ta itu med hans tillbakablickar, som är liknande till en knacka terapi. Jag hade gjort några visualisering inom 24 timmar i olyckan, som hjälpt mig oerhört mycket.

Att leva med PTSD är hemskt. Det påverkat mitt liv enormt. Jag kunde inte återvända till arbetet av rädsla för att behöva prata med kunder och medarbetare. Jag kunde inte köra bil eftersom jag var terriffied av allt som kunde gå fel. Allt jag gjorde verkade för att föra mig tillbaka till olyckan. Ångesten hade tagit över min varje tanke.

Jag minns att inte vilja lämna huset av rädsla för att något skulle hända, eller att någon kanske känner igen mig från nyheter. Jag var rädd för de frågor som kan ställas av personer, oavsett hur välmenande. Rädsla hade blivit min nya vän.

Jag nämner detta eftersom jag var 33 vid tiden för min sons bortgång. Jag var vuxen och jag var traumatiserad till terror av vad jag har sett. Det förändrade mig. Det förändrade hur jag såg på världen och hur jag tänkte. Hur skulle det inte?

Jag har varit att titta på nyheterna för i förra veckan, och jag sitter här i vördnad för dessa ungdomar som avvikit från en av de farligaste skottlossning i historia och omedelbart tog på sig att stifta förändring . Barn, som när du tittar på sina kamrater dö inte springa iväg och gömma sig. De stod upp, gick samman och har beslutat att slåss.

Jag är inte psykolog, men jag skulle inte bli förvånad om de flesta av dessa barn nu lider av PTSD. Och ändå finns de står, dag efter dag kämpar för vapenkontroll. De kämpar genom deras rädsla och skräck för att försöka göra det så att det inte blir ytterligare en school shooting.

Dessa barn är mina hjältar. Och jag måste hålla säga barn för att påminna mig själv om hur unga de är. När min son dog, jag var en vuxen vuxen och jag kan inte tänka mig att göra vad de gör. Jag kan inte föreställa er som kämpar så hårt och så offentligt.

De har varit förtalade all over press . Dessa barn som valde att sätta sig in det har blivit attackerade. Jag har aldrig varit mer ledsen för mina medmänniskor än när man läser vad som sägs. Med allt som de har gått igenom och allt som de har sett, de talar ut. I stället för dem som hedras, de har varit föraktad.

Vad har vi blivit när vi angriper våra barn för att tala ut? Vi bör stödja dessa barn, inte att riva ner dem. De har lidit oerhört. Jag kan inte föreställa mig under min mest försöker gång om jag hade blivit attackerade av pressen. Jag vet inte hur jag skulle hantera det.

Dessa barn behöver veta att vi står bakom dem till 100%. De behöver veta att vi är där för att hjälpa dem när de behöver det. De behöver veta att vi kämpar tillsammans med dem. De behöver veta att de vuxna inte kommer att svika dem den här gången.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar