Anledningen Till Att Jag Gör Allt För Mina Barn

Året var 1988. Jag var nio, tittar på min mor som barn och drömmer om att skaffa barn i min egen en dag. Jag drömde om en härlig Laura Ashley plantskola set. Det skulle vara kärleksfullt tillsammans med min man, som bar en liten likhet med Jonathan Brandis. Jag har aldrig funderat över vad som skulle hända efter att baby "IneedyouIneedyouIneedyou" scenen var över. Jag bara tänkte på flaskor och rapningar och högar av fjäderlätt-doftande bebis kläder. Jag har aldrig tänkt på vad mothering skulle vara i form av den stora bilden. Jag har aldrig tänkt på att mothering i termer av att försöka höja lite folk som gradvis blev stora människor som kan göra saker själva.

Detta blev mycket tydligt under jullovet när min man var hemma för en längre tid. Jag skulle ha köket rent, golv dammsugas, gör en mental anteckning om att klappa mig själv på ryggen för att jag hade gjort allt detta medan barnen var hemma. Vet du vad det är som när de är hemma. Du är inte bara städa upp efter dem, du städa upp medan de är runt omkring, och det är inte för svag i hjärtat. Borsta tänderna när du äter Oreos, och allt det där.

Jag skulle sitta ner efter städning matsalen golvet för hundrade gången den dagen, yra om att öppna min nya bok från biblioteket. Oundvikligen, en av mina barn skulle komma upp till mig och säger något i stil med,

"Mamma, var är mina byxor?"

"Mamma, vad gjorde du med min tandborste?" (eftersom du vet, jag BORSTA MINA NIO ÅR GAMLA TÄNDER FÖR HENNE), eller

"Mamma, jag är törstig. Kan du få mig en kopp vatten?"

I dessa stunder det första jag tänker är att jag bara satt ner och jag vill verkligen inte göra denna sak som mina barn vill att jag ska göra för honom. Den andra sak som jag tycker är denna: "När jag blir äldre kommer jag ångra att vi inte har gjort den eller den saken. Efter allt, du vet vad " de "säger alltid (och" de " är oftast mor-och farmödrar som inte erbjuda sig att vara barnvakt):

"Barn behöver inte hålla!"

"Spindelnät kommer alltid att vara det!"

"Barn växer så snabbt!"

Samtidigt som alla som har sett en mewly nyfödda förvandlas över en natt till en skrikande mac 'n cheese-omfattas-barn vet att dessa saker är definitivt sant, dessa fakta har en negativ effekt på mig. Plötsligt vill jag göra allt för och med mina barn eftersom det som om i morgon att jag inte har en chans?

Det är det. Vi fick bara till hjärtat av det.

Andra scenarier niggle på kanterna av mitt sinne:

Det barn som dog av en hjärntumör av fyra års ålder. Tonåringen dödades i en bilolycka. Den kvinna som har försökt i ett decennium för att bara ha ett levande barn.

Det verkar plötsligt självisk för att jag inte ska få upp från vad det är jag njuter av för att säga "ja" till vad mina barn frågar efter.

När jag först träffade min dotter det var under sken av hårda operationslampor. Jag fick en glimt av henne, då hon var borta. Inte borta borta, bara en fånge av alla de yttre tecknen på NICU. Vid den tidpunkten fanns inget jag kunde göra för henne, men lyssna till sjuksköterskor talar som de hjulförsedda bort henne. Här var jag, äntligen en mamma, och det enda jag kunde göra var att ligga där, orörlig, som sytt upp som Sammet Kanin förfallna filt.

När det blev uppenbart att vi kunde ta hem henne trots att hon kommer att behöva särskild vård, jag hoppade på chansen att göra allt för henne. Jag fullkomligt frossade i det.

Nu är hon nästan tio år gamla. När jag ber henne att borsta hennes hår, hon suckar tyst. Hon yttrar en röst så mycket tweeny:

"Kan du inte bara göra det? Att du alltid gör det snabbare!"

Är snabbare, kortare, bättre, punkt?

Jag vet inte. Detta är vad jag börjar fråga mig själv.

Och ändå ger är vad jag har gjort, över och över och över igen, eftersom följande saker är mer effektiva när det görs av mig:

Borsta håret Tandborstning Städning Tabell Handduk plocka-upp Och ja, jag har till och med smidda läxor.

Jag bara erkänt det. Sluta kramade dina pärlor.

Jag känner att jag måste be om ursäkt för att man gör allt för mitt barn, men om jag inte gör saker för eller med mina barn, den skuld jag känner för att inte göra saker som kan översättas till "Vad händer om jag inte har dem i morgon?" Och så, jag antar att jag bara fortsätta göra vad jag gör, ta tag i de stunder men de är ofullkomliga.

Även om de innebär att torka betydde lilla mun eller ibland smide mitt barns signatur och dåligt, så läraren kommer inte att märka.

Relaterade inlägg: Myten om Skydd

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar