Våra Föräldrar inte Känner sig Skyldiga Om De Santa Lögn Och Vi Ska inte Heller

Om du har övertygat dig själv om att det finns något sätt du kan föreviga Santa myt utan att bli en jätte, jävla lögnare – låt gå för det. Du kan inte. Du kommer inte att göra det genom semesterperioden utan satt på en stor tron av lögner – och det är okej. Ingen, och jag upprepar ingen Jag vet hyser hat till sina föräldrar på grund av Santa lögn. Så sluta oroa om det. Allvarligt, sluta. Våra föräldrar aldrig orolig för det här – jag garanterar det.

När jag var tillräckligt gammal för att få vård, mina föräldrar berättade för mig var det en Santa. Det är en berättelse som jag accepterade utan att fråga, eftersom begreppet någon väcka mig gåvor en gång om året var givande nog att blockera ut krypa faktorn för en fet, vit, gammal kille smyga in i mitt hus. Jag minns inte att vara sa detaljerade berättelser under hela julhelgen. Detta var den drivande berättelse: det är en gammal kille som bor i Norra Polen, och omges av små människor. Du kan skicka ett brev till honom och berätta för honom vad du vill och om du är tillräckligt bra, han ska svänga av ditt hus på Julafton. Jag var riktat till Rudolf Med Röda Mulen Jul claymation speciell. Det var nog. Jag ifrågasatte aldrig något om julen, eller Santa ' s roll i mitt liv tills en ödesdiger natt i början av 80-talet.

Det var Julafton. Jag var sex år gammal. Jag var i sängen, alternerande mellan att låtsas att jag sover var för att lura min mamma som var med jämna mellanrum att kryssa i om mig, och hoppa till fönstret övertygad om att jag kunde göra Rudolfs näsa på natthimlen. Jag hörde mina föräldrar omrörning ner och är tyst gjort min väg till hallen för att se vad som pågick. Vi hade en av de två berättelse hem som var mycket populär i Kalifornien på 80-talet – en jätte välvt tak, härskar över en trappa som kulminerade i en landning du kan se över från andra våningen i vardagsrummet. Jag gjorde en militär rycka till järnstänger och kikade under räcket, ner till våningen under. Mina föräldrar var att diskutera något jag inte riktigt kunde urskilja. Min mamma var att placera en uppstoppad koala under trädet.

Jag minns att jag tänkte, "söt" och att rycka tillbaka till sängen.

Jag vaknade i morse till en upplyst träd, Santa ' s cookies borta, och min mamma upphetsat visar mig vad tomten hade kommit för att belöna mig för att vara en så bra tjej i alla år, en uppstoppad koala.

Jag kan inte komma ihåg exakt vad jag tänkte just då, men jag antar att det var något i stil med "mina föräldrar ljuger arslen."

Jag satte mig ner besegrade, och fokuserade på väggen framför mig. Santa var inte verklig, mina föräldrar var inte att lita på, och att koala var en helt dum eller.

Jag minns särskilt förfärad om koala sak, men jag minns inte att det finns en löpande stämmer av alla de lögner som mina föräldrar hade berättat att föreviga Santa myt, eftersom det bara inte var så många. Jag accepterade Santa berättande och några skrönor mina föräldrar har berättat för mig, att tomten var en man som skulle göra sin väg till vårt hus en gång per år och att jag på något sätt kunde besöka honom på köpcentret.

Se Santa sitter på en tron i gallerian en gång per år inte presentera ett dilemma att min sex år gamla hjärnan. Jag antar att jag hade tänkt på det, jag kunde ha dragit slutsatsen att det fanns andra gallerior och andra Tomtar – men det gjorde jag aldrig. Oakridge Mall, i en förort i Kalifornien var den enda mall som jag kände. Santa som satt i sin härliga gård var den enda jag någonsin skulle få se. Jag behövde inte fråga varför eller hur Santa haft tid att stoppa i en taskig mall i en ung Silicon Valley. Jag trodde inte på det faktum att han hade kloner över hela landet, och vad det innebar för hans trovärdighet.

Jag är redan helt ljuga för mitt barn och jag är 100% okej med det. Om jag gör ett fantastiskt jobb på föräldraskap som det enda den här killen har att nämna vid terapi är några Santa svek, jag ska överväga att vinna. En stor vinst.

För att vara ärlig, jag ljuger hela tiden, eftersom jag verkligen känner att jag har förtjänat den rätten, vad med alla hålla mina barn lever och torka sina åsnor och sådant. Förhoppningsvis mina barn kommer inte hålla det emot mig när han fångar mig med den ökända koala i mina händer.

Denna uppsats publicerades ursprungligen i Skrämmande Mamma Guide Till Efterlevande Semestern .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar